Dit zijn de leukste kattencafés in Brussel

Geüpdatet op 8 november 2017 door Sima Safi
Dit zijn de leukste kattencafés in Brussel

Van Japan, Korea en Canada tot Oostenrijk, Duitsland en Hongarije: kattencafés of 'catfés' zijn hot. Ook in België! Dit zijn onze favorieten in Brussel. 

 

MangaKat Café

In dit bijzondere art nouveau kader word je ontvangen door zes spinnend katten. Sophie, Yuki, Domingo, Yomi, Lord en Luz zijn afkomstig van opvangcentra in de buurt. Benieuwd hoe de katten eruitzien en wat hun passie(s) zijn? Bekijk dan zeker hun cv!

Het café bestaat uit twee delen. De ene ruimte fungeert als (grote) bibliotheek waar je manga strips en boeken kan lezen terwijl je in de andere ruimte kan genieten van een stuk taart, een pousse-café en de katten.

Het interieur oogt gedateerd en is heel retro ingericht, maar is tegelijkertijd erg warm. Het café is twee avonden per week open (vrijdag en zaterdag) en eigenares Rubenia ontvangt er je met open armen.

Praktisch:

Openingsuren: Vrijdag en zaterdag van 18u00 tot 23u00.
Koningsstraat 316
1210 Sint-Joost-Ten-Noode, Brussel

Le Chat Touille

le_chat_touille_kattencafé_belgië

In 2014 opende Monika Jurczykowska het eerste Belgische kattencafé in Brussel. "Le chat touille is ontstaan uit mijn twee passies: katten en evenwichtige en kwaliteitsvolle voeding" schrijft de oprichtster op haar website.

Je kan er terecht voor een (Pools) hapje, een drankje en compagnie. De katten komen uit een asiel in Schaarbeek waar Monika eerder als vrijwilligster actief was en kunnen ook geadopteerd worden.

In de zaak geldt maar één regel: niet de klant, maar de kat is koning. Er zijn aparte luikjes waar ze zich kunnen terugtrekken als ze geen zin in publiek hebben. Ook mogen de beestjes niet worden opgetild "want het zijn geen pluchen beesten" zegt Monika.

Praktisch:

Tasson-Snelstraat 11
1060 Sint-Gillis, Brussel