5 tips om je auto klaar te maken voor de herfst

Geüpdatet op 20 februari 2018 door ELLE België
5 tips om je auto klaar te maken voor de herfst

Onze Caddy Maxi is afgepeigerd teruggekomen van zijn vakantie in Knokke deze zomer. Zijn koetswerk is wat flets, insecten speelden kamikaze op de voorruit, zijn banden zijn zo goed als plat, de zetels zijn vettig en/of zitten vol vlekken, er zit een halve strandbak in, hij is uitgedroogd, ... Kortom, hoog tijd om hem voor zijn trouwe diensten te bedanken (namelijk jou veilig en wel op je bestemming krijgen) met een heuse wellness-behandeling en hem aan een klein onderhoud te onderwerpen zodat hij moeiteloos de winter doorkomt!

1. Trakteer hem op de carwash

We beginnen met een douche en een flinke dosis shampoo om korte metten te maken met alle viezigheid die we onderweg naar de zee hebben achtergelaten. Kruimels, verpakkingen en lege waterflesjes die het interieur sieren, vliegen eruit! Een vleugje parfum (of enkele druppels etherische olie op het ventilatierooster zodat je gespaard blijft van het magische boompje) et voila!

2. Ruim op (de strandlakens, de petanqueballen en de ijsemmer voor de rosé!)

Vervang ze misschien door must haves voor de herfst. Een paraplu, een regenjas en regenlaarzen?!

3. Olie graag! 

Controleer het olieniveau en vul de ruitenwisservloeistof bij. En als je dan toch bezig bent: tank ook maar eens vol.

4. Vier keer pompen

Pomp je banden op als dat nodig is. Profiteer ervan om te controleren of ze niet te glad of versleten zijn. Anders zou je wel eens kunnen slippen als het regent ... Vraag bij twijfel hulp aan een potige kerel, je garagist of de vriendelijke man aan het tankstation. Of beter nog: bestel al meteen je winterbanden!

5. Steek je licht eens op

Over een paar weken worden onze dagen nachten. Controleer dus of alle lichten werken! Dat zijn: de grote lichten, de mistlichten (toch wel, helaas), de knipperlichten, de stoplichten én de achteruitrijlichten. Kortom, het hele pakket.

Voor een grondiger nazicht – of als je niet al te ijverig bent of het gewoon drukdrukdruk hebt – kan je je auto afzetten bij D'Ieteren. Daar kijken ze hem voor jou na terwijl jij wat gaat shoppen of een koffietje gaat drinken met een vriendin. Hmm ... Misschien waren we beter begonnen met deze uitstekende tip. Maar goed, nu weet je tenminste hoe je je auto herfstklaar maakt!