4 coole biertjes voor de internationale dag van het bier

Geüpdatet op 1 augustus 2017 door Claire
4 coole biertjes voor de internationale dag van het bier

Het hoeft niet altijd champagne - of wijn - te zijn ten huize ELLE: wij houden ook van een fris pintje nu en dan. En ter ere van de internationale dag van het bier op 4 augustus delen wij graag onze vier favoriete biermerken. Die niet alleen lekker smaken maar er ook nog eens leuk uitzien!

Blauw

 

Export-bier - dat in de jaren 50 vaak gedronken werd - duikt regelmatig weer op, omdat het een iets lichter bier is dan normale pils, met een lager alcoholgehalte. Dat maakt het een fijn drankje voor in de zomermaanden, al drinken wij het ook gerust in december.

 

Super 8

 

Dit nieuwe gamma van brouwerij Haacht bevat ook een lekker Export-biertje, met daarnaast een volle, bittere maar toch zachte IPA. En Blanche, het witbier met verse gemalen koriander, is super verfrissend voor tijdens de warme dagen die ons hopelijk nog te wachten staan. Het gamma zal binnenkort nog uitbreiden met nieuw gerstenat, wij zijn alvast benieuwd.

 

1/

 

Kerel

 

Deze gloednieuwe interpretatie van het KEREL-bier -  dat meer dan een eeuw geleden voor het eerst werd gebrouwen in Tielrode - zorgt voor een fijne selectie aan originele biertjes. Zoals een IPA met pompelmoes, of een donkere IPA. Of wat dacht je van een Pink Imperial, een Stout bier met frambozen en de Saison pils? Smaakt naar meer!

 

Brussels Beer Project

 

Deze Brusselse bierbrouwers kiezen vaak voor originele drankjes, zoals Baby Lone, een bier op basis van brood, en de fruitige Delta Ipa met lychee en passievrucht. De Red My Lips is hun nieuwste creatie, een lichte IPA met frisse fruitnoten. Cheers!

Ben jij niet zo'n bierdrinker? Misschien zijn deze handige beautytips met bier meer jouw ding.