4 verrassende beautyhacks met bier

Geüpdatet op 15 mei 2017 door ELLE België
4 verrassende beautyhacks met bier

Met de zomer in aantocht gaat een fris pintje bier er altijd in, maar wist je dat het gerstenat ook heel wat beautyvoordelen heeft? Wij zetten de verrassendste op een rijtje.

1. Bier helpt je afvallen

Terwijl wij bier drinken vooral associeerden met een bierbuikje, heeft onderzoek onlangs iets anders uitgewezen. Wetenschappers van de Oregon State University gaven het antioxidant xanthohumol, dat standaard in hop zit, aan een groepje muizen die ze op een vetrijk dieet hadden gezet. Aan het einde van het experiment bleek dat de muizen die het antioxidant toegediend kregen 22 procent minder bijgekomen waren dan hun soortgenoten zonder. Say what? Bovendien bleek uit eerdere onderzoeken ook al dat xanthohumol een rol kan spelen bij kankerbestrijding en een te hoge bloeddruk.  

1/

2. Je haar wassen met bier

Het klinkt een beetje vreemd, maar bier kan wel degelijk wonderen doen voor je haar. Dankzij de mout en gerst in het bier wordt je haar zacht, glanzend en een stuk voller. Voordat je het gaat gebruiken is het best dat je het flesje een aantal uur geopend laat staan. Nadat je je haar gewassen hebt, spoel je na met conditioner zodat de geur van het bier afneemt. Zelfs actrice Catherine Zeta-Jones liet ooit weten dat ze haar lange lokken geregeld laat genieten van een bier-badje. 

2/

3. Wondermiddeltje tegen acne

Was je gezicht af en toe eens met bier. Het drankje zit vol met vitamine B, wat erg goed is om je huid zacht en soepel te maken. Bovendien zuivert het je huid: de antibacteriële stoffen gaan ontstekingen tegen, waardoor oneffenheden verdwijnen en je huid weer zal stralen als nooit tevoren.

3/

4. Ontspannend voetbad

Helemaal uitgeput na een lange werkdag? Beer to the rescue! Volgens Philly Beer Scene kan je met bier een prima voetbad maken. Het enige wat je hoeft te doen is drie flesjes toevoegen aan wat water en azijn. Et voilà, genieten maar. Als je dit regelmatig doet, zal je eelt afnemen en je huid dus zachter worden.

PS: ontdek hier nog meer van onze DIY beauty trucs.

(Stagiaire Kirsten Van Elsen)