Bruinen met cacaopoeder en andere vreemde DIY beauty trucs

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Bruinen met cacaopoeder en andere vreemde DIY beauty trucs

keukentipsDe koelkast: een oord van niet-verderf, waar ijsjes zij aan zij leven met boter en melk… maar òòk waar je nieuwste beautyproducten huizen. Ontdek hier onze originele huis-, tuin- en vooral keukentips voor een stralende look.

1/

1. BIER voor blondjes

Ontdekt na een wilde nacht in het studentenleven: ondanks de liters bier die over ons blonde hoofdje hadden gevlogen, was ons haar de volgende morgen zijdezacht, glanzend én volumineus. Vreemd? Helemaal niet, bier bevat immers voedende bestanddelen voor blond haar.

Giet een flesje bier leeg in een kopje, laat het schuim wegtrekken en voeg een eetlepel olijfolie toe. Laat dit alles enkele minuten intrekken, spoel goed uit en was je haar met een normale shampoo. Het resultaat mag er zijn!

2/

2. CACAO voor een bruinere tint

Is de zelfbruiner op? Ben je bang van het ding? Ga dan voor de softe versie: cacaopoeder. Meng het poeder in een kom met vloeibare (dat mengt beter) hydraterende crème en een beetje water. Breng het goedje aan op je lichaam – we raden je toch af er je gezicht mee in te smeren. Geniaal voor gouden en glanzende stelten, het effect verdwijnt onder de douche.

3/

3.  MELK voor een egale teint

Volgens de legende nam Cleopatra –beruchte schone uit de Antieke Oudheid- regelmatig een bad in ezelmelk om haar huid te hydrateren. Zo ver gaan wij het niet zoeken, al kan het nooit kwaad om voor het slapengaan een met melk doordrenkt watje over je gezicht te wrijven. De melk behandelt irritaties en roodheid, een truc die na regelmatige toepassing voor een zijdezacht babyhuidje zorgt.

4/

4. een haarmasker van EIEREN

Dof en futloos haar heeft nood aan een ei of twee… Meng een ei met twee eetlepels kokosnootolie en twee eetlepels sesamolie. Breng het goedje aan op droog haar en pak alles in met een warme, vochtige handdoek. Loop er een tiental minuutje bij als een ontspoorde kapster, waarna je -zonder je haar eerst nat te maken- een beetje shampoo door je haar masseert. Spoel dan pas uit en werk af met conditioner.

5/

5. SINAASAPPEL voor een zachte huid

Het is geen slecht idee om je traditionele scrub aan te vullen met een sinaasappel, de zure bestanddelen van de vrucht maken immers dode huidcellen los. Snij een sinaasappel in twee en pers het sap van de ene helft in een kom. Voeg daar 1/4 kopje rietsuiker en 1/4 kopje olijfolie aan toe en meng met je scrum. Vervolgens wrijf je de andere helft van de sinaasappel over droge plekken zoals hielen, ellebogen en knieën. Tenslotte smeer je er het suikermengsel over om de huidcellen af te voeren. Spoel af met warm water en geniet van je hernieuwde huid.