ELLE Summer Tour: 10 adresjes om te ontdekken in Luik

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Elise
ELLE Summer Tour: 10 adresjes om te ontdekken in Luik

Voor de Elle Summer Tour 2017 trekt jullie favoriete magazine in een Renault Zoë doorheen België. Om jullie te ontmoeten, en zoveel meer!

Derde stop: Luik. Het ELLE Team verwacht je op donderdag 28 juli in La Riva Brasserie voor een namiddag vol verwennerijen.

Maak van de gelegenheid gebruik om onze favoriete adresjes van deze sfeervolle stad te ontdekken (zie verder). En stap mee aan boord van onze Renault Zoëde eerste elektrische auto voor het grote publiek:

Heb je zin om ons te vergezellen op dit evenement en een glaasje te drinken met het team van ELLE België? Wacht niet langer en schrijf je in! Dan kan je deelnemen aan de animaties en de wedstrijden georganiseerd door onze sponsors.

1/

Miscellany

Van trends uit de jaren vijftig tot de jaren tachtig, in deze vintage shop is voor elk wat wils. In het winkeltje vind je niet alleen kledij en juwelen maar ook decoratiespulletjes. Werkelijk élk object in de winkel is for sale.

De oprichtster maakt er een erezaak van om elk stuk dat in haar boetiek terecht komt zorgvuldig te selecteren. Kwaliteit is vereist!

Wij dromen van maar één ding: hier terugkomen.

Adres :  Rue Charles Magnette, 3 - Luik
Telefoon : 0486 27 73 60

2/

Paulette

Paulette is een nieuwkomer in de stad en de winkel charmeert ons voor de volle 100 procent. Je vindt er originele decoratiestukken, maar ook versgeperste sapjes en biologische warme dranken.

Neem plaats in een hoekje in de woonkamer en verwen jezelf met een kopje koffie of thee in een rustige, zachte omgeving.

Adres : Rue Charles Magnette, 12 - Luik
Telefoon : 04 250 05 51

3/

Clarisses 68

Clarisses 68 is het ideale adresje om fancy cadeautjes in te slaan. De concept store is sinds drie jaar een begrip in Luik, vooral om wille van zijn mooie collectie vrouwenkledij, zijn ludieke accessoires en zijn antieke meubels.

Wie de winkel binnenwandelt, weet niet waar eerst kijken: àlles is de moeite om een blik op te werpen.

Extraatje: elke twee maand verandert de boetiek compleet van look. Wat nog meer zin geeft om hier terug te keren.

Adres : Rue des Clarisses, 68 - Luik
Telefoon : 04 250 63 47

4/

Source : www.facebook.com/getyourmug/

Get Your Mug

Get Your Mug is de place to be voor een snelle hap die ook nog eens overheerlijk én betaalbaar is.

Achter de bar staat Max, het lief van Paulette. Deze voormalige timmerman stampte dit concept uit de grond en maakte alles eigenhandig, van de voorgevel van het restaurant tot de tafels. In dit cosy interieur strijken we neer voor een verse bagel en een soya latte. 

Bonuspunten? De producten zijn vers en lokaal, net als de à-la-minute bereiding.

Adres : Rue des Carmes, 17 - Luik
Telefoon : 0471 90 82 63

5/

DoNuts

Zin in iets zoet? Maak een pitstop bij DoNuts! Deze zaak heeft een breed scala aan smaken, elke zoetebek vindt hier zijn gading.

Onze favoriet? Wij kunnen eerlijk gezegd niet kiezen. Maar we gaan door de knieën voor de appel-kaneel donut, samen met de gezouten karamel variant. Te verorberen met een homemade limonade! Smakelijk.

Adres : Rue de l'université, 28 - Luik
Telefoon : 04 250 37 10

6/

Zocco Chico

Wanneer we het hebben over tapas denken Luikenaars maar aan twee woorden: Zocco Chico! Mensen komen hier om te genieten van een drankje, om smakelijke gerechten te delen of gewoonweg voor take-away. Laat je betoveren door de chorizo kroketten of hun beroemde chipirones (dat zijn kleine gefrituurde calamares).

P.S. Passeer voor lunch en kies uit drie tapas voor slechts 12,50 euro.

Adres : Rue Saint Jean-en-Isle 22-24 - 4000 Luik
Telefoon : 04 232 07 52

7/

Volga

Veruit de jongste keet uit het lijstje, Volga is pas geopend sinds februari, maar nu al een gevestigde waarde. Is het vanwege de zoete cocktails of de bittere gin-tonics? Deze bar is razend populair onder de Luikenaars, vooral op donderdag. Breng er een zwoele afterwork door of blijf er hangen tot de vroege uurtjes.

Extraatje? De kaasplanken en de lokale bieren!

Adres : Quai de la Goffe 3 - 4000 Luik.
Telefoon : 0486 16 60 46.

8/

Le petit pressoir

Deze juicebar is net terug geopend tot grote vreugde van alle Luikenaars. We houden van de mix van vintage meubels, oude kaders en het schilderij van de blauwe eend aan de muur. Het paradijs voor flexitariërs: de keuken biedt veganistische, biologische, organische, lokale en glutenvrije gerechten. Maar je komt hier in de eerste plaats om een versgeperst sapje te drinken. Vandaag op het menu? Patapomme: zoete aardappelen, appels met kaneel en nootmuskaat.

Adres : En Neuvice 37- 4000 Luik.
Telefoon : 04 267 25 06.

9/

L’Entre-Pot

Kudos voor deze groene kruidenier in hartje Luik. Bekend met de Grainerie in Brussel? Wel hier geldt hetzelfde principe. Biologische en lokale producten worden in bulk opgeslagen om onnodige verspilling te voorkomen. Of dat nu granen, wijn, specerijen of wijnen zijn tot zelfs zorg- en reinigingsmiddelen. Extra plus: binnenkort lanceert de shop DIY-workshops (om bijvoorbeeld zelf make-up te leren maken).

Adres : Rue du Palais 6 - 4000 Luik.
Telefoon: 04 223 26 06.

10/

Librairie Pax

Zin in een leerrijke pauze tussen alle restootjes en vintage boetieks? Wij raden je deze biblitoheek ten zeerste aan. Hier vind je een ruime verzameling boeken en kun je ook deelnemen aan literaire events: ontmoetingen met schrijvers, conferenties, debatten. Een hotspot voor zij die graag discussiëren of ideeën delen.

Adres : 4, Place Cockerill - 4000 Luik.
Telefoon : 04 223 21 46

Via ELLE Belgique: Kim Assaker & Laurence Donis