How to: zo beleef je een geslaagde onenightstand

Geüpdatet op 19 juni 2019 door ELLE België
How to: zo beleef je een geslaagde onenightstandShutterstock

Aaah, de zomer! Het jachtseizoen is weer geopend. Exotische stranden, gonzende festivals en romantische steden vormen het perfecte toneel voor een heerlijke onenightstand.

Maar is ongecompliceerde seks wel echt zo ongecompliceerd? En ben jij wel uit het goede hout gesneden om de nacht tot een goed einde te brengen? De pro’s en de contra’s van de liefde voor één nacht, en een hele hoop tips om er maximaal plezier aan te beleven!

Safety first

Bevruchtingen en soa’s hebben één ding gemeen: ze kunnen van een momentane uitspatting een permanente bezigheid maken. Zorg dat je nog genoeg bij je zinnen bent om op een verstandige manier met voorbehoedsmiddelen om te springen. Doe dus niet zoals mijn vriendin die ooit in een zatte bui een morning-afterpil in haar vagina stak. Nog even wat hygiëne betreft: zorg ervoor dat je altijd een tandenborstel in je handtas hebt. Dat lijkt misschien irrelevant in het licht van alle onuitsprekelijke dingen die jullie net gedaan hebben. Maar je tanden poetsen met de borstel van een vreemde... dát is gewoon degoutant.

The Walk of Shame. Own it.

Het is acht uur in de ochtend, jullie hebben een leuke nacht beleefd, maar nu wil je in alle stilte het huis verlaten. Alleen heb je nog steeds je veel te korte rokje aan en hebben je panty’s het begeven in het heetst van de strijd. Je mascara is op onverklaarbare wijze afgezakt naar de onderste helft van je gezicht en je gisteren met veel zorg opgestoken beehive ziet eruit alsof een rat zich een weg van binnen naar buiten heeft gevreten. De ochtendspits is in volle gang en het frisse kantoorvolk bevolkt de zonovergoten straten. Het is tijd voor The Walk of Shame.

Sommige vrouwen trachten hun schaamte te verbergen onder een veel te grote voetbalshort. Ze voelen gêne, of erger nog: spijt. Hun hoofd hangt naar beneden en hun schouders halfstok. Hou dit drie kilometer vol en je krijgt gegarandeerd een depressie. Zelf geloof ik in mindfulness: ik draag mijn schaamte met gepaste trots en zie mezelf als een gedicht in beweging, een ode aan de liefde. Ja, ik heb wilde seks gehad met een volslagen onbekende. Et alors? Own what you do, or don’t do it.

 

1/

Onenightstand, sex, how to
Shutterstock

Vind jezelf opnieuw uit!

Seks binnen een relatie kan al eens voorspelbaar worden. Vaste verwachtingen wegen niet alleen op je libido, maar ook op je fantasie. Een liefde voor één nacht kan je stimuleren om eens helemaal uit jezelf te breken. Laat hem gerust geloven dat je iemand anders bent, probeer je beste Italiaanse accent uit, maak hem wijs dat je doctoreert als marinebiologe, dat je voor de staatsveiligheid werkt of doe zoals mijn collega en vertel hem dat je weldra naar de Olympische Spelen vertrekt als de ster van het nationale damesrugbyteam.

Een dergelijke maskerade maakt je meestal een stuk minder zelfbewust en veel ongedwongener. Daar kunnen je bedprestaties alleen maar wel bij varen. Met een beetje geluk doet hij hetzelfde en beleef je de mooiste nacht van je leven. Zelf koester ik nog erg zoete herinneringen aan mijn Parijse rencontre met een steenrijke Saudische prins, die helaas al aan een ander beloofd was.

Door dat knuffelhormoon wil ik meer...

Ladies, please! Het is hoog tijd om onze hormonen te zien voor wat ze zijn: een goed excuus om een baaldag te hebben. Dat éne scheutje oxytocine hoeft je echt niet onder te dompelen in maanden van liefdesverdriet. Als je er niet tegen kan dat hij je ‘s ochtends geen versgeperst fruitsap en zachtgekookte eitjes op bed brengt, ben je simpelweg niet uit het juiste hout gesneden voor een onenightstand.

2/

Onenightstand, sex, how to
Shutterstock

Een onenightstand is goed voor je zelfbeeld

Onenightstands doen niet moeilijk over een stel love handles of een beugelbekkie. In zijn herinnering leef je sowieso verder als de ongelofelijke stoot die hij toch maar mooi gescoord heeft.

Opgelet! De anonieme onenightstand bestaat niet meer

Wees gewaarschuwd. Er zijn altijd gemeenschappelijke Facebook-connecties, kruisende Twitter-paden of Instagram-incidentjes. Het feit dat je je aan de andere kant van het continent bevindt, biedt helaas geen volledige anonimiteitsgarantie. Geef hem de volledige smartphone-check-up voor je eraan begint en wis je spoor nog voor hij het kan oppikken.

Het levert telkens weer een goed verhaal op

Een liefde van één nacht is de realityversie van een schandaal-roman, genre ‘Vijftig tinten grijs’. Wat ons betreft, mag dat ook vijftig tinten geel, bruin of rood zijn, zo lang het maar een goed verhaal oplevert. Vriendinnen hangen dagenlang aan je lippen en ze verwachten smeuïge details, passionele plotlijnen, spannende cliffhangers en schandaleuze ontknopingen. Laat je de aandacht welgevallen, verpest een goed verhaal niet met de waarheid, smuk op waar nodig en vul de onvermijdelijke leemten (ten gevolge van alcohol) op met alles wat ze willen horen. De intieme details van je onenightstand niet delen met je vriendinnen getuigt van extreem egocentrisme. Dergelijk asociaal gedrag wordt doorgaans afgestraft met excommunicatie.

3/

Onenightstand_sex_howto
Shutterstock

Sexperimenteren, jipie!

Er is namelijk altijd het risico dat je op een dag wel degelijk de ware tegenkomt. En die deelt niet noodzakelijk jouw nieuwsgierigheid voor alles wat fris en kinky is. Kans is groot dat de ware zijn edele delen niet wil scheren, geen zin heeft om te kijken hoe jij een nummertje maakt met zijn beste vriend en al helemaal niet gemotiveerd is om je op te takelen aan het plafond. Neem dus nu al het zekere voor het onzekere met een nobele (maar discrete) onbekende. Je kan het maar gehad hebben.

Check! Is hij wel te vertrouwen?

Zorg dat je op zijn minst één betrouwbare referentie hebt. Indien hij geen referenties kan voorleggen, vraag dan een kopij van zijn paspoort, sis-kaart, rijbewijs en loonbriefje. Ga niet zomaar met de eerste de beste naar buiten! Als een vriendin haar zinnen zet op een volslagen onbekende, zeg haar dan dat je haar moeder, werkgever en de politie verwittigt als ze voor zes uur ‘s ochtends geen teken van leven geeft. Dat volstaat meestal om haar een tweede keer te doen nadenken.

 

4/

Onenightstand, sex, how to
Shutterstock

Try before you buy

Soms weet je het gewoon niet met een vent. Je bent niet geweldig onder de indruk, maar je hebt in het verleden al grotere vergissingen gemaakt. Wel, dit is je kans om te kijken welk vlees hij in de kuip heeft.

Je mag lousy en egoïstisch zijn in bed

Na een paar pinten stelt de daad sowieso niet veel meer voor. Bij wijze van sociaal experiment kun je seks eens bekijken van de mannelijke kant (erop en erover). Als hij er niet veel van bakt, houdt niets je tegen om hem beleefd af te wijzen. “Mag ik dit even voor je afwerken? Dankjewel.” In een vaste relatie worden dit soort geintjes meestal afgestraft met erectiestoornissen. Een onenightstand draait zich gewoon om en valt luid knorrend in slaap.

Hoe heet ie ook alweer is verliefd op me

De risico’s van het vak. Zolang hij het omgangsverbod respecteert en geen directe bedreiging vormt, behoeft dit euvel geen verdere aandacht. ‘Collateral damage’, heet zoiets in oorlogsjargon.

5/

Onenightstand_sex_howto
Shutterstock

Teveel onenightstands = laag zelfbeeld

Helaas! Geloof het van iemand die het kan weten (mijn beste vriendin uiteraard, niet ikzelf). Eén onenightstand teveel en je voelt je een goedkope slons die niets noemenswaardig meer te bieden heeft. Denk dus even na voor je je wildcard inzet. Is dit er eentje waar je achteraf met plezier aan zal terugdenken? Of hangt er over het hele gebeuren een tristesse à la ‘Jersey Shore’ die je jezelf liever zou besparen? Choose wisely!

Leuk! Je kweekt een hele hoop nieuwe skills

Je leert hoe je de naam van een contact in je gsm blindelings verandert in ‘NIET OPNEMEN’. Hoe je je intieme zone in de toiletten van een restaurant bijtrimt met niets meer dan een botermesje. Drie kilometer huiswaarts hinkelen op één stiletto. Je intieme hygiëne bewerkstelligen met een bus deodorant. Je leert je trots inslikken. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Toch nog een beetje onzeker? Dan vind je hier ongetwijfeld nog enkele nuttige tips.