HOW TO. Elegante beehive à la Beyoncé

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Ingeborg Deleye
HOW TO. Elegante beehive à la BeyoncéBeeld: Isopix - Nivea

[caption id="attachment_12262" align="aligncenter" width="600"]Beeld: Isopix - Nivea Beeld: Isopix - Nivea[/caption]

 

Het bijenkorfkapsel is een begrip sinds Audrey Hepburn - en enkele decennia later ook Amy Winehouse - er haar handelsmerk van maakte, al wagen ook vandaag nog talloze celebs zich aan het elegante feestkapsel op de rode loper. Nivea-haarstiliste Sally Brooks legt in zes stappen uit hoe ook jij een beehive op je hoofd tovert.

1. Breng een flinke dosis volumemousse aan op je vochtige haar, en droog het daarna met een haardroger om de stevigheid van het kapsel te garanderen.

bee1

2. Om gemakkelijker te werken, splits je je haardos op in verschillende delen. Hou aan beide zijkanten van je hoofd twee lokken voor de oren met een speld aan de kant, en maak ook een deel van de haren bovenaan het hoofd (zie foto) tijdelijk vast. De overblijvende haren mag je lichtjes creperen met een kammetje, om extra volume te creëren.

 

bee2

3. Splits nu ook de gecrepeerde haren achteraan op in twee delen, en vouw het eerste deel al naar binnen. Stevig vastmaken met schuifspeldjes.
bee3

4. Plooi nu ook de andere helft van je haar naar het midden, en plooi het lichtjes op naar binnen zodat een mooie welving ontstaat. Ook deze helft mag je stevig met speldjes vastmaken.

bee4

5. Crepeer nu ook de haren die je eerder bovenaan je hoofd vastmaakte met een kammetje, om ook daar extra hoogte en volume te bekomen. Crepeer ook de lokken aan de zijkant van het hoofd. Overdrijf niet, té veel volume maakt het kapsel een beetje oubollig. Haal nu alle overgebleven lokken ook achteruit, en maak stevig vast met speldjes.

bee5

6. Afwerken doe je met glansspray en lak, om het geheel stevig te maken én om de weerspannige haartjes alsnog strak bij de bijenkorf te houden.

bee6

Bron: Nivea