6 hotspots in de Elzas

Geüpdatet op 4 oktober 2017 door Elise
6 hotspots in de Elzas

Winen & dinen kan in de Elzasstreek maar al te goed. Zinnens om er een gastronomisch weekendje tussenuit te knijpen? Deze hotels, resto's en activiteiten verdienen een plaatsje in je agenda. 

Van zaterdag 8 tot dinsdag 11 juli nam het ELLE Team je mee op sleeptouw door de idyllische wijnstreek van de Elzas. Vier dagen lang brachten we live verslag uit van onze activiteiten in Noordoost-Frankrijk. Dit is de aftermovie:

#1. 5 Terres Hotel & Spa - Barr 

First stop: hotel 5 terres in Barr. De lobby alleen al is een pareltje, een voorbode op de 27 kamers van het hotel - stuk voor stuk prachtig gedecoreerd. Het uitgebreide ontbijtbuffet zorgt voor genoeg brandstof voor de rest van de dag. Waar kan je je energie kwijt? Het centrum voor Toerisme is ietsje verderop en biedt heerlijke fietstochten aan door de wijngaarden. Psst, elektrische fietsen weliswaar, de Elzas is een heuvelachtig gebied!

Nadien kan je een verdiende pistop nemen in de wijnkelder van DiVin Céline Metz.

Praktisch

Luxury Hotel 5 Terres Hotel & Spa
11 Place de L Hôtel de ville, 67140 Barr, France

1/

#2. Cabanes dans les arbres - Domaine Hauts de Ribeauvillé

Nostalgie alert! Altijd al in een boomhut willen slapen? De Cabanes in Ribeauvillé maken je wildste dromen waar. Omgeven door groen biedt Domaine Hauts enkele boomhutten ter beschikking. Via een hangbruggetje bereik je je hut die om ter schattigst ingericht is. Denk aan rode lakentjes, houten versiering... Kortom: een must!

Wijn proeven in de buurt? Passeer zeker langs Domaine Klur in Katzenthal....

Praktisch

Domaine Hauts de Ribeauvillé
Route de Ribeauvillé 68150 AUBURE
06 75 06 70 24

2/

#3. Gyropode, Morschwiller-Le-Bas

Veruit één van de meest vermakelijkste activiteiten van de Elzas! Met segways scheuren door de wijngaarden van Orschwihr. "Scheuren" is misschien een beetje overbodig, een segway kan maximum 12km/uur, maar goed. Wijngaarden kunnen behoorlijk bumpy zijn en de kunst zit 'm erin om je gewicht zo goed mogelijk te verdelen om het toestel in balans te houden.

Wijn around the corner: DiVINe Elise.

Praktisch

Fun Moving
38 Rue de Mulhouse
68790 Morschwiller-Le-Bas

3/

#4. Hotel James - Colmar 

Onze trip zit er bijna op, de allerlaatste halte is Colmar. We brengen de nacht door in het gloednieuwe boetiekhotel. Tiptop kamers, een sterke WiFi-verbinding (niet onbelangrijk), een hartelijk onthaal en fluffy donslakens! De centrale ligging zorgt ervoor dat je de stad 's avonds perfect te voet kan verkennen.

Praktisch

James Boutîque Hotel 
15 rue Saint-Eloi 68000 Colmar
tel:+33389219370

4/

#5. Cocotte Grand-Mère - Colmar

Een laatste avondmaal nemen we in het fleurige centrum van Colmar. Na vier dagen kaas en wijn zijn we oprecht gelukkig met iets minder "traditionele kost". We genieten van een tonijnsteak met groentjes (finally!) in een moderne setting.

Dessertje? In de naburige wijnkelder van Domaine Freyburger worden wijn-chocolade degustaties aangeboden.

Praktisch

La cocotte de grand-mère
14 Place de l'École, 68000 Colmar

5/

#6. Le Chambard, Kaysersberg

hotspots in de elzas

Schandalig dat we intussen nog geen choucroute - dé Elzasiaanse specialiteit - hebben gegeten tijdens onze vierdaagse, maar op de laatste dag grijpen we de kans. De lunch gaat door in een oertraditioneel restaurant, zowel qua keuken als qua decoratie. Verse aardbeien met Chantilly als dessert, un grand merci en au-revoir, de terugtocht kan beginnen.

Praktisch 

La Chambard
9-13 Rue Du General De Gaulle
68240 Kaysersberg

Bedankt Vins d'Alsace voor de gastvrijheid, de degustaties en de hartelijkheid.