5 x perfecte plekjes voor een picknick in Brussel

Geüpdatet op 20 april 2022 door ELLE België
5 x perfecte plekjes voor een picknick in Brussel

We installeren ons op een dekentje in de zon, met onze blote voeten in het gras, onder de schaduw van een boom. Dit perfecte plaatje wordt plots onderbroken door gegrom, uit het diepst van onze magen. Aan de horizon rijst de delivery guy met de grote papieren zak waar we zo naar verlangen: onze gigantische picknick, geleverd door UberEATS. Ontdek dé picknick spots in Brussel.

Picknick o’clock

De zomer begint goed ... genieten van een heerlijke picknick wanneer het ons uitkomt, in alle parken van Brussel, dankzij Ubereats!

De redactie, altijd even toegewijd, twijfelde geen moment om dit geniale concept aan een grondige test te onderwerpen. Als bakvissen, genietend van het zwakke zonnetje, schuimen we de app af om te ontdekken wat Ubereats voor ons op het menu heeft staan. Het water loopt ons al in de mond bij het afgaan van de vele voorgestelde menu's tijdens onze geïmproviseerde lunchpauze in één van de vele parken in Brussel...  Laat je inspireren door onze 5 favoriete picknick hotspots in Brussel! 

1/

1. Het Jubelpark


Picknicken in het Jubelpark? Doe het op zijn New York’s en haal het Summer Nature picknickpakket bij Art’s & Bagels via UberEATS! Waan je in Central Park en geniet van een extravagante bagel met zwarte olijventapenade, een koolsla en een sapje van appels en munt op dit verrassend rustige plekje in het midden van de grootstad.

Renaissancelaan, 1000 Brussel

2/

2. De Kunstberg

Genieten van een mooi uitzicht over Brussel tijdens je picknick? Maak een kleine klim op de Kunstberg en aanschouw het centrum van Brussel. Honger gekregen van al die trappen? Bestel een héérlijke doos met 6 mini donuts van COCO Donuts via UberEATS. 

Kunstberg, 1000 Brussel

3/

3. Abdij Ter Kameren


Zoek de rust op in het groen van Abdij Ter Kameren en bestel een hippe maaltijdbokaal van Les Filles via UberEATS. Bij het pique-nique gourmand menu krijg je twee etensbokaaltjes naar keuze, brood, een dessert en drankje. Uniek doch simplistisch, net als een picknick hoort te zijn.

Abdij Ter Kameren, 1050 Elsene 

4/

4. Het Egmont Park

Egmont Park, de ideale plaats om te genieten van de rust, weg van de drukte van de stad. Zin in een gezonde lunch? Bestel dan het picknick menu bij MOK via UberEATS. Geniet van een heerlijke toast avocado en een lekkere smoothie!

Rue de Grand Cerf, 1000 Brussel 

5/

5. Kleine Zavelsquare

Kleine Zavelsquare, een pittoresk parkje, ideaal voor een picknick. Zin in een minder doorsnee picknick maar geen tijd/zin om er moeite voor te doen? Laat dan een picknickmenu leveren van FreshMed via UberEATS. Falafel, hummus, Libanese taboulé, auberginekaviaar en Libanees brood, en dat geleverd in een half uur!

Rue de la Régence, 1000 Brussel

Keuze genoeg dus! Onze favoriete restaurants behoren allemaal tot de mogelijkheden: MOK, Les filles, Freshmed, La vérité si je mange, Coco Donuts, Eden Foodie, eFarmz en Art's & Bagels. Allemaal bieden ze een picknickformule aan bovenop hun gewoonlijke aanbod.

6/

MAAR wat als je de bui al ziet hangen?

ubereats008-768x512

We vluchten naar de dichtstbijzijnde bar en hebben de keuze om onze picknick te laten leveren bij Roi des Belges,  Zebra, L'Ethnic Bar of Mappa Mundo. Om maar een paar van de vele cosy/trendy/funky bars op te noemen ...

Wij zwichten voor de heerlijke bagels van Art's & Bagels. Een goedlachse bezorger brengt onze nog warme bagels direct naar onze tafel. Van goede service gesproken!

Is Ubereats nog onverkend terrein voor jou? Gebruik de promotiecode EATSPARKBXL en geniet van een korting van 5 euro op je eerste 3 bestellingen!

ellexubereats_mix_01-768x512 (2)

Bestel jouw picknick hier