Dit zijn de 10 leukste terrasjes van Leuven

Geüpdatet op 4 oktober 2017 door ELLE België
Dit zijn de 10 leukste terrasjes van Leuven

De zon is weer in het land, dat betekent: terrasjestijd! Wij geven je de 10 mooiste plekjes in Leuven:

1. Bar Louis

Bar Louis is een van de hipste bars in Leuven. Na 10 jaar werd de zaak begin 2017 overgenomen door andere uitbaters, die het vertrouwde succesconcept behouden, maar in een opgefrist jasje steken. Zo gaan ze op zoek naar het beste van 10 jaar Bar Louis en vullen dat aan met nieuwe, trendy elementen. In de zomer kan je met een cocktail in de hand genieten van het mooie weer op het hippe terras.

Bar Louis mooiste terrasjes in Leuven
@Bar Louis / @cestyoli.

Praktisch: Grote Markt 2, 3000 Leuven. 

1/

2. De Werf

De Werf heeft zonder twijfel één van de gezelligste terrasjes in Leuven. Dat kan ook niet anders, ze palmen het gehele Hogeschoolplein. Het knabbel- en babbelcafé is ideaal om ’s ochtends vroeg te gaan ontbijten of lekker laat te blijven plakken met een wijntje!

Terrasjes in Leuven De Werf
@jozefienhoebrechts / @magda.damag / @danica.jpeg.

Praktisch: Hogeschoolplein 5, 3000 Leuven. 

2/

3. De Blauwe Schuit

Bij De Blauwe Schuit gaat ze er prat op het mooiste terras van Leuven te hebben. Tijdens de zomer kan je er dan ook zalig vertoeven in de binnentuin van het eetcafé, waar je meteen kan kennismaken met de meest bekende inwoner van ‘De Blauwe Schuit’, pauw Josse. Daarnaast zwemmen er ook vissen in de vijver en word je omgeven door heel wat groen. Chillmodus: on.

Terrasjes in Leuven De Blauwe Schuit
@kamielbral / @ De Blauwe Schuit.

Praktisch: Vismarkt 16, 3000 Leuven. 

3/

4. Café Entrepot 

Café Entrepot is ondergebracht in het Openbaar Entrepot voor Kunsten, de thuisbasis van zeven culturele organisaties en is daarom the place to be voor iedereen die cultureminded is. Extra plus: het café beschikt over een groot terras mét zicht op de Vaartkom.

Terrasjes in Leuven Café Entrepot
@Café Entrepot / @dcelke.

Praktisch: Vaartkom 4, 3000 Leuven. 

4/

5. Bar del Sol

What’s in a name? Bar del Sol is een vaste waarde in Leuven: een erg gezellig cafeetje op een tof plein. Voeg daar nog een frisse pint of cocktail en tapas aan toe en je waant je zo in het Zuiden!

Terrasjes in Leuven Bar del Sol
@nenabergs / @lorevangenechten.

Praktisch: Schapenstraat 105, 3000 Leuven. 

5/

6. Bar Nine

Hoeft de Oude Markt nog een introductie? Het plein in het centrum van Leuven bestaat vooral uit horecazaken en dankt hieraan de bijnaam ‘De langste toog ter wereld’. Een must visit is zonder twijfel Bar Nine. De cocktailbar heeft met haar houten bankjes en zachte kussens een van de meest knusse terrassen van de hele Oude Markt.

Terrasjes in Leuven Bar Nine
@hannebaelus / @ Bar Nine.

Praktisch: Oude Markt 9-10, 3000 Leuven. 

6/

7. Sara's

Een beetje verborgen in het hartje van Leuven ligt de gezellige lunchspot Sara’s. De kleine maar oh zo knusse binnentuin zorgen voor een oase van rust in de drukke studentenstad. Bovendien is de homemade lemonade een echte topper.

Terrasjes in Leuven Sara's
@byklaartje / @abigaeldw.

Praktisch: Boogaardenstraat 24, 3000 Leuven. 

7/

8. Punto Kiosk

Iedereen in Leuven kent “de Punto” wel. De koffiebar heeft echter ook een tweede vesting. Een gezellige koffiezaak annex krantenwinkel gelegen op de  hoek van de Brusselsestraat en de Wieringstraat, mét supertof terras.

Terrasjes in Leuven Punto Kiosk
@ Punto Caffè.

Praktisch: Brusselstraat 33, 3000 Leuven.

8/

9. Café Commerce

Café Commerce is al jaren een vaste waarde in de Leuvense horeca. In het gezellig praatcafé lijkt de tijd wel blijven stilstaan. Het geweldige uitzicht op het Hooverplein, het Ladeuzeplein en de universiteitsbib krijg je er gratis bij.

Terrasjes in Leuven Café Commerce
@ Café Commerce / @liezedegreef.

Praktisch: Herbert Hooverplein 16, 3000 Leuven.

9/

10. Kosmopol

Ook in de Leuvense stationsbuurt vind je heel wat leuke terrasjes om te genieten van de zon. Eentje daarvan is Kosmopol, gelegen op het Martenlarenplein. Je kan er niet alleen terecht voor heerlijke gerechtjes, maar ook voor frisse cocktails.

Terrasjes in Leuven Kosmopol
@ Kosmopol / @glenncolemonts.

Praktisch: Martelarenplein 10, 3000 Leuven. 

PSSST: Ontdek hier de mooiste terrasjes in Antwerpen, Brussel en Gent.

(Stagiaire Kirsten Van Elsen)