Dit zijn de 10 leukste terrasjes van Leuven

Geüpdatet op 17 april 2024 door Lisa Aelvoet
Dit zijn de 10 leukste terrasjes van LeuvenUnsplash

De zon is weer in het land en dat betekent een ding: terrasjestijd! Wij lijstten de 10 leukste terrasjes van Leuven op.

1. Bar Florida

Het terras van Bar Florida kijkt uit over de Vaart, een iconisch stukje Leuven. Naast heerlijke cocktails & mocktails geniet je hier van lekkere finger food en pita's. Mocht het te fris zijn voor een terrasje, is het ook binnen heerlijk zitten in een prachtig jaren 80-geïnspireerd interieur.

Adres: Vaartkom 43

2. De Optimist

Buurtcafé De Optimist beschikt ongetwijfeld over een van de fijnste terrasjes van Leuven. Je kan hier terecht voor een grote of kleine honger, heerlijke huisgemaakte limonade, lekkere wijn en een uitgebreide selectie bieren.

Adres: Vismarkt 7

3. Bar Louis

Bar Louis groeide de laatste jaren uit tot een vaste waarde op de Grote Markt. De bar vormt de perfecte spot voor afterwork drinks in het zonnetje en een lekkere maaltijd, wanneer het wat meer mag zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bar Louis (@barlouisleuven)

Adres: Grote Markt 2

4. De Werf

Het zelf uitgeroepen knabbel- en babbelcafé De Werf heeft zonder twijfel één van de gezelligste terrasjes van Leuven dat zicht uitstrekt over het Hogeschoolplein. Het café beschikt daarenboven over een geniale dessertenautomaat met onder andere chocomousse, speculosisu en koekjestaart, waar je 24/24 terecht kan.

Adres: Hogeschoolplein 5

5. Hal 5

Gelegen in een oude industriële spoorweghal achter het station van Leuven komen in Hal 5 kan je op het grote zonnige terras langs het Treinpark genieten van lekkere koffie en allerlei verfrissende drankjes. Ook je smaakpapillen worden er verwend, wat denk je van een Napolitaanse pizza van Antico Pizza, Palestijnse mezze van Falafel Habibi of een verse cinnamon bun halen uit biobakkerij Korst?

Adres: Diestsesteenweg 104

6. Café Entrepot 

Café Entrepot huist in het Openbaar Entrepot voor Kunsten (OPEK), waar kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Ook dit terrasje kijkt uit over de Leuvense Vaart en behalve een glaasje drinken, kan je hier ook prima eten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Café Entrepot (@cafeentrepot)

Adres: Vaartkom 4

7. Bar del Sol

Zoals de naam het reeds doet vermoeden beschikt Bar del Sol over een zonnig terras waar je 's zomers van een verfrissend drankje vergezeld van wat verse tapas kan genieten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bar Del Sol (@bar_del_sol)

Adres: Schapenstraat 105

8. De Hoorn

Meer dan slechts een gezellig terrasje is De Hoorn een echte social hub met behalve een bar en restaurant ook nog een coworkingruimte, lofts en evenementenlocatie. Als geboorteplaats van het Leuvense Stella Artois smaakt een biertje op het terras hier nóg lekkerder.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by De Hoorn (@dehoorn)

Adres: Sluitsstraat 79

9. Bar Stan

Deze buurtbar aan het basketpleintje is een echte publiekslieveling. Je kan bij Bar Stan de hele dag door terecht voor drank en smakelijke seizoensgebonden gerechten, van ontbijt tot lunch, koffie én diner.

Adres: Constantin Meunierstraat 2

10. Bar Nine

De Oude Markt wordt ook wel 's werelds grootste toog genoemd, en Bar Nine ligt hier in een statig pand. Studenten, forenzen en locals komen er samen om te genieten van cocktails, bar bites of een snelle hap.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bar Nine (@bar.nine)

Adres: Oude Markt 9