Alle details die we nu al kennen over Pippa Middletons huwelijk

Geüpdatet op 17 juni 2019 door Isabelle
Alle details die we nu al kennen over Pippa Middletons huwelijk

Het aftellen is begonnen! Dit weekend, op zaterdag 20 mei, stapt Pippa Middleton naar het altaar en dat zorgt al maanden voor ophef in de Britse pers.

De paparazzi staan scherp, de toekomstige bruid durft haar huis niet meer uit, diens wereldberoemde zus maakt zich zo klein en onzichtbaar mogelijk én een zekere designer werkt koortsig de laatste details van de ongetwijfeld fabelachtige bruidsjurk af…-kortom, van de bruidskindjes tot de mogelijke herrieschoppers in haar bridal suite, dit zijn alle details van hét huwelijk van het jaar op een rijtje:

De bruidegom: James Matthews; 

1/

Pippa’s prins op het witte paard heeft alles om real-life prins William te overschaduwen -al zou hij dat nooit doen, de man is volgend ingewijden het toppunt van sympathie. De 41-jarige Brit mag “voormalig racepiloot”, “Schotse erfgenaam” en “self-made multimiljardair” op zijn CV neerpennen. Hij is de oudste zoon van David en Jane Matthews, die te boek staan als  Laird en Lady van het oeroude Schotse landgoed Glenn Affric. Ze maakten daarnaast fortuin in het hotelwezen met onder andere het luxeresort Eden Rock in het Caribische St. Barths. Niet dat hij die aanzienlijke erfenis straks nodig heeft, James wist zelf meer dan goed te boeren met dank aan verschillende beleggingsfondsen. Daarnaast heeft hij er een succesvolle carrière als racepiloot op zitten en houdt hij er een atletische levensstijl op na. Die liefde voor sport deelt hij met Pippa, met wie hij regelmatig deelneemt aan marathons, fietsraces en skiwedstrijden. De twee hadden eerder in 2012 trouwens kort een relatie, maar zij verliet hem voor een zekere Nico Jackson, maar al vlug zag ze haar fout in en in 2015 vielen ze elkaar opnieuw in de armen.

pippa_middelton_huwelijk_james_matthews_bruidsjurk_10

De problematische schoonbroers en -zus: 

2/

Het grote geluk van Pippa en James wordt echter overschaduwd -de term dekt het perfect- door hun mediagenieke entourage. De gastenlijst bestaat uit zo’n 150 mensen en de kans is groot dat deze straffe persoonlijkheden op D-day met alle thunder gaan lopen…

Pippa is maar al te goed geplaatst om het gevaar van een té stralend bruidsmeisje te vatten. Zij was immers degene die zes jaar geleden met haar appetijtelijk figuur de show stal op de trouwpartij van grote zus Kate. Die laatste is ondertussen uitgegroeid tot één van de meest populaire royal aller tijden, maar de bruid wil geen enkel risico nemen. Oplossing: de Duchess zal geen deel uitmaken van het bruidsgezelschap -bye bye maid of honor titel- en zich beperken tot het voorlezen van één tekstje in de mis…

pippa_middelton_huwelijk_james_matthews_bruidsjurk_13

Kates mogelijke “schaduwprobleem” vervalt echter in het niets in vergelijking met dat van Spencer Matthews, jongere broer van de bruidegom én reality ster. Spencer is sinds 2011 een terugkerend personage in Made In Chelsea, een reality show over de rot verwende jeugd van Londen, en dat is natuurlijk niet naar de smaak van de toekomstige bruid en haar royale achterban. Enige die geen probleem lijkt te hebben met de fratsen van Spencer, is Pippa’s broer James, die regelmatig aan de zijde van de jonge Spencer wordt gespot in het nachtleven van de Britse hoofdstad.

pippa_middelton_huwelijk_james_matthews_bruidsjurk_11

Who else? Natuurlijk zijn er de prinsen William en Harry, beiden boezemvrienden van Pippa, die elk hun deel van de aandacht opeisen, en dan is er ook Meghan Markle, Harry’s superster-vriendin over wiens huwelijk de media nu al luidop speculeren -dit wordt trouwens de datum van haar verloving. Pippa’s trouwpartijtje wordt het eerste high-profile event waarop ze haar koninklijke liefje vergezelt en alleen al daarom zijn alle Britse tabloids bereid grof geschut in te zetten om toch maar foto’s te kunnen bemachtigen. Even werd daarom geopperd dat Meghan maar beter thuis bleef, maar uiteindelijk kreeg de Amerikaanse schone toch een uitnodiging in de bus. Vuurwerk in de maak!

pippa_middelton_huwelijk_james_matthews_bruidsjurk_9

Tot zijn grote verdriet zal James ook één broer moeten missen op zijn grote dag. Zijn oudere broer Michael kwam op zijn 22ste immers om tijdens een ongeluk op de Mount Everest, die hij als jongste Brit ooit had beklommen. De familie Matthews stampte na zijn dood de Michael Matthews Foundation uit de grond, een intitiatief dat scholen helpt bouwen in afgelegen gebieden. Nu weet je meteen ook waar James zijn sportkriebels vandaan haalt.

De Jurk: 

3/

Alexander McQueen, het modehuis dat Kates iconische bruidsjurk voortbracht, is natuurlijk geen optie, maar wie kreeg dan wél de eer om de belangrijkste jurk uit Pippa’s leven te ontwerpen? De voorbije maanden werd druk gespeculeerd: Elie Saab, Amanda Wakeley, Suzanne Neville en Jenny Packham werden genoemd, maar het is Giles Deacon die met de eer lijkt te gaan lopen. De Britse designer werd immers betrapt toen hij Pippa’s huis in het gezelschap van mama Carole verliet met een grote witte hoes. De sluier zou dan weer een creatie van Stephen Jones zijn en volgens Britse media meer dan 2500 euro kosten. Nu maar hopen dat die voorspelde onweersbui het kostbare ding niet naar de vaantjes helpt.

pippa_middelton_huwelijk_james_matthews_bruidsjurk_4

De locatie: 

4/

Pippa koos voor haar grote dag het idyllische St. Mark’s kerkje in Englefield, het plaatsje waar haar ouders Carole en Michael wonen. Royalty watchers zullen de plek herkennen: in december vorig jaar vierden de Middletons er Kerstmis in het gezelschap van Kate, William en hun beroemde kroost.

pippa_middelton_huwelijk_james_matthews_bruidsjurk_7

BUCKLEBURY, BERKSHIRE - DECEMBER 25: Catherine, Duchess of Cambridge and Prince William, Duke of Cambridge, Prince George of Cambridge and Princess Charlotte of Cambridge arrive to attend the service at St Mark's Church on Christmas Day on December 25, 2016 in Bucklebury, Berkshire. (Photo by Andrew Matthews - WPA Pool/Getty Images)

pippa_middelton_huwelijk_james_matthews_bruidsjurk_3

Daarna zou het feest verdergaan op Bucklebury Mansion, het familiale landgoed van de bruid. De plek bestaat uit zeven hectare aan prachtige tuinen, visvijvers én een gigantisch zwembad -moest iemand halfweg de receptie (Spencer en James misschien?) zin krijgen in een verfrissend bommetje… Dat laatste valt dan weer te betwijfelen, aangezien het weerbericht voor het komende weekend nogal mistroostig oogt: 15 graden en een grote donderwolk staan voorlopig op het menu.

De bruidskindjes: 

5/

Niemand die exact weet hoeveel bruidskindjes Pippa heeft ingelijfd, maar het staat wel vast dat prinses Charlotte en prins George hun bekende tante naar het altaar zullen begeleiden. Of Grace Van Cutsem, beter bekend als het humeurigste én coolste bruidskind ooit, straks ook van de partij zal zijn, blijft een goed bewaard geheim.

pippa_middelton_huwelijk_james_matthews_bruidsjurk_5

pippa_middelton_huwelijk_james_matthews_bruidsjurk_6

Het vrijgezellenfeestje: 

6/

Geen nood om de komende dagen op de loer te liggen in Londense pubs: Pippa’s vrijgezellenfeest vond al weken geleden achter gesloten deuren plaats -tot grote spijt van alle paparazzi die net in de goede oude tijden op een dronken Middleton foto azen. Kate organiseerde voor haar jongere zusje een luxe ski- en verwenweekend nabij het Franse skioord Meribel. Op het programma? Overdag skiën en ’s avonds welnessen in de exclusieve chalet mét eigen kok en kamerpersoneel voor Pippa en haar lucky friends.

http-::www.elle.be:nl:90493-throwback-thursday-de-leukste-party-pics-van-kate-middleton.html12

Pippa’s nieuwe titel: 

7/

Haar zus mag zich ondertussen Duchess of Cambridge noemen, maar ook Pippa zal een mooie titel overhouden aan haar huwelijk. Het is nog even wachten, maar als James straks het lairdschap van zijn vader overneemt, zal zij door het leven gaan als Lady Glenn Affric. Niets aan te doen, maar wij vinden die titel véél cooler dan die van Kate… In afwachting daarvan zal ze trouwens als “Mrs. Matthews of Glenn Affric, the Younger” te boek staan.

pippa_middelton_huwelijk_james_matthews_bruidsjurk_14