Stéphanie Thunus van ‘Au gré du vent’ is ‘Lady Chef of The Year’

Gepubliceerd op 20 januari 2014 door Anne Poelmans
Stéphanie Thunus van ‘Au gré du vent’ is ‘Lady Chef of The Year’

opening lady chef

Ook vrouwen staan hun mannetje in de culinaire wereld. Dat bewijst de prijs 'lady chef of the year' die nu al voor de 24ste keer wordt uitgereikt aan de beste Belgische vrouwelijke chef. De keuze van de jury van culinaire journalisten en publiek was overduidelijk dit jaar: onder het goedkeurend oog van juryvoorzitter Wout Bru werd Stéphanie Thunus vandaag verkozen tot lady chef of the year.

De ladychef zit het laatste jaar op een rollercoaster. Nadat ze in november 2013 door Gault&Millau werd benoemd tot Jonge Topchef van Wallonië,  ontving ze een week later haar eerste Michelinster voor haar restaurant Au Gré du vent in Seneffe.

Nica Broucke genoot deze namiddag van de cannelloni van gerookte paling, lokale geitenkaas - afkomstig van de boerderij van de moeder van Stéphanie - en bietjes. Een wonderlijke combinatie die je thuis ook kan uitproberen.

CanneloniRECEPT:

Ingrediënten:
1 filet van gerookte paling
2 rode bieten
1 koolraap
1 groene appel
1 geitenkaas
room
Zout, peper
Rijstazijn
Verse bieslook
Wasabi (naar keuze)

Bereiding:
Opgelet, een dag op voorhand te bereiden: voor de marinade, meng twee delen water met een deel suiker en een deel rijstazijn, laat koken en zet opzij. Snij een van de twee bieten en de koolraap in dunne plakjes met behulp van een mandoline. Laat ze gedurende 24 u marineren in de afgekoelde marinade. Te bereiden de dag van de maaltijd: voor de geitencrème: klop de geitenkaas luchtig met wat room met behulp van een elektrische klopper, pas indien nodig de kruiding aan door een mespuntje wasabi toe te voegen en wat fijngesneden bieslook. Snij de tweede biet in blokjes en kook ze op zacht vuur in een pan met wat zout, peper en olijfolie. Wanneer ze gekookt zijn, mix ze tot een coulis. Voeg op het laatste een scheutje rijstazijn toe.

Neem een reep gemarineerde biet om de cannelloni te maken. Garneer met de geitencrème en voeg de gerookte paling toe, gesneden in een fijn schijfje, werk af met enkele staafjes groene appel. Rol de cannelloni en snij ze in porties van ongeveer 5 cm. Doe hetzelfde met de koolraap.

Reken op ongeveer 5 cannelloni per bord.
Info: Au gré du vent
Rue de Soudromont 55
7180 Seneffe