Kim Kardashian onder vuur na controversiële dieettip

Geüpdatet op 20 juni 2019 door Laure Vandendaele
Kim Kardashian onder vuur na controversiële dieettip

Kim Kardashian verloor een paar kilo's maar het internet neemt haar controversiële dieettip niet in dank af.

Het is geen geheim dat Kim Kardashian heel wat tijd, energie en geld pompt in het onderhouden van haar USP (unique selling point): haar lichaam. De 36-jarige speelde na de geboorte van haar kinderen telkens meer dan 20 kilogram kwijt met het Atkins-dieet, een strak sportregime en een kleerkast vol motiverende niemendalletjes. Moet Mevrouw West op een belangrijk rode loperevent zoals het Met Gala (dat binnen twee weken in New York doorgaat) steekt de ster graag nog een tandje bij. Al hoefde ze daar deze keer niet erg veel moeite voor te doen. Kim is immers geveld door een venijnig griepje en verloor tijdens de koortsaanvallen en niesbuien door een kleine 3 kilogram. Conclusie: ziek zijn is een geweldig dieet. Dat vond assistente uit 'The Devil Wears Prada' ooit ook, remember? 

Ongelukkige tweet

In plaats van het 'aangename bijkomstigheidje' van haar ziekte gewoon lekker voor zichzelf te houden, deelde Kimmie haar controversiële dieettip met haar miljoenen volgers op Twitter.

"The flu can be an amazing diet,"So happy it came in time for the Met lol #6lbsdown."

Terwijl Kim luid op aan het lachen was, waren haar volgers minder amused. Die meenden dat Kim haar ziek zijn verheerlijkte en zo - alweer eens - een verkeerd voorbeeld voor beïnvloedbare jonge meisjes stelde. Toen ze besefte hoeveel controverse de tweet veroorzaakte, verwijderde Kardashian het 'grapje' meteen zonder al te veel woorden aan vuil te maken.

dieettip kim kardashian ziek mager
Kim K, ziek maar slank

Best body ever

Zus Khloé Kardashian trok zich echter niets van de commentaren aan en deelde diezelfde dag nog een foto van haar slanke zus vergezeld van lovende commentaren. "Hands down best body ever", schreef de 32-jarige Khloé, nochtans zelf eigenaar van een gezond en sterk lichaam dat ze aan een combinatie van een gezonde levensstijl en een rigoureus sportschema te danken heeft.