FOOD : No-bake stroopwafeltaart

Geüpdatet op 26 Februari 2018 Druk het recept af door Ingeborg Deleye
  • 10 mins
  • 4 people
FOOD : No-bake stroopwafeltaart

Een caloriebom waarvoor je niet eens de oven moet opwarmen: check. Liefhebbers van stroopwafeltjes zetten met dit recept een snel maar onweerstaanbaar dessert op tafel. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 3 pakken stroopwafels
  • 600 gram roomkaas
  • 50 gram basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 500 ml slagroom
  • ingevette bakvorm

Bereiding

stroopwafeltaart

 

 

  1. Neem 2 pakken stroopwafels (1 pak bewaar je voor de garnering) en hak of snijd deze in kleine stukjes. Klop de slagroom stijf en voeg hier de roomkaas, kaneel, suiker en vanillesuiker aan toe. Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in een pannetje of au bain marie, zodat de stroop lekker kleverig wordt.
  2. Bedek de bodem van een ingevette bakvorm met een deel van de koekkruimels en druk goed aan. Doe hier nu een behoorlijke laag van het roomkaasmengsel overheen en strooi wat stroopwafelbrokken eroverheen. Hierna weer de roomkaas, slagroom, etc. Zet hem nog even in de koelkast om hem op de laten stijven.
  3. Verkruimel voor het serveren de laatste stukjes stroopwafel er overheen. Geniet!

Bron: Made by Pien

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be