10 dingen die je gedaan moet hebben op kot

Geüpdatet op 29 augustus 2018 door ELLE België
10 dingen die je gedaan moet hebben op kotBeeld: Routedusoleil

Deze 10 dingen moet je op je Student Bucketlist zetten! 

De studententijd is de mooiste tijd van je leven en dan zeker als je op kot zit. Zalig uitgaan, nieuwe vrienden, 1001 cafeetjes uittesten. Oh ja, ook nog een beetje studeren tussendoor. Wij zetten 10 dingen op een rijtje die je zeker gedaan moet hebben op kot. Met deze Student Bucketlist haal je het onderste uit de kan!

Laat je ook inspireren door het Bucketlistboek! 

(Lien Egghe)

1/

bucketlist student
Beeld: Routedusoleil

#1: Uitgaan tot de zon op komt. Nu je op kot zit, doe je lekker wat je wilt, want je hebt alle vrijheid die je je kon wensen. Doe een nachtje door en zie de zon opkomen. Voor de die hards: om half negen terug in de les zitten moet je ook kunnen schrappen op je bucketlist! De prof zal zich smakelijk amuseren als je aangeschoten in zijn les belandt. Schuldgevoel? Helemaal nergens voor nodig!

#2: Heb een onenightstand en eventueel zelfs een walk of shame. Zet de bloemetjes buiten en geniet van al die knappe vissen in de zee! Ga eens lekker uit om vervolgens met een knappe dude in bed te belanden. Je zit op kot voor iets, toch? Met wat alcohol zal de avond nog leuker worden dan gepland.

2/

project x bucketlist kotfeest
Beeld: Project X

#3: Geef een episch kotfeest à la Project X. Zet je kot op stelten en beleef de nacht van je leven. Als het er de volgende dag ruikt naar bier, er overal flessen drank en verloren kledingstukken liggen, dan weet je dat het een goede avond was. Studenten worden niet voor niets buiten beschouwing gelaten in de definitie van alcoholist!

#4: Doe omgekeerde dag samen met je vrienden. Je start je dag met chips en bier, daarna geniet je van een lekker diner, vieruurtje en lunch. Eindigen doe je met een cava-ontbijt. Wat je ook nog kan doen en misschien altijd al eens wou doen: pizza eten als ontbijt, meer heb je toch niet nodig?

3/

ef belgie reizen bucketlist student
Beeld: Efbelgium

#5: Spontaan op vakantie gaan. Nu je studeert en op kot zit, heb je nergens verplichtingen. De meeste lessen zijn niet langer verplicht en je kan er dus gerust even tussenuit. Doe dit ook, want voor je het weet, moet je werken en ben je deze vrijheid kwijt. Wil je wat langer weg? Kies dan voor Erasmus! Deze 10 bestemmingen zullen je zeker bekoren en deze redenen je overtuigen indien nodig.

#6: Test alle cafés uit in je studentenstad. Het kunnen er honderden zijn, maar maak er toch een project van om alle cafeetjes in je stad te bezoeken. Het zou zonde zijn dat je het leukste misschien niet kent, toch? In drie jaar tijd kan je al heel wat verwezenlijken!

#7: Een marathon houden van een serie op één dag. We all love Netflix! Jaag er een volledig seizoen van je nieuwe serie door en ga er helemaal in op. Ja hoor, dit is next level Netflix binge watching! Nu en dan mag je wel eens een couch potatoe worden. Let wel: doe dit niet de dag voor een examen! Doe je dat toch? Dan helpen deze 5 apps je met studeren. 

4/

project x studenten seks
Beeld: Project X

#8: Heb je een buur die veel te luide seks heeft? Lijkt het net alsof ze vlak bij je oren bezig zijn omdat de muren op kot nu eenmaal flinterdun zijn? Wij hebben de oplossing klaar, waar je nog lang mee zal lachen na je studententjid. Zet een wansmakelijke pornofilm op als je op stap gaat en je buur zeker aanwezig is op kot. Die verdient een koekje van eigen deeg!

#9: Ook overdag moet je je bezigheid hebben. Ga de leukste koffiebars van de stad af met je vrienden. Die perfecte latte vinden is misschien toch net iets belangrijker dan dat college… Hier zijn al enkele leuke ideetjes voor in Leuven. 

#10: Neem je kotgenoten in de maling. Als je huisgenoot een weekendje weg is en jij niet, haal dan een mopje uit met de kamer. Pak bijvoorbeeld alles in met zilverpapier of stamp de ruimte vol met bierbakken. Ook ballonnen kunnen voor heel wat plezier zorgen.