Top 10 populairste Erasmus bestemmingen

Geüpdatet op 15 februari 2017 door ELLE België
Top 10 populairste Erasmus bestemmingenBeeld: Maaike Van Moere

Erasmus zit in de lift! Waar gingen studenten het voorbije jaar vooral op Erasmus? Wij lijsten de 10 populairste bestemmingen even op:

Nog niet overtuigd om op Erasmus te gaan? Wij geven je 10 redenen waarom je die kans niet mag missen!

1/

frankrijk erasmus uitwisseling
Beeld: Beautifuldestinations

#1. Frankrijk

Frankrijk was vorig academiejaar de populairste Erasmusbestemming. Dit verbaast ons natuurlijk niet. We praten allemaal Frans met haar op en daar moeten we dringend iets aan doen. Welke richting je ook volgt, Frans is een belangrijke taal. Daarnaast is Frankrijk ook op cultureel vlak echt de moeite. Studeren in Parijs, Toulouse, Montpellier, … : het is een droom voor iedereen. De elegantie van deze steden trekt iedereen aan. Klaar voor avant-garde nachtclubs, geweldige musea, france chansons en wereldberoemde bezienswaardigheden?

2/

#2. Spanje

spanje sevilla erasmus
Beeld: Lien Egghe

Goed weer, vriendelijke mensen, heerlijk eten. Wat heb je nog meer nodig? Spanje got it all! Je krijgt er een wereldtaal onder de knie die je nog zal kunnen uitspelen als troef op je CV. Alle Spaanse steden hebben tenminste één universiteit en Madrid heeft er zelfs vijftien. Ook voor voetbalfans is Spanje the place to be. Bovendien zal je je welvarend voelen, want de tapas en biertjes zijn er helemaal niet duur. Laat die flamenco maar komen!

3/

#3. Duitsland

reichstag duitsland erasmus
Beeld: rebeccalfinch

In Duitsland voel je je meteen thuis. Het weer is er net zoals in België: koud in de winter en aangenaam in de zomer. Ook de taal is een echte troef om in Duitsland op Erasmus te gaan, want het land staat economisch sterk. Feesten kan je nergens zo goed als in Duitsland. Probeer vooral eens binnen te geraken in de fameuze Berlijnse clubs! De allerbekendste technoclub van de wereld bevindt zich ook in Berlijn. 

4/

#4. Italië

firenze italie erasmus
Beeld: Beautifuldestinations

Het Italiaanse eten alleen al is genoeg om naar Italië op Erasmus te gaan. La Bella Italia heeft echter nog veel meer te bieden: van prachtige cultuur tot lekker eten. Daarnaast zijn de examens in Italië vaak in het mondeling. Een troef dus voor wie het niet heeft voor de schriftelijke examens in België. 

5/

#5. Verenigd Koninkrijk

verenigd koninkrijk erasmus
Beeld: Beautifuldestinations

Londen calling, of gewoon Verenigd Koninkrijk in het algemeen! Verenigd Koninkrijk is erg aantrekkelijk voor studenten uit België. Het is de ideale manier om je Engels bij te spijkeren en dan nog wel met een Brits accent! Londen is er de grootste universiteitsstad met wel 45 universiteiten. Keuze genoeg!

6/

#6. Finland

finland erasmus
Beeld: main_vision

De Scandinavische landen zijn in opmars. Heel wat studenten laten het warme weer links liggen en kiezen voor het koele Noorden. De drie studentensteden Helsinki, Oulu en Kuopio hebben heel wat te bieden. Kan je tegen wat vrieskou en hou je ervan om naar de sauna te gaan? Dan is Finland iets voor jou! Leuk weetje: in Finland worden leerkrachten met hun voornaam aangesproken, dat wordt even aanpassen!

7/

#7. Zweden

noorderlicht zweden
Beeld: lauravink

Ook Zweden is geen traditionele Erasmusbestemming. Heb je altijd al eens noorderlicht willen spotten? Dan ben je hier aan het juiste adres. De levensstandaard in Zweden ligt een pak hoger dan hier, alles is duurder. Dat zal ongetwijfeld aanpassen worden. Bovendien zal je je moeten afstemmen aan een ander onderwijssysteem. Je krijgt telkens één vak voor een paar weken en daarna meteen examen. Daarna start het volgende vak al.

8/

#8. Nederland

erasmus amsterdam nederland
Beeld: Etienne Van Landeghem

Ja hoor, ook ons buurland staat in de top tien van populairste Erasmusbestemmingen. Onze Noorderburen weten wel van aanpakken op het vlak van studeren. Eén voordeel voor studenten die niet van talen houden: je hoeft er helemaal geen nieuwe te leren. Daarnaast is Nederland ook gemoedelijker op verschillende vlakken. Zo kan je er weed kopen en oh ja, dat valt natuurlijk in de smaak bij studenten.

9/

#9. Portugal

portugal lissabon erasmus
Beeld: Lien Egghe

Ben je een hipster in hart in nieren en hou je van spectaculaire uitzichten? Dan is Portugal het Erasmusland voor jou. Vooral Lissabon dan. In Bairro Alto komen alle studenten samen met een pintje in de hand. Portugal is erg betaalbaar en dat maakt het natuurlijk alleen maar leuker. Niet voor niets dus dat deze bestemming op nummer 9 staat. Ook de stranden zullen je kunnen bekoren.

10/

#10. Denemarken

kopenhagen denemarken erasmus
Beeld: Maaike Van Moere

Denemarken is een dynamisch land met een open samenleving. Dit merk je meteen op studievlak. Lessen krijg je niet in aula's met 300 personen, maar in groepjes van 2O studenten. Ook hier is het leven duurder, maar dat is het zeker waard. Omdat je alles in kronen betaalt, merk je minder hard wat je uitgeeft. Het land heeft een prachtige cultuur en wondermooie natuur. Een verdiende tiende plaats!

(Lien Egghe)