5 x handige apps voor studenten

Geüpdatet op 29 augustus 2018 door Christin Ho
5 x handige apps voor studentenCouple watching media in a tablet in a restaurant

Het blokken is nog maar net gedaan of het nieuwe academiejaar loert al om de hoek. Deze vijf apps maken het studentenleven nóg gemakkelijker.

1/

1. Evernote 

app1

Evernote komt als geroepen voor lijstjesfreaks! Evernote is een digitale notitieblok dat alles bewaart: van handgeschreven notities, online artikels tot foto's. Met de zoekfunctie kan je gemakkelijk alles terugvinden.

2/

2. Doodle

app2

Als je Doodle nog niet kent, dan wordt het tijd om al die Facebookchats waarin je een datum probeert te vinden om af te spreken met je vriendenkring in de virtuele prullenmand te werpen. Doodle maakt plannen eenvoudig. Net zoals je vrienden vink je de data aan waarop je beschikbaar bent en onmiddellijk weet je wanneer de volgende bijeenkomst zal plaatsvinden.

3/

3. Blackboard

app3

De meeste hogescholen en universiteiten maken gebruik van Blackboard zodat de communicatie tussen de professoren en de studenten optimaal kan verlopen. Zie de app als een snelle toegangspoort tot je punten na de examens.

4/

4. Allrecipes

app4

Bestaat je wekelijkse menu uit diepvriespizza's en frieten van de frituur om de hoek, dan wordt het tijd om je angst voor keukengerei te overwinnen met Allrecipes. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je eenvoudige gerechten kan klaarmaken. Schrik voor restjes? Kijk wat er in je koelkast zit, vink hetgeen je nog in huis hebt aan en de bereidingstijd. Je krijgt een resem recepten te zien waar je uit kan kiezen. iPhone Android

5/

5. RefME

app4

De saaiste, rottigste en meest tijdrovende momenten tijdens je studentenperiode? Voetnoten maken van je gebruikte bronnen voor je papers en scriptie. Met RefME wordt een bibliografie opstellen easy peasy. Je scant de barcodes van alle geconsulteerde boeken in en je krijgt er een mooi overzichtvan. Android iPhone