Origineel tafelen in La Cantine Victor

Geüpdatet op 1 maart 2017 door ELLE België
Origineel tafelen in La Cantine Victor

De groene rand van Brussel is niet alleen de moeite waard omwille van de rust en ruimte die je er vindt. La Cantine Victor, een betoverend en lekker eetadresje in Ohain, verdient ook zeker een bezoekje: lekker smullen van verse gerechten in een origineel kader.

De naam dankt de prachtige stadswoning aan een oude bezoeker: de Franse schrijver Victor Hugo heeft er ooit verbleven. Mathieu van Raemdonck toverde het pand om tot een prettige mix van wijkrestaurant en kruidenier, waar je 's middags lekker kan lunchen, 's zondags heerlijk kan brunchen en je elk gerecht ook als take-away kan bestellen. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond opent Mathieu ook de deuren, en wie nog op zoek is naar een traiteur, is hier ook aan het juiste adres.

Op de kaart staat voor ieder wat wils: van lichte slaatjes en kleine gerechten of soep tot homemade burgers met een al even huisgemaakt sausje. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met lokale en biologische ingrediënten, en ook voor de drankenkaart koos Mathieu voor ambachtelijk lekkers, speciale bieren en betaalbare wijnen, die hij zelf thuis ook kraakt als hij vrienden op bezoek krijgt.

De ontspannen service, met liefde bereide gerechten en het frisse interieur maken dit adresje de moeite waard. En het terras is op zonnige dagen te uitnodigend om voorbij te kunnen lopen: het is de ideale plek om even te genieten van zalige nietsdoen, terwijl je geniet van een lekkere maaltijd.

Praktische info

La Cantine Victor, Rue de l'Eglise Saint-Etienne 9, Ohain. +32 2 633 30 27. Mathieu@lacantinevictor.be.

Huisdieren zijn toegelaten en er is een terras. Naast de meeneemgerechten en fijne kruidenierswaren vind je er ook decoratie en ambachtelijke juwelen.