Zo scoor je een lief tijdens Dagen Zonder Vlees

Geüpdatet op 23 februari 2017 door Claire
Zo scoor je een lief tijdens Dagen Zonder Vlees© Emma Verhulst

Op 1 maart gaat de 7e editie van Dagen Zonder Vlees van start, de campagne die zoveel mogelijk mensen wil mobiliseren om 40 dagen geen vlees of vis te eten. Bijna 100.000 mensen schreven zich al in, en Team ELLE staat ook al te popelen. Doe jij ook mee?

Waarom je zou meedoen aan Dagen Zonder Vlees? Simpel: we eten allemaal te veel dierlijke voeding en dat is een van dé oorzaken van klimaatverandering. Door vlees of vis (tijdelijk) uit je menu te schrappen, verkleint jouw ecologische voetafdruk terwijl je ook nog wat dieren van de slachtbank redt. Nog niet overtuigd? Misschien wel als je weet dat je dankzij deze campagne wel eens aan een nieuw lief kan geraken!

Of toch als je op zoek bent naar een vrouwelijke single, want volgens EVA lopen er voor elke vegetarische man vier vegetarische vrouwen rond. Wie zijn of haar kansen op een hot date wil verhogen, schrijft zich dus als de bliksem in: zo ontdek je of een vegetarisch eetpatroon iets voor jou is en kan je alvast wat oefenen om dat toekomstige lief een heerlijke veggie gerechtje te kunnen voorschotelen. Wie nog extra inspiratie kan gebruiken, vindt die trouwens in het tweede Dagen Zonder Vlees kookboek.

Inspiratie genoeg dankzij de twee Dagen Zonder Vlees kookboeken
Inspiratie genoeg dankzij de twee Dagen Zonder Vlees kookboeken

 

De campagne wordt dit jaar feestelijk geopend met een foodfestival, waarbij het Antwerpse Felix Pakhuis twee dagen lang een duurzame foodie heaven wordt, met lekkers van onder andere Oscar (met vegan burgers) en Coffee Rulers, workshops en lezingen van Dorien Knockaert en Seppe Nobels en theater van Laika.

Op de website van Dagen Zonder Vlees ontdek je heerlijke veggie recepten, zoals deze romige spaghetti van De Groene Meisjes.
Op de website van Dagen Zonder Vlees ontdek je heerlijke veggie recepten, zoals de romige spaghetti van De Groene Meisjes.

En wat met full-time vegetariërs? Ook aan hen wordt gedacht. Wie een stapje verder wil gaan dan enkel vis en vlees schrappen, kan een extra steentje bijdragen door in deze periode meer seizoensgroenten en lokale producten te gebruiken, minder voedsel te verspillen en misschien zelfs helemaal plantaardig te koken. Het doel van de campagne is immers niet iedereen te bekeren tot het vegetarisme, maar wél bewust te maken van hoe je duurzamer met eten kan omspringen. Schrijf je vooral in op de website, waar je voor elke stap die je zet - van een dag zonder boterhamworst tot 40 dagen volledig veganistisch eten -  meteen ziet wat de impact ervan is op het milieu.

Wil jij mee-eten aan een gezondere wereld? Of wil je vooral die knappe vegetarische collega eindelijk verleiden? Schrijf je nu in en maak alvast een afspraak bij de kapper. Smakelijk!