Throwback: seks en daten in de nineties

Geüpdatet op 3 februari 2017 door ELLE België
Throwback: seks en daten in de nineties

De evolutie van seks en daten in een notendop!

Tijden veranderen en dat heeft zo z'n weerslag op alles. Daarom vonden we het leuk om eens een kijkje te nemen in de geschiedenis van seks en daten. Hoeveel is er veranderd op twintig jaar tijd? Even terugflitsen naar de jaren 90!

1/

Hoe ziet je lief eruit?

seks daten nineties

Wanneer je nu iemand tegenkomt op een feestje, toon je gewoon zijn of haar Instagram of Facebook. In de jaren 90 was dat wel wat anders. Toen moest je je crush vergelijken met één of andere celebrity. Misschien toch één gelijkenis met vandaag: de teleurstelling wanneer je de persoon in kwestie in het echt te zien krijgt.

2/

Cheesy gifts

seks date nineties
@instagram

In de jaren 90 was iedereen een pro in het geven van melige cadeaus. Met het bekende Me-To-You-beertje op één en de zelfgemaakte cassette met romantische nummers op twee. Je koekje was pas écht gebakken wanneer je de helft van een gebroken hartje cadeau kon geven.

3/

Blind Date!

seks daten nineties

Tinder of andere datingsites bestonden twintig jaar geleden nog niet. Gelukkig was er wel een andere manier om aan een lief te geraken: Blind Date. Iedere vrijdagavond zocht single Vlaanderen een geliefde via dit VTM-programma. Het publiek mocht dan weer meegenieten van de slechte openingszinnen en awkward reisvideo's. Ook het deuntje waarop de koppels de trap opliepen, staat in ons geheugen gegrift.

4/

Uren bellen

seks daten nineties

Van sms'en, chatten en whatsappen hadden ze in de jaren 90 nog nooit gehoord. Wel hadden de meeste familieleden een eigen huistelefoon. Had je telefoonnummers uitgewisseld op een feestje? Dan zat je op het afgesproken uur vol spanning naast de telefoon te wachten, waarna een ellenlang, melig telefoontje volgde. En zat jouw telefoon op dezelfde lijn als die van je broer of zus? Dan kon je al hun geheime gesprekken mee volgen.

5/

Seks

seks daten nineties

De dag van vandaag is het normaal dat je maar één muisklik verwijderd bent van seks op je computer. Twintig jaar geleden was deze drempel net iets groter. Voor een boekje met vrouwelijk naakt moesten jongens de confrontatie aan met de dagbladhandelaar. En wou je bewegende beelden? Dan ging je naar het donkere 18+ hoekje in de videotheek.

6/

Bye bye ex!

seks daten nineties

Oké, gedumpt worden, deed evenveel pijn maar het was wel veel makkelijker om je ex los te laten. No social media, no cry want twintig jaar geleden was er geen publiekelijke schaamte bij het veranderen van je relatiestatus en geen dagelijkse confrontatie met the happy life van je ex. Bovendien kon je ook niet op een paar minuten tijd uitpluizen of je ex-lief al met iemand anders aan het daten was. Of je ogen uithuilen bij het zien van de eerste romantische selfie. Misschien vandaar het spreekwoord: uit het oog, uit het hart.

7/

Schaamhaar

seks date nineties

In de nineties was je écht niet cool als je een brazilian wax had. "Laat het gras maar groeien" was het credo. Even ter info: okselhaar werd wél afgeschoren en de bikinilijn getrimd...

LEES OOK: 5 romantische plekjes om seks te hebben als het thuis niet kan

LEES OOK: Welk seksstandje past het best bij jouw sterrenbeeld

LEES OOK: Top 20 opwindende seks quotes 

Editor: Jolien Meulders