10 adresjes die recht van het scherm komen

Gepubliceerd op 31 januari 2017 door ELLE België
10 adresjes die recht van het scherm komen

Altijd al eens willen weten hoe zo'n boterbiertje nu eigenlijk smaakt? Droom je ervan om je als echte barbaar in de Game of Thrones keuken te mogen uitleven? Dankzij deze, op series en films geïnspireerde, adresjes waan je je in je ultieme fantasiewereld.

restaurant bar televisie film wes anderson
©Attilio Maranzano

Bar Luce, Milaan

Wegdromen in de wondere wereld van Wes Anderson? Het kan in deze ‘Grand Budapest Hotel-inspired’ bar in Milaan. De bar werd door mr. Anderson zelf ontworpen en bevindt zich in de Prada Head Quarters, dubbele chance! Hoewel Anderson’s sets gekenmerkt worden door symmetrie, is dat hier niet het geval. De regisseur beschrijft de bar als een goede filmset, maar een nog betere locatie om een film te schrijven.

Foto: Attilio Maranzano

1/

restaurant bar televisie film breaking bad
Walter's Coffee Roastery

Walter’s Coffee Roastery, Istanbul

Elke Breakin Bad fan weet dat je voor de beste hard core drugs, bij Walter Weiss moet zijn. Ook als het een shot cafeïne is, waar je naar snakt. Bij Walter’s Coffee Roastery dragen de barista's dezelfde outfits als de laboranten uit het meth lab en gaan met dezelfde precisie te werk.

2/

restaurant bar televisie film got
Thepopupgeeks

Blood & Wine, Schotland

In het pop-up restaurant Blood & Wine kan je je Game-of-Thrones-gewijs laten gaan, aan tafel dan toch. Aan de muren hangen de zwaarden en schilden van de verschillende families, op het menu vind je ‘only the Fines that the Seven Kingdoms have to offer.’ Frey pies, Sansa’s lemon cakes of een hele varkenspoot.

3/

restaurant-bar-televisie-film-himym

McGee’s Pub, NYC

McGee’s was het vaste stamcafé van de makers van ‘How I met your mother’, MacLarens is dan ook een schaamteloze kopie van deze gezellige pub. Niet dat ze daar bij McGee’s mee inzitten, integendeel op maandag kan je er gewoon terecht voor ‘How I Met Your Mother Mondays’, waarop je ‘The Bro Code Combo’ , een ‘Suit Up Sandwich’ of een ‘Accidetal Curly Fry Basket’ kan bestellen.

4/

restaurant bar televisie film girls

Grumpy Cafe, Brooklyn

In het eerste en tweede seizoen van Girls werken Ray en Hanne in een coffeeshop. Die locatie bestaat gewoon echt en is deel van de bekende Brooklynse keten Grumpy Café. Grumpy is een lieveling bij de hipsters van Brooklyn en het is dus ook geen verassing dat het een gastrol kreeg in de alternatieve serie.

5/

restaurant bar televisie film lotr
©hobbitontours

The Green Dragon Inn, Nieuw Zeeland

Om een idee te krijgen van hoe het zou zijn om in de groene heuvels van The Shire te leven, kan je een bezoekje brengen aan Hobbiton. Met een geweldig oog voor detail werd hier het pittoreske Hobbitlandschap nagebouwd. Zo vind je er ook The Green Dragon Inn, waar je een beef and Ale pie kan eten en van ales kan proeven, die op het domein zelf worden gebrouwen.

6/

restaurant bar televisie film friendsCentral Perk, Beijing

In een onopvallend shoppingcenter in Beijing vind je een bijna perfecte replica van de coffeeshop uit Friends: Central Perk. De uitbaters zijn fans van het eerste uur en kopieerden de set tot in het kleinste detail. Van het interieur met de beroemde oranje zetel tot een real-life smelly cat om te aaien. De Friends karakters duiken overal op, van de aangepaste namen van het personeel tot de cupcakes (Rachel: Red velvet, Monica: Light cheese cake, Phoebe: Carrot Cake, Joey: chocolate en m&m’s, Chandler Chocolate & Vanilla, Ross, Vanilla en Oreo.

7/

restaurant bar televisie film satc

Onieal’s Restaurant & Bar, NYC

Wil je cosmopolitans gaan sippen in Manhattan om je eventjes Carrie Bradshaw te wanen? Waarom dan niet in de bar van Steven en Aiden: Scout. Of Onieal, zoals deze bar in het echte Manhattan bekend staat. Het interieur en de cosmopolitans zijn aanwezig, voor de fabuleuze outfit, vriendinnen en dates zal je zelf moeten instaan.

8/

restaurant bar televisie film harry potter
©lletycynin

Llety Cynin, Wales

Boterbiertjes, pompoentaartjes, chocokikkers en rotscake van Hagrid, je krijgt het allemaal voorgeschoteld tijdens de Harry Potter afternoon tea bij Llety Cynin. Had ik al vermeld dat het lekkers naar je toe komt in een uilenkooi? Echte fans kunnen in deze B&B ook overnachten en een heuse sorteerceremonie ondergaan.

9/

restaurant bar televisie film alien
©Gigerbar

HR Giger bar, Gruyière

Deze, op Alien geïnspireerde, bar is een echt kunstwerk. Het ontwerp is van niemand minder dan de Zwisterse kunstenaar H.R. Giger, die ook verantwoordelijk was voor de set van Alien. De bar is een perfect voorbeeld van een totaalkunstwerk: van de vloer tot de meubels, alles is tot in het kleinste detail afgewerkt.

(stagiaire: Isabelle Leempoels)