Dit zijn de kerstshopping hotspots in Antwerpen

Gepubliceerd op 13 december 2016 door ELLE België
Dit zijn de kerstshopping hotspots in Antwerpen

We Are Labels

winkelen-shoppen-antwerpen-we-are-labelsAls je van mooie loft-achtige interieurs houdt, word je waarschijnlijk automatisch naar binnen gezogen bij We Are Labels. Eenmaal binnen, verdienen de leuke kleren, accessoires en natuurlijke verzorgingsproducten al je aandacht. De Nederlandse conceptstore verzamelt labels van over de hele wereld: Edited The Label (Berlijn), Mos Cophenhagen en Another-Label (Amsterdam). Kortom: betaalbare kledij voor hem en haar en massa's leuke gadgets, voor als je nog een kerstcadeautje zoekt.

We Are Labels, Kammenstraat 43, 2000 Antwerpen

1/

Clio Goldbrenner

winkelen-shoppen-antwerpen-clio-goldbrennerDe wereld van de Belgische ontwerpster, Clio Goldbrenner, heeft eindelijk een vast adres. Voortaan vind je al haar creaties op Steenhouwersvest 63, midden in de modewijk van Antwerpen dus. Het interieur werd getekend door Lionel Jadot, die ook de renovatie van het Jam Hotel in Brussel op zijn portfolio heeft staan. In de all-round design ruimte, word je volledig ondergedompeld in het Clio Goldbrenner universum. Een bezoek waard.

Clio Goldbrenner, Steenhouwersvest 63, 2000 Antwerpen

2/

YOUR gadgets & Gifts by Kikkerland

winkelen-shoppen-antwerpen-your-kikkerlandNederlandse globetrotter, Jan van der Lande, richtte in 1992 het gadget label, Kikkerland Desing Inc, op in New York. De onweerstaanbare design objecten die hij creëert, zijn geïnspireerd op curiosa, die hij over de hele wereld verzamelde. De 'handigheidjes', zoals hij ze beschrijft, zijn bedoeld om je dagelijks leven net iets aangenamer te maken. Na een flagshipstore in New York, is de Antwerpse boetiek, een samenwerking met YOUR, het eerste vaste adres in Europa.

YOUR Gadgets & Gifts by Kikkerland, Kloosterstraat 82, 2000 Antwerpen

3/

NYX Professional Makeup

winkelen-shoppen-antwerpen-nyxNa Gent en Namen krijgt ook Antwerpen een NYX Professional Makeup Store, een Walhalla voor beauty liefhebbers. De roots van NYX liggen in L.A. en dat merk je meteen aan het extravagante kleurenaanbod dat je hier aantreft. Het ideale adres wanneer je voor een originele feestlook wilt gaan.

NYX, Korte Gasthuisstraat 3, 2000 Antwerpen

4/
Mayerline

winkelen-shoppen-antwerpen-mayerlineHet Belgische familiebedrijf Mayerline verhuist na 50 jaar naar de Huidevetterstraat. De reden?  Een gloednieuw boutique-concept, waarvan de inrichting de waarden van het modehuis vertaalt: pure materialen, klassieke structuren, zachte kleuren en een frisse uitstraling.

Mayerline, Huidevettersstraat 16-18, 2000 Antwerpen

5/

Weekday

winkelen-shoppen-antwerpen-weekdayJe had het heugelijke nieuws waarschijnlijk al opgevangen, de Scandinavische hedendaagse mode aan schappelijke prijzen, is dankzij de nieuwe Weekday Boetiek binnen handbereik! Vergeet bij je volgende bezoek aan Antwerpen dus zeker niet langs te gaan bij de Weekday winkel in de Kammenstraat.

Weekday, Kammenstraat 36-38, 2000 Antwerpen

6/

The Empty Shop

Niets zo triest als een kledingstuk dat zit weg te kwijnen in je kast. Wegsmijten, daar doen we niet aan mee in deze duurzame wereld. Dankzij het nieuwe initiatief van de Kringwinkel Antwerpen en het Flanders Fashion Institute, kan je je kledingstuk een tweede leven geven en tegelijk een goed doel steunen. Bij The Empty Shop kun je je miskopen doneren, die worden dan aan schappelijke prijzen verkocht. Het doel is dat elke dag alle stukken de deur uit zijn, zodat de winkel leeg is tegen sluitingstijd. De opbrengsten gaan naar het goed doel: vluchtelingen een eerste betaalde werkervaring bieden. Grote Belgische merken, waaronder Dries Van Noten, Christian Wynants, Julia June en Wouters & Hendrix Jewelry deden al mee en doneerden enkele topstukken. Nog een kleine extra: als je doneert ontvang je een ticket voor de "Rick Wouters & Het Huiselijke Utopia" expo in het Mode Museum in Antwerpen.

Van 9 december tot 18 december

The Empty Shop, Bogaardplein 1, 2000 Antwerpen

(stagiaire: Isabelle Leempoels)