10 underdog winterbestemmingen om als eerste te ontdekken

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
10 underdog winterbestemmingen om als eerste te ontdekken

Vakantie gepland deze winter? Niets mis met de klassieke bestemmingen, maar wist je dat er in de schaduw van deze populaire winteroorden enkele pareltjes schuilen? De top 10 mooiste underdogs van Europa werden zojuist bekendgemaakt en er zit een Belgische stad bij... 

Alternatieven zijn hot! Voor elke toeristentrekpleister is er een untrending tegenhanger, onbekend en dus ongerept. Amper een uur of twee verder dan de platbereden paden rijden en je komt in een magisch winterland terecht. Autoverhuurder Avis somt de tien beste underdog bestemmingen op, waar je zelf nog dingen kan ontdekken, waar je instagram foto's kan nemen die je nog geen 1000 keer hebt gezien en waar je een untrending hashtag bij kan plaatsen:

1/

10. Andermatt-Sedrun minder dan 2 uur van Zurich

Skiers are sliding down snow-covered hill on skis at the Cirque du Lys. There is range of mountains (Soum de Mauloc) in the background. Winter Pyrenees is photographed at the Cauterets ski resort.

Niet het meest bekende skioord en juist daarom aantrekkelijk, want hoe minder volk hoe meer sneeuwplezier. Dit rustige en gemoedelijke, Zwitserse dorpje staat vooral bekend voor de schitterende natuur. Maar de echte attractie zijn de geweldige freeride mogelijkheden die de Gemsstock berg te bieden heeft.

2/
9.Het Piska Woud in Jablon minder dan 2 uur van Warschau

reizen-vakantie-trip-avis

Dit onaangetast natuurgebied is een relict van de laatste oerbossen in Europa. De totalen oppervlakte is circa 1.500,96 km2, hiervan bracht Polen 105,173km2 onder in een nationaal park, dat ondertussen werd toegevoegd aan de natuurerfgoederen van UNESCO. Via een 91 meter lange kanoroute kan je al een stukje van het immense gebied ontdekken!

3/

8. Reguengos de Monsaraz minder dan 2 uur van Lissabon

reizen-vakantie-trip-avis

Een authentiek Portugees stadje, ontsnap even aan het drukke Lissabon en ontdek hoe het land er uitziet aan de ander kant van de selfie stick. De route om er de stad te bereiken leid je langs prachtige kurkeiken en olijfbomen. Nog een kleine bonus: in 2015 was Reguengos de Monsaraz de Europese wijnhoofdstad.

4/

7. Asolo minder dan 2 uur van Venetië

 reizen-vakantie-trip-avis

Krijg je een verstikkend gevoel tussen de hordes toeristen die Venetië overspoelen, dan kan je even naar adem komen snakken in Asolo. Een 12de eeuws stadje met een rijke culturele geschiedenis. Dichters, schrijvers en kunstenaars trekken er al eeuwen naartoe voor rust en inspiratie en waarschijnlijk ook voor de bruisende Asolo prosecco. 

5/

6. Mechelen minder dan 2 uur van Antwerpen en Brussel

reizen-vakantie-trip-avis

Sla jij Mechelen, de underdog stad van België, ook steeds over als je een tripje maakt? Volgens Avis heb je ongelijk. Snel die typische architectuur en leuke adressen gaan ontdekken voor de stad overspoeld dreigt te worden met pionier toeristen. 

6/

5. Allgäu minder dan 2 uur van München

reizen-vakantie-trip-avis

Herbronnen doe je in het Oostenrijkse Allgäu. Trektochten door de bergen, fietsen in de natuur, pittoreske dorpjes bezoeken en achteraf ontspannen in de wellness. Via München ben je er direct, mijn ticket is al geboekt.

7/

4. Maastricht minder dan 2 uur van Amsterdam

reizen-vakantie-trip-avis

Maastricht, de kleine, rustige tegenpool van Amsterdam is een ideale dagtrip vanuit België. 

8/

3. Winchester minder dan 2 uur van London

reizen-vakantie-trip-avis

Het historische Winchester ligt op minder dan 2 uur reizen van Londen. Ontdek het oude Engelse platteland. Dit stadje is de perfecte combinatie van rurale charme, geschiedenis en historische gebouwen. 

9/

2. Caminito del Rey minder dan 2 uur van Sevilla

reizen-vakantie-trip-avis

Een indrukwekkende trektocht van 7,7 km die slingert door de bossen en bergen van Malaga. 

10/

1. Cauterets 2,5 uur rijden vanaf Toulouse

reizen-vakantie-trip-avis

Op nummer één prijkt het Franse skigebied Cauterets. Dit paradijs voor liefhebbers van sneeuwsport ligt op een boogscheut van Toulouse.

(stagiaire: Isabelle Leempoels)