Getest: Sofitel Golfe d’Ajaccio Thalassa Sea & Spa in Porticcio

Geüpdatet op 5 oktober 2017 door ELLE België
Getest: Sofitel Golfe d’Ajaccio Thalassa Sea & Spa in Porticcio

Energetische retraîte: Hôtel Sofitel Golfe d'Ajaccio Thalassa Sea & Spa in Porticcio. 

Corsica, waar de zon de hele zomer lang overuren klopt. Het luxespahotel, gebouwd in de vorm van een boot, ligt verscholen op een strandtipje aan de baai van Ajaccio. Alle kamers bieden een prachtig panorama over de zee, vanuit ons bed horen we de golven stukslaan op het rotsige strand. Alles hier doet dromen.

De spa heeft voor iedereen wel een behandeling in de aanbieding, ongeacht je voorkeur, doel, leeftijd...  Van vermageren tot ontstressen, je krijgt professionele begeleiding van een leuk en gemotiveerd team. Supersize theekop in de hand, badjas om, slofjes aan,... De pret kan beginnen. We kiezen voor de Corsica Training, die vochtafdrijvende verzorgingen combineert met energieke activiteiten. Bij het ochtendgloren wacht coach Georges ons reeds op, aan zijn hand twee blinkende mountainbikes. Tussen de aanmoedigingen door vertelt hij ons een heleboel leuke anekdotes over het eiland. We wippen over een kreekje met azuurblauw water en volgen hem gewind langs de rotskust, tot onze tong op onze tenen hangt en is het hoog tijd om te gaan drijven in de infinity pool. Daarna volgt er een deugddoende sportmassage en een sauna die de vermoeidheid helemaal uit ons lijf te wringt. Een sessie respirologie voor het slapengaan is de spreekwoordelijke kers op de taart. De dagen gaan sneller dan we zouden willen, met een bootcamp in de overweldigende natuur, kayaktochtjes langs wild water en een gestage afwisseling van inspanning en ontspanning. Alles in dit hotel is gericht op herbronnen in de natuur, op het ritme van de golven. En op lekker eten: gezonde, lichte maaltijden, uitgedacht door een team van nutritionisten. We pinken een traantje weg als het tijd is om te vertrekken, maar we nemen de energieke vibe mee naar huis en schrijven ons meteen in bij de sportschool. 

Vanaf 1980 € per persoon voor de Corsica Training Cure, 6 dagen in een dubbele kamer in halfpension (met 24 verzorgingen en raadplegingen met persoonlijk advies).Hôtel Sofitel Golfe d'Ajaccio Thalassa Sea & Spa, Domaine de la Pointe, Golf van Ajaccio, 20166 Porticcio, +33 495 29 40 40

Voor meer info, ga snel naar France.fr