Luxe-kuren bij de moeder aller thalassa’s

Geüpdatet op 7 oktober 2017 door ELLE België
Luxe-kuren bij de moeder aller thalassa’s

atoutfrance_lieu

Laat ons een standbeeld optrekken voor Louison Bobet, drievoudig winnaar van de Tour de France. Het was een geluk bij een ongeluk, die dramatische dag in augustus 1963 toen de wielrenner pijnlijk ten val kwam en – o ramp! – zijn been brak. Tijdens de revalidatie maakte Bobet gebruik van het mineraalrijke zeewater en zie, hij was verbazend snel weer goed te been. Bobet richtte een centrum op voor reëducatie op de plek waar zich nu het Sofitel Quibéron bevindt, een luxehotel met 6600 kilometer zeezicht – tot in Amerika!
Rewind naar vijf decennia later: we zitten in een kamer op de eerste verdieping van wat de Sofitel Diététique wordt genoemd, het enige vijfsterrenhotel in Frankrijk dat volledig aan vermageren is gewijd. Geen chocolade of champagne op de kamer, wel vers fruit en bronwater. Dit deel van het hotel is voorbehouden aan gasten die hun verblijf willen combineren met het verliezen van enkele overtollige kilo’s. De kunst is dat dit hier moeiteloos kan, zonder dat je jezelf allerlei lekkers moet ontzeggen. Sterrenchef Patrick Jarno zorgt voor gastronomische ‘light’-gerechten die je doen vergeten dat je op dieet bent.Heerlijk eten en toch vermageren? Hier kan het.

1/

atoutfrance_spa
Het ‘intake’-gesprek bij diëtiste Karoline is best confronterend. Wat alcohol betreft is ze formeel: “Lege calorieën kunnen niet verbrand worden, ons lichaam kan dat niet aan.” Dus elk glas blijft genadeloos plakken, slik. Maar de detoxsapjes die overal verkrijgbaar zijn – water opgepimpt met thijm, salie, rozemarijn en laurier – maken veel goed. Drie tips geeft Karoline nog mee. 1. Doe aan sport, 2. Eet drie keer per dag en geen tussendoortjes en 3. Eet geen carbs ’s avonds.
Bij de ‘Cure Minceur’ horen een resem behandelingen in de Spa, die met zijn 2000m2 gigantisch is en naast behandelingskamers (die luisteren naar namen als Cap Blanc, Cap Sizun, Cap Bojador, Cap Horn, etc…) en relaxruimtes ook een met zeewater op 29 graden verwarmd binnenzwembad, twee sauna’s, een hammam en een buitenbad telt.

atoutfrance_spa2

Afvallen betekent ook draineren en dus staan douchejets (ook wel ‘de pompier’ genoemd, omdat je met de sterke stralen van een brandweerslang wordt behandeld), een watermassage ‘minceur’ en pressotherapie op het menu. We mogen ook een rondje joggen in de ‘Alter-G’, een machine die de revalidatie van de ledematen vergemakkelijkt. Je wordt in een soort ‘luchtbroek’ gehesen die je naar boven stuwt. Lopen wordt – en dat geldt zeker voor obese mensen of mensen met gedeeltelijk verlamde onderbenen – een piece of cake omdat je niet je hele lijf moet in beweging zetten en je benen worden opgetild. De ‘Soin Booster M. au gant’ is een verzorging van maar liefst 1 uur en 25 minuten die mijn billen blozend en zijdezacht maakt.

2/

atoutfrance_plus

En dan zijn er nog de wandelingen en de leuke fietstochten (fietsen zijn gratis verkrijgbaar aan de balie, mits reserveren) die je in dit mooie stukje Bretagne kan maken.

3/
atoutfrance_apres
Ons verblijf in Sofitel Quibéron was kort maar voldoende om de batterijen helemaal op te laden, een halve kilo achter te laten en met goede voornemens terug naar de ‘echte’ wereld te vertrekken. We beginnen nu al te sparen om terug te keren, voor een volle week dan.
Nica Broucke

Sofitel Diététique Quiberon, Boulevard Louison Bobet, 56170 Quiberon, www.thalassa.com.
Kuur ‘minceur’ van 4 nachten in volpension vanaf 1180 euro (verzorgingen inbegrepen).

Voor meer info, ga snel naar France.fr

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer