Laat ons een standbeeld optrekken voor Louison Bobet, drievoudig winnaar van de Tour de France. Het was een geluk bij een ongeluk, die dramatische dag in augustus 1963 toen de wielrenner pijnlijk ten val kwam en – o ramp! – zijn been brak. Tijdens de revalidatie maakte Bobet gebruik van het mineraalrijke zeewater en zie, hij was verbazend snel weer goed te been. Bobet richtte een centrum op voor reëducatie op de plek waar zich nu het Sofitel Quibéron bevindt, een luxehotel met 6600 kilometer zeezicht – tot in Amerika!
Rewind naar vijf decennia later: we zitten in een kamer op de eerste verdieping van wat de Sofitel Diététique wordt genoemd, het enige vijfsterrenhotel in Frankrijk dat volledig aan vermageren is gewijd. Geen chocolade of champagne op de kamer, wel vers fruit en bronwater. Dit deel van het hotel is voorbehouden aan gasten die hun verblijf willen combineren met het verliezen van enkele overtollige kilo’s. De kunst is dat dit hier moeiteloos kan, zonder dat je jezelf allerlei lekkers moet ontzeggen. Sterrenchef Patrick Jarno zorgt voor gastronomische ‘light’-gerechten die je doen vergeten dat je op dieet bent.Heerlijk eten en toch vermageren? Hier kan het.