Waarom sterren vallen voor de jurk met kruisdecolleté

Geüpdatet op 3 mei 2019 door Laure Vandendaele
Waarom sterren vallen voor de jurk met kruisdecolleté

Van Bella Hadid tot Rita Ora en Melanie B, heel wat sterren kiezen voor een jurk met XXL-split...met alle gevolgen van dien.

In de vroege nillies kropen Paris Hilton, Britney Spears en Lindsay Lohan wel eens kortgerokt én sliploos uit de hen rondrijdende taxi. Het internet sprak schande over zoveel bandeloosheid, de aanwezige paparazzi verzamelden zoveel mogelijk vetbetaalde 'crotch shots' en de girls gone wild zelf beseften na meerdere voorvallen dat het geen slecht idee was om het huis met een stukje extra textiel te verlaten.

Je zou verwachten dat de sterren van nu intussen weten dat het geen goed idee is om sans culotte op een rode loper, omring door HD camera's, te verschijnen maar niet dus. Ze kiezen voor vloerlange jurken met heuphoge split in plaats van minuscule feestjurkjes maar slagen er evenwel niet in om de zogeheten 'wardrobe malfunction' te vermijden. Een onverwachte windstoot klapte in Cannes de zijden split van Bella Hadids rode Alexandre Vauthier jurk open waardoor de wereld plots inkijk in haar kruisdecolleté kreeg. Nog minder verhullend waren de felgekleurde jurken waarin modellen Dayane Mello en Giulia Salemi op de première van 'The Young Pope' in Venetië verschenen. Het aanwezige publiek én een pauselijke Jude Law werd getrakteerd op een navelhoge split en bijhorende gladgeschoren schaamstreek van beide dames.

Ook Spice Girl Melanie B, Rita Ora, Paris Hilton (sommigen zijn hardleers) en Iggy Azalea verschenen de afgelopen jaren met een kruisdecolleté in het openbaar. Kim Kardashian, zelf niet vies van wat functioneel naakt op de rode loper, stuurde gisteren een subtiele sneer naar de dames die er niet in sloegen om zedig met de extreme splitjurken over de rode loper te schrijden. 'Je moet maar weten hoe je zoiets moet dragen!', postte de realityster op haar Facebookpagina. Dat het aangewezen is om een beha onder een doorschijnend topje te dragen wanneer er een middagje shoppen op de agenda staat, durft Mrs West dan wel al eens te vergeten.

Welke XXL-splitjurk is jouw favoriet?