Must do: dineren op een meer

Gepubliceerd op 23 augustus 2016 door Laure Vandendaele
Must do: dineren op een meer

Sluit de grote vakantie in stijl af met een romantisch, verrassend en origineel dinertje…op een meer.

Na het succes van ‘Camp on a Lake’ stampten enkele Gentse jonge kickstarters een nieuw meerconcept uit de grond.  ‘Dinner on a lake’ is een dinnerconcept waarbij je, zoals de naam al doet vermoeden, niet aan een ordinaire keukentafel maar wel op een drijvend vlot dineert. Daar beland je middels een klein bootje en de helpende hand van een galante schipper. Op het vlot tref je twee gedekte tafels met telkens plaats voor 12 personen.

Pic by Leyla Hesna
Pic by Leyla Hesna

Aan het roer van het vlot én de keuken staat evenzeer een jonge, ambitieuze kok die de gasten een licht, hedendaags driegangenmenu voorschotelt. Dobberend op het rustige meer proefden we er van originele amuzes waaronder garnalen, gekarameliseerd buikspek en een shot van komkommer en appel. Nadien delen we rijkelijke porties vitello tonato en gegrilde sepia met gamba’s en opgewerkte rijst.

Pic by Leyla Hesna
Pic by Leyla Hesna

Niet onbelangrijk: wat doe je als je moet plassen? Je neus gaan poederen is immers niet zo elegant op een drijvend vlot. Ook daar is aan gedacht.  Tussen de gangen door voert het bootje gasten met volle blazen terug naar het vasteland met kleinste kamertje.

IMG_0728
De dinner-experience eindigt opnieuw aan wal, waar die eerder met een glaasje champagne in de hand begon. Aanvankelijk kon er tot en met 28 augustus op het meer in Waasmunster gedineerd worden maar door het overweldigend succes gaan de feestelijkheden nog twee dagen langer door. Plaatsen zijn echter wel beperkt dus snel zijn is de boodschap.

IMG_0733

Voor een etentje 's avonds betaal je 99 euro per persoon, wijnen en water inbegrepen.

Surf snel naar Dinner on a lake