Top 10 modemissers op de werkvloer

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Top 10 modemissers op de werkvloer

Welke flaters moet je vermijden om stijlvol op de werkvloer te verschijnen? 

1/

Fout 1: de slechte coupe

Photo: IMAXtree Street Style during Copenhagen Fashion Week AW 16 Celine Aagaard

Je zou de deur niet uitkomen met een slecht geknipt kapsel, maar hetzelfde geldt voor je kleren. Wil je serieus genomen worden? Draag dan kwaliteitsvolle stukken in linnen, kasjmier, zijde of sterk katoen. Stukken die, heel belangrijk, de juiste snit bevatten. Verkies die basic, maar perfect gesneden broek boven een hip jurkje met loskomende naden en verkeerd gestikte mouwen.

2/

Fout 2: meer dan drie kleuren

Top 10 modemissers op de werkvloer 3

Je wil de aandacht vestigen op je prestaties, niet op de regenboog die je om het lijf hebt. Op de werkvloer is soberheid aan zet, al hoeft dat niet saai te zijn: met drie kleuren kom je al een heel eind!

3/

Fout 3: overmatching

Top 10 modemissers op de werkvloer 4

Niets erger dan een tas in dezelfde kleur als je schoenen... Op elkaar afgestemde kleuren zijn belangrijk, maar verkies verschillende nuances van eenzelfde tint boven de griezelig perfecte match. Tenzij je als een desperate housewife wil overkomen.

4/

Fout 4: fashion victims

Top 10 modemissers op de werkvloer 5

Het is sowieso nooit een goed idee om halsstarrig trends te kopiëren. Ga enkel voor stukken die ook echt bij je lichaam en eigen stijl passen. Iemand die in een tentjurk op een vergadering verschijnt terwijl ze zelf amper 1m60 groot is, enkel en alleen omdat Victoria Beckham heeft gezegd dat het goed was, wordt niet serieus genomen. End of story. 

5/

Fout 5: ken je kleuren

Top 10 modemissers op de werkvloer 6

Ben jij een warm- of koudbloedig type? Welke kleur flatteert je natuurlijke teint en welke niet? Sommige tinten geven je een ziek uitstraling, anderen doen je stralen alsof je net van vakantie terugkomt. Zoek op wat bij je past en kleed je er ook naar, maakt écht een groot verschil uit! (Tip: vermijd hoe dan ook een mix van beiden, dat loopt nooit goed af.)

6/

Fout 6: Bling. En bling. En bling. 

Top 10 modemissers op de werkvloer 7

Wat hadden we alweer gezegd over discretie op de werkvloer? Een paar mooie oorringen, een statement ring of een leuke ketting zijn ok, kerstboomtoestanden en teveel fake bling niet.

7/

Fout 7: fashion overload

Top 10 modemissers op de werkvloer 8

Natuurlijk mag je ook op het werk modieus zijn, maar houd het bij één statement stuk met de keer. Een tutu én een oversized wollen sweater én glitterschoenen én een gigantische bandeau: trop is teveel!

8/

Fout 8: teveel bloot

Top 10 modemissers op de werkvloer 9

Je mag, zeker in de zomer, wat huid tonen, maar doseren is de boodschap. Een blote rug combineer je met lange mouwen en een broek, een kort rokje met een deftig hemdje, blote schouders met bedekte benen, etc. Houd de alles onthullende looks voor het strand en de weekendbarbecues.

9/

Fout 9: ondergoed/bovengoed

Top 10 modemissers op de werkvloer 10

Een gigantische trend en heel eerlijk zijn wij fan, maar de boekhouder hoeft niet te weten dat je vandaag een kanten beha draagt, hoe mooi ook, en ook je baas heeft geen baat bij een see-through maxirok.

10/

Fout 10: de avondlook

Top 10 modemissers op de werkvloer 11

Verwar "deftig" niet met "overdressed". Met glitters, metallic schoenen, fancy clutches en smokey eyes moet je wachten tot de afterwork. Nog enkele uurtjes aftellen...

(Via ELLE Belgique, Marie Guerin)