Top 5 authentieke Italiaanse adresjes in Brussel

Geüpdatet op 26 mei 2016 door ELLE België
Top 5 authentieke Italiaanse adresjes in Brussel

De Italiaanse kruidenier, die dagverse producten aanbiedt om mee te nemen of ter plekke te degusteren, is aan het floreren. Toonbanken vol met ricotta, droge vleeswaren, Italiaanse wijnen,… Wat wil een mens nog meer?  Vijf maal la dolce vita in Brussel! 

1/

Cŏcīna

Italiaanse cocina

Heerlijke pasta alla norma, geserveerd in een mooi kader met zicht op het Tenbosch park, dat is het gegeven bij Cŏcīna. Chef Antonio doet er alles aan om je in gedachten naar de hobbelige straatjes van Italië te vervoeren. Lekker gegeten? Je kan bij de in-house delicatessenwinkel en traiteur terecht om de gerechten en dagverse ingrediënten direct mee naar huis te nemen: verse ravioli, olijfolie, charcuterie en kwaliteitskazen,… Tijd voor een aperitief? De antipasti worden vergezeld door een spritz of een glas Pinot Grigio.

Adres: Washingtonstraat 149, 1050 Brussel

2/

Piccola Store

Italiaanse picolla store

Een heerlijk Italiaans ontbijt of zorgvuldig uitgekozen wijnen? Dan is dit adres  the place to be. Uitbaatster Rosalba Astore serveert met veel liefde specialiteiten uit haar thuisland, Chianti wijnen en verse dagschotels.

Adres:  Lesbroussartstraat 48, 1050 Brussel

3/

Racines

Italiaanse racines

Italiaanse sfeer in combinatie met verse, biologische en seizoensproducten, vind je bij Racines. De authentieke recepten zijn nog door la nonna bedacht. In de zomer kan je ’s morgens in de tuin terecht voor het ontbijt of in de avond voor een glas wijn met een pizza fritta.

Adres: Elsensesteenweg 353, 1050 Brussel

4/

La Locanda

Italiaanse la locanda

Met meer dan twintig jaar ervaring is chef Guiseppe heer en meester over dit piepkleine restaurantje -je kan hem trouwens aan het werk zien, hij kookt op een kleine meter van je tafel. Je smult er van heerlijke pasta en kan er kiezen uit een waaier aan Italiaanse wijnen uit verschillende regio’s. Je kan de gerechten zowel ter plekke eten als meenemen naar huis.

Adres: Waterloosesteenweg 433, 1050 Brussel

5/

Casagallo

Italiaanse - casagallo

Een reis door Italië, dat krijg je hier op je bord. Laat je verleiden door het menu van de dag of kies een gerecht om mee te nemen.  Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan? Casagallo biedt kooklessen aan zodat jij de Italiaanse keuken onder de knie krijgt.

Adres: Brusselsesteenweg 70, 1410 Waterloo