6 overheerlijke lenteslaatjes

Geüpdatet op 18 Oktober 2017 door ELLE België
6 overheerlijke lenteslaatjes

Het leuke aan salades? Er zijn  talloze variaties mogelijk. Wij selecteerden voor jou onze 6 favorieten. Smakelijk!

1/

1. Salade met rode biet

©Scrambledchefs
©Scrambledchefs

 

  • 4 rode bieten, gekookt en in stukjes gesneden
  • 1 teentje look
  • 20 zwarte olijven
  • 100 g feta
  • Het sap van 1 citroen
  • Enkele muntblaadjes
  • Zout, peper
  • 2 à 3 soeplepels olijfolie

2/

2. Salade met avocado en parmezaan

Green Avocado Salad with grape and arugula

 

  • Gemengde sla
  • 15 kerstomaatjes
  • 50 g parmezaan in kleine stukjes gesneden
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 of 2 appels in stukjes gesneden
  • 2 à 3 soeplepels olijfolie
  • 1 soeplepels balsamicoazijn
  • Zout, peper

3/

3.  Salade met aardbei en kip

©VivreMieuxWalmart, Erik Putz
©VivreMieuxWalmart, Erik Putz
  • 500 g rucola
  • 1 kipfilet in stukjes gesneden
  • 6 aardbeien
  • 4 vijgen
  • 3 à 4 blaadjes basilicum in fijne stukjes gehakt
  • 3 soeplepels witte balsamicoazijn
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 sjalotje in fijne stukjes gehakt
  • Zout, peper

4/

4. Salade met geitenkaas

©Bowl-and-spoon
©Bowl-and-spoon
  • 1 Romeinse sla (bindsla)
  • 2 peren in stukjes gesneden
  • 2 rolletjes geitenkaas
  • 6 walnoten in fijne stukjes gehakt
  • 60 g rozijnen
  • 2 soeplepels honing
  • 1 soeplepel vloeibare mosterd
  • 1 snuifje zout en peper

5/

5. Salade met scampi's

©Iga
©Iga
  • 500 g rucola
  • 20 gepelde scampi's
  • 1 mango of 2 perziken
  • 2 tomaten in stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • Huisgemaakte César vinaigrette

Voor de César vinaigrette:

  • 3 soeplepels mayonaise
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1 koffielepel citroensap
  • 2 snuifjes zout en peperMeng alles goed en laat zo'n 2 à 3 uur in de frigo rusten.

6/

6. Salade met zalm

Mixed Green Salad with Grilled Salmon, Quinoa and Avocado.

  • Jonge sla
  • 4 sneetjes gerookte of gegrilde zalm
  • 15 kerstomaatjes
  • 25 zwarte olijven
  • 100 g mozzarella in kleine stukjes gesneden
  • 1 komkommer in schijfjes gesneden
  • 5 groene asperges in kleine stukjes gesneden
  • Zout, peper
  • Sap van een halve citroen
  • 2 soeplepels balsamicoazijn

Lees ook: Vegan comfort food: romige rijstnoedels

Lees ook: 5x recepten met hummus

(Stagiaire Laura Vermeire via Elle Belgique)