Het leuke aan salades? Er zijn talloze variaties mogelijk. Wij selecteerden voor jou onze 6 favorieten. Smakelijk!
1. Salade met rode biet
- 4 rode bieten, gekookt en in stukjes gesneden
- 1 teentje look
- 20 zwarte olijven
- 100 g feta
- Het sap van 1 citroen
- Enkele muntblaadjes
- Zout, peper
- 2 à 3 soeplepels olijfolie
1/
2. Salade met avocado en parmezaan
- Gemengde sla
- 15 kerstomaatjes
- 50 g parmezaan in kleine stukjes gesneden
- 2 rijpe avocado's
- 1 of 2 appels in stukjes gesneden
- 2 à 3 soeplepels olijfolie
- 1 soeplepels balsamicoazijn
- Zout, peper
2/
3. Salade met aardbei en kip
- 500 g rucola
- 1 kipfilet in stukjes gesneden
- 6 aardbeien
- 4 vijgen
- 3 à 4 blaadjes basilicum in fijne stukjes gehakt
- 3 soeplepels witte balsamicoazijn
- 2 soeplepels olijfolie
- 1 sjalotje in fijne stukjes gehakt
- Zout, peper
3/
4. Salade met geitenkaas
- 1 Romeinse sla (bindsla)
- 2 peren in stukjes gesneden
- 2 rolletjes geitenkaas
- 6 walnoten in fijne stukjes gehakt
- 60 g rozijnen
- 2 soeplepels honing
- 1 soeplepel vloeibare mosterd
- 1 snuifje zout en peper
4/
5. Salade met scampi's
- 500 g rucola
- 20 gepelde scampi's
- 1 mango of 2 perziken
- 2 tomaten in stukjes gesneden
- 2 eieren
- Huisgemaakte César vinaigrette
Voor de César vinaigrette:
- 3 soeplepels mayonaise
- 2 soeplepels olijfolie
- 1 teentje look, fijngehakt
- 1 koffielepel citroensap
- 2 snuifjes zout en peperMeng alles goed en laat zo'n 2 à 3 uur in de frigo rusten.
5/
6. Salade met zalm
- Jonge sla
- 4 sneetjes gerookte of gegrilde zalm
- 15 kerstomaatjes
- 25 zwarte olijven
- 100 g mozzarella in kleine stukjes gesneden
- 1 komkommer in schijfjes gesneden
- 5 groene asperges in kleine stukjes gesneden
- Zout, peper
- Sap van een halve citroen
- 2 soeplepels balsamicoazijn
Lees ook: Vegan comfort food: romige rijstnoedels
Lees ook: 5x recepten met hummus
(Stagiaire Laura Vermeire via Elle Belgique)