Recept: 6 overheerlijke lenteslaatjes die snel klaar zijn

Geüpdatet op 16 april 2021 door ELLE België
Recept: 6 overheerlijke lenteslaatjes die snel klaar zijnUnsplash

Het leuke aan salades? Er zijn talloze variaties mogelijk. Wij selecteerden voor jou onze 6 favoriete (plantaardige) recepten voor lenteslaatjes die je in een wip op tafel tovert. Smakelijk!

1. Caeser salad

 

Wist je dat er ook lekkere vegan kipvarianten in de winkel liggen. Je hoeft  je favoriete kipgerechten dus zeker niet op te geven voor een plantaardige levensstijl. Met de juiste kruiden en dressing proef je het verschil bijna niet!

2. Mediterraanse salade 

Deze salade doet je dagdromen van zuiderse oorden. De combinatie van warme, geroosterde paprika en frisse tomaten is altijd een winner.  Kikkererwten zijn niet alleen lekker, ze geven je ook de proteïne die je nodig hebt. Voeg wat noten toe voor een crunch en genieten maar.

3.  Berrylicious

Meer fan van fruit? Dan moet je deze frisse salade eens uitproberen. De bittere rucola balanceert het zoete van de vruchten perfect uit. Werk af met plantaardige feta van Violife en balsamico.

4. Green goddess 

Deze groene salade schreeuwt lente. Groene groenten zijn een belangrijke bron van ijzer. Hoe meer variatie, hoe beter. Breng de green goddess in jou naar boven.

5. Gezonde aardappelsalade

Aardappelsalade voor de gezonde onder ons. Dit recept bewijst dat je niet overal mayonaise onder moet draaien. In plaats daarvan gebruik je een mengeling van mosterd, olie en citroen. Deze salade verdient een plaatsje op jouw bbq-tafel.

6. Venkel en bloedappelsien salade

Puur en gezond. Deze salade bestaat slecht uit twee groenten en één soort fruit. De venkel en bloedappelsien zijn een echte smaakbom. Licht en tegelijk vullend.

Lees ook: 5 x healthy plantaardige recepeten

(Stagiaire Amber Lacasse)