Drie originele varianten op warme chocolademelk

Gepubliceerd op 9 november 2013 door Ingeborg Deleye
Drie originele varianten op warme chocolademelkBeeld: weheartit

[caption id="attachment_11804" align="aligncenter" width="600"]Beeld: weheartit Beeld: weheartit[/caption]

Bij miezerige weersomstandigheden die om dekentjes, pantoffels en een sofa smeken, hoort een warme chocolademelk. Wij zochten drie varianten op de klassieke hot chocolate en vonden een versie met pepermunt of kaneel én een spierwit alternatief. Enjoy!

1. Warme chocolademelk met pepermunt

Ingrediënten
(voor 3 à 4 mokken):

450 ml volle melk,
120 ml room of slagroom,
120 gram chocolade in stukjes,
4 el gecrunchte zuurstokken of 1/4 tl pepermuntextract.

Bereiding:

1. Neem een sauspan, schenk de melk en de room erin en verwarm die op matig tot warm vuur en breng het aan de kook. Zodra het kookt, haal je de pan van het vuur af en roer je de chocolade en de gecrunchte zuurrstok stukjes (of het pepermunt extract) erdoorheen. Roer dit tot het een glad mengsel is geworden.

2. Als de chocolade niet goed genoeg wil smelten, zet de pan dan nog even op het vuur, maar zorg dat het vuur niet te hoog staat. Roer het dan nog door tot het helemaal gesmolten is en de stukjes zuurstok helemaal opgelost zijn.

3. Schenk de warme chocolademelk in de bekers en top het af met slagroom. Garneer je chocolademelk eventueel nog met stukjes zuurstok en geschaafde chocolade.

Bron: Culy // Ontdek ook de chocolademelk met lavendel of de Italiaanse variant.

2. Chocolademelk met kaneel

Ingrediënten (voor 6 koppen):

1/2 liter melk,
1/2 liter lichte room,
40 g bruine suiker,
1 vanillestokje,
1 kaneelstokje,
200 g chocolade.

Bereiding:

1. Verhit in een pan – op een matig vuur – de melk met het gespleten en geschraapte vanillestokje, het kaneelstokje en de suiker. Voeg de room bij de melk zodra deze begint te sudderen. Meng goed (met een garde) gedurende 2 minuten.

2. Voeg de fijn geraspte chocolade er aan toe, blijf gedurende 4 minuten kloppen en vermijd vooral dat het mengsel begint te koken. Haal van het vuur en klop nog een paar minuten door.

Bron: Yunomi  // Ontdek ook de chocolademelk met oranjebitter.

3. Witte chocolademelk

Ingrediënten (voor 4 koppen):

200 g witte chocolade,
1/2 liter melk,
1 zakje vanillesuiker,
1 tl speculaaskruiden,
1 tl cacaopoeder.

Bereiding:

1. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Als de melk voldoende is opgewarmd, verbrokkel je de chocolade in de melk tot deze volledig is opgelost tot een homogeen mengsel. Het is belangrijk dat de melk niét kookt, om verbranden te vermijden.

2. Voeg ook de vanillesuiker en de speculaaskruiden toe, en blijf mengen. Vul een kop met de witte chocolademelk en serveer met extra speculaaskruiden en een snuifje cacaopoeder.