IN DE KIJKER. Het Deense designlabel Hay

Geüpdatet op 18 december 2020 door Ingeborg Deleye
IN DE KIJKER. Het Deense designlabel Hay

HAY COVER

Op vrijdag 3 oktober opende het Deense designmerk Hay een flagshipstore in Antwerpen. Een eerste Belgische vestiging voor het succesvolle Scandinavische label. Voor wie de winkelopening een eerste kennismaking betekent: vijf favorieten uit hun collectie op een rij.

Hay werd in 2002 opgestart door de Deen Rolf Hay, die de lokale designtradities uit de jaren vijftig en zestig in een hedendaagse context wilde laten herleven. Het merk maakte zijn debuut op de Belgische markt, toen Espoo een aantal stukken van de Scandinavische collectie in hun Antwerpse winkel opnam. Met de Antwerpse flagship - amper de achtste eigen Hay-shop in de hele wereld - heeft Hay nu ook zijn eerste officiële, Belgische vestiging.

Ondanks het kleine aantal eigen shops, is Hay een succesverhaal. Rolf en Mette Hay combineren het typerende, strakke Scandinavische design met democratische prijzen (hoger dan de gemiddelde Ikea-prijs, maar een pak lager dan de standaard designkosten), en dat werkt. Naast een aantal iconische stukken (de Copenhague-tafel prijkt al lang op ons verlanglijstje), pakt Hay tegenwoordig ook uit met accessoires als bedlinnen, textiel of keukendecoratie. Wij zetten graag vijf favorieten uit de collectie op een rij.

hay1bis'Copenhague' chair, € 266/stuk 
hay2
'Kaleido' keukenaccessoires, vanaf € 12
hay3
'Copenhague' table, € 1.287
hay4
'J77', 'J104' en 'J110' spijlenstoelen, vanaf € 144/stuk
hay5
'Dot' kussens met grote knopen, vanaf € 75/stuk
hay6
 'DLM' bijzettafeltje, vanaf € 155

IJzerenwaag 12, 2000 Antwerpen
hay.dk