Smul van de lente: zes gezonde seizoensgroenten en -fruit

Gepubliceerd op 3 juni 2015 door ELLE België
Smul van de lente: zes gezonde seizoensgroenten en -fruit

[caption id="attachment_82717" align="aligncenter" width="600"]aardbeisla Foto: Pinterest gleamitup.com[/caption]

Deze maand focussen we op zes vruchten en groenten en hun voordelen.

Zorg voor voldoende mineralen, vitaminen en verse producten vooraleer je drastisch aan het diëten slaat. Het is geen geheim dat alvorens je zorg voor je lichaam kan dragen en in vorm bent, vers klaargemaakte gerechten je beste bondgenoten zijn voor toekomstige uitjes in bikini.

  • AARDBEI

Aardbeien zijn deze zomer onvermijdelijk met hun frisse smaak. Ze bevatten enorm veel antioxidanten en zijn rijk aan vitamine C. Ze zouden kankerwerend zijn en het lichaam beschermen tegen aanvallen van bepaalde chronische ziekten. Wees toch voorzichtig, want de vruchten maken deel uit van de 12 meest besproeide producten. Je geeft daarom best de voorkeur aan bio-aardbeien.

  • ASPERGE

Asperges bevatten een hoog foliumzuurgehalte en bevinden zich op de vijfde plaats van voedingsmiddelen die het rijkst zijn aan vitamine B9. Met vijf gekookte asperges voorzie je jezelf voor 25% van je dagelijkse behoefte aan foliumzuur (15% tot 20% voor zwangere of vrouwen die borstvoeding geven). De asperge is een goede bron van vitamine K, ijzer, vitamine A en C.

  • KOMKOMMER

De komkommer is ideaal voor warme periodes: zelfs wanneer de zon volop schijnt, slaagt het erin fris te blijven. Voor diegenen die op hun lijn letten is hij gepast, want hij is arm aan calorieën: hij bestaat voor 95% uit water.

  • RABARBER

Traditioneel gezien eten we het in een dessert, maar zijn zure smaak kan ook gecombineerd worden met hartige gerechten. Zijn hoog gehalte aan vezels maakt dat rabarber uitstekend is om de ​​balans van je bloedlipiden te garanderen en je darmwerking te reguleren. Wacht wel niet te lang, mei en juni zijn de ideale maanden voor rabarber!

  • VENKEL

Met zijn anijssmaak, is venkel bijna onvermijdelijk bij gerechten met vis en zeevruchten. We eten voornamelijk het onderste van de stengel, die een soort bol vormt, maar we zouden eigenlijk  eerder de bladeren moeten eten: die rijk zijn aan antioxidanten. Venkel koop je best van mei tot het begin van de winter.

  • RODE BIET

Rode biet is één van de groenten met het hoogste aantal antioxidanten. De groente bevat vitamines B, de B9 en vitamine A, beta-caroteen en vitamine C. Je kunt rode biet ook eten als hij goed gekookt is.

(Via ELLE Belgique)