ELLE-cuisine: 4 eenvoudige recepten om zelf ijsjes te maken

Geüpdatet op 4 September 2014 door Anne Poelmans
ELLE-cuisine: 4 eenvoudige recepten om zelf ijsjes te maken

icepop

Als de stagiaires van ELLE de keuken induiken en er weer uitkomen met 4 heerlijke zelfgemaakte ijsjes!

YOGHURT/AARDBEI:

ijs4
- 8 lepels vanille yoghurt (Alpro of gewoon)
- 4 aardbeien
Meng de aardbeien en de vanille yoghurt. Mix alles tot een smeuïg geheel. Giet de aardbeienyoghurt in de vormpjes en vries in.

YOGHURT /KIWI:

ijs2- 8lepels vanille yoghurt (Alpro of gewoon)
- 1 kiwi
Meng de kiwi en de vanilleyoghurt. Mix alles tot een smeuïg geheel. Giet de kiwiyoghurt in de vormpjes en vries in.

BANAAN/NUTELLA

ijs3- 8 lepels vanilleyoghurt (Alproof gewoon)
- 1 rijpe banaan
- 1 lepel Nutella
Meng de banaan en de vanilleyoghurt. Mix alles tot een smeuïg geheel. Doe wat nutella in de vormpjes zodat deze aan de zijkanten kleeft. Giet de bananenyoghurt in de vormpjes en vries in.

> Deze ijsjes kan je met alle soorten fruit maken. Ideaal als je nog rijp fruit hebt dat op moet.
> Wij maakten deze ijsjes met plantaardige yoghurt,om het extra gezond te maken.
> Door vanilleyoghurt te gebruiken hoef je geen extra zoetstof toe te voegen.

ICED COFFEE IJSJES

ijs5- Een halve tas sterke koffie
- een half glas amandelmelk
- 1 à 2 lepels vanillesiroop (naargelangsmaak)
- 2 americancookies

Meng de koffie, amandelmelk en vanillesiroop. Laat nog wat afkoelen.
Verkruimel de koekjes en verdeel over de vormpjes. Giet de koffie in de vormpjes en vries in.

 

icepop1Recepten: Laurence Vander Elstraeten
Foto's: Eva Vlonck