L’Hostellerie de Levernois: een 5-sterrenjuweel in Bourgondië

Gepubliceerd op 18 april 2024 door ELLE Partner
L’Hostellerie de Levernois: een 5-sterrenjuweel in Bourgondië © Hostellerie de Levernois

Vlakbij Dijon in Bourgondië ligt Hostellerie de Levernois, een oord van charme en luxe en gewaardeerd lid van Relais & Châteaux. Deze elegante, authentieke residentie werd ooit met liefde onderhouden door Suzanne en Jean-Louis Bottigliero en heeft de tand des tijds doorstaan, volledig omarmd door de moderne sfeer van de 21e eeuw.

Een ecologisch engagement

De recente renovatie van Hostellerie de Levernois resulteerde in zeven eigentijdse villa's met een harmonieus evenwicht tussen traditie en moderniteit. Ze creëren een sfeer van rust en sereniteit die bevorderlijk is voor revitalisatie en ontspanning, en getuigen van de historische etappes van het huis. Het Pavillon, vroeger een eenvoudig bijgebouw, is omgetoverd tot een elegant dorp op het dak, harmonieus geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. Bij deze metamorfose werd gebruik gemaakt van duurzame materialen, wat de toewijding van het gastenverblijf aan het behoud van het milieu aantoont.

Dit groene landgoed heeft ook een boomgaard, die charme en rust toevoegt. Het is veel meer dan alleen een tuin, het belichaamt de kunst van het sublimeren van de ongerepte natuur en vooral ernaar te luisteren en haar te respecteren.

Excellente gastronomie

Het etablissement biedt een uitzonderlijke gastronomische ervaring. In de Table de Levernois brengt chef-kok Philippe Augé met zijn Michelin-ster een ode aan het gastronomische erfgoed van Frankrijk, geïnspireerd door de seizoenen en de eigen moestuin, serveert hij authentieke, verfijnde gerechten. Op dezelfde manier kunnen gasten in de Bistrot du Bord de l'Eau, onder leiding van chef-kok Alexis Valton, genieten van bistronomische gerechten van hoge kwaliteit in een vriendelijke, ontspannen sfeer.

Beide restaurants worden verrijkt door de getalenteerde patissier Lucas Chambfort, wiens creaties deze unieke en levendige culinaire ervaring compleet maken en van elke maaltijd een gedenkwaardig moment maken.

Op maat gemaakte ervaringen

Het conciërgeteam van het hotel staat klaar om gasten te helpen deze prachtige regio te ontdekken. Of ze nu op zoek zijn naar een degustatie in het hart van de Climats du Vignoble de Bourgogne, een fietsroute met picknick, een privébezoek aan een wijngaard of een wijntour in een klassieke auto, het team staat klaar om aan elk verzoek te voldoen.

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Hostellerie de Levernois.

LEES OOK :

Wedstrijd – Win voor moederdag een prachtige gouden armband met saffieren

Hoe was het? De VIP-lancering van de FASHION & BEAUTY SCHOOLS bij Docks Bruxsel

Dior Pre-Fall 24 mixt New Yorkse avant-garde met Parijse elegantie