Dior Pre-Fall 24 mixt New Yorkse avant-garde met Parijse elegantie

Geüpdatet op 17 april 2024 door Lore Ginneberge Foto’s: Launchmetrics Spotlight
Dior Pre-Fall 24 mixt New Yorkse avant-garde met Parijse elegantie Dior Pre-Fall 2024

De Dior Pre-Fall 2024 collectie, geshowd in het Brooklyn Museum, is een meesterlijke vermenging van Parijse elegantie en New Yorkse avant-garde. Een verrassend draagbare collectie die de historische en culturele samensmelting viert van twee van de meest iconische modesteden ter wereld.

Christian Dior en New York

De eerste collectie van Christian Dior in 1947 zette de modewereld op zijn kop met de introductie van de 'New Look'. Deze innovatie legde de basis voor een diepgaande band tussen Dior en New York, waar Dior de stad omarmde als een onuitputtelijke bron van inspiratie. Deze relatie is door de decennia heen alleen maar sterker geworden, verweven met de dynamiek en het ritme van Manhattan.

Maria Grazia Chiuri’s inspiratie

Maria Grazia Chiuri, creatief directeur van Dior, heeft deze historische connectie nieuw leven ingeblazen in haar Pre-Fall 2024 collectie, gepresenteerd in het Brooklyn Museum. Deze collectie is een eerbetoon aan de synergie tussen de verfijning van Parijs en de cutting-edge stijl van New York. Chiuri vermengt moeiteloos de elegantie van Dior's Franse roots met de energie en innovatie die New York belichaamt.

Ode aan Marlene Dietrich

In deze collectie brengt Chiuri een homage aan Marlene Dietrich, een stijlicoon wiens androgyne en grensverleggende stijl een duidelijke invloed heeft op de collectie. Van strakke waistcoats tot aan op maat gemaakte broekpakken, Chiuri eert Dietrichs progressieve benadering van mode en vrouwelijkheid.

Innovatieve materialen en silhouetten

De stoffenkeuze van Chiuri — van weelderig fluweel tot gestructureerd satijn — toont de kunst van het oude handwerk gecombineerd met moderne innovatie. De collectie bevat ook duidelijke verwijzingen naar Amerikaanse invloeden, zoals varsity jackets herontworpen in luxe materialen, en denim versierd met het iconische Dior-monogram.

Elk stuk ademt een verhaal van creativiteit en culturele uitwisseling, vastgelegd tegen de achtergrond van een stad die nooit slaapt.