In Parijs is iedereen in de ban van de luipaardprint

Geüpdatet op 4 maart 2024 door Lore Ginneberge
In Parijs is iedereen in de ban van de luipaardprint

Is 2024 het jaar van de luipaardprint? De trend scoort momenteel in de straten van Parijs, op internationale catwalks én op sociale media. Zo draag je de gedurfde print deze lente en zomer.

De onverwachte terugkeer van een klassieker

In 2024 heeft Parijs, de onbetwiste hoofdstad van de mode, zich opnieuw laten verleiden door een trend die we dachten te kennen: de luipaardprint. Deze klassieker, die nooit echt verdwenen is uit het modebeeld, beleefde tijdens de meest recente modeweek een ware renaissance - het bewijs dat deze print tijdloos is.

Ganni, adidas en de Mob Wife-trend

Het Deense merk Ganni, bekend om zijn minimalistische en ongecompliceerde stijl, heeft zich ontpopt tot een van de grootste voorvechters van de luipaardprint. Door deze print centraal te stellen in hun recente collecties, heeft Ganni bijgedragen aan de hernieuwde populariteit ervan. Hun kledingstukken combineren de print met moderne snitten en frisse ontwerpen, waardoor de luipaardprint een nieuw, hedendaags gezicht krijgt.

ganni leopard print
Off-shoulder top, Ganni

Shop hier

Ook de samenwerking tussen adidas en Wales Bonner heeft een rol gespeeld in de opmars van de luipaardprint, vooral op het gebied van accessoires. De gehypte sneakers tonen hoe je een streepje cheetah op de meest subtiele manier kan verwerken in je looks.

Op sociale media is het dan weer de de zogenaamde Mob Wife-trend die luipaardprint in de schijnwerpers zet. Deze trend, die een zekere nostalgie voor de jaren 90 uitstraalt, biedt een boeiend contrast met de 'clean girl' esthetiek, die gekenmerkt wordt door minimalisme en neutraliteit.

@beckykim_ styling leopard print pants five ways #outfitideas ♬ smile - audios

De eindeloze liefde van sterren voor luipaard

Sterren zoals Kate Moss, Nicole Richie, Jennifer Lopez en Irina Shayk hebben hun affiniteit met de luipaardprint nooit onder stoelen of banken gestoken. Voor hen is de print meer een vast onderdeel van hun persoonlijke stijl, die ze met trots en flair dragen.

Luipaard op de catwalk: van Jacquemus tot Celine

Op de catwalks voor lente/zomer 2024 was de luipaardprint alomtegenwoordig. Bij merken als Jacquemus, Celine en Nina Ricci zagen we hoe deze print opnieuw werd geïnterpreteerd, van subtiele accenten tot volledige ensembles. Bij Cavalli en Dolce & Gabbana, waar dierenprints deel uitmaken van de DNA, werd de luipaardprint opnieuw bevestigd als een tijdloze keuze.

Stylingtips voor de luipaardprint

  • Balans is sleutel: Combineer luipaardprints met effen kleuren om balans in je outfit te brengen. Of mix en match met andere prints!
  • Speel met texturen: Deze dierenprint in fluweel of zijde kan een luxueuze touch geven aan je look.
  • Accessoires tellen mee: Een luipaardprint tas of schoenen kunnen een eenvoudige outfit transformeren tot een statementlook.