Is de clean girl verleden tijd? Volgens TikTok is 2024 het jaar van de ‘Mob Wife’

Gepubliceerd op 16 januari 2024 door Lore Ginneberge
Is de clean girl verleden tijd? Volgens TikTok is 2024 het jaar van de ‘Mob Wife’ Getty Images

Glamour is terug, en hoe! De 'mob wife' trend op TikTok is de uitbundige tegenreactie op de ingetogen 'silent luxury' die vorig jaar populair was. De stijl viert opvallende luxe en zelfvertrouwen - denk vintage bontjassen, strakke minirokken, gouden kettingen en opvallende prints.

2024: het jaar van de Mob Wife Aesthetic op TikTok

Het nieuwe jaar blaast een frisse wind, door de wereld van sociale media geblazen. Waar TikTok eerst het podium bood aan de 'clean girl' esthetiek, is nu een gedurfdere trend in opkomst: de 'Mob Wife' look. Deze trend, geïnspireerd door iconische vrouwen zoals Griselda Blanco en Victoria Gotti, ruilt de subtiele tonen van de 'clean girl' in voor de uitgesproken stijl van de maffiavrouw.

TikTok blijft een belangrijke kracht in het bepalen van mode- en make-uptrends. Met de 'Mob Wife' esthetiek leidt de app een nieuwe fase in van gedurfde en zelfverzekerde outfits. Deze trend, die begon als een serie video's over de iconische looks en levens van maffiavrouwen door de geschiedenis heen, is snel uitgegroeid tot een mode- en beautybeweging op zich.

mob wife tiktok
Julia Fox gespot in New York - Getty Images

Wat is de Mob Wife Aesthetic?

De 'Mob Wife' esthetiek op TikTok is meer een statement dan een modeverschijnsel. In tegenstelling tot de minimalistische, neutrale look van vorig jaar, omarmt deze trend opzichtige mantels, opvallende sieraden, en vetgedrukte make-upstijlen. TikTok-gebruiker Avery Brynn vat het samen: beige is uit, rode lippenstift en een (faux!) bontje zijn in. Deze stijl gaat over het omarmen van luxe en attitude, met een knipoog naar sterke vrouwen uit de maffiawereld.

@averybrynn1we RISE AT DAWN♬ original sound - Avery

Iconische maffia diva’s

Belangrijke figuren zoals Carmela Soprano (Edie Falco) dienen als inspiratiebron voor de 'Mob Wife'-look. Het gaat niet alleen om de esthetische kant, maar ook om de assertieve en zelfverzekerde houding van deze vrouwen. Deze trend brengt een eerbetoon aan de kracht en vastberadenheid die deze vrouwen uitstralen. Jennifer Lawrence in 'American Hustle', Michelle Pfeiffer in 'Scarface' en Lorraine Bracco in 'Goodfellas' en Sharon Stone in 'Casino' zijn de perfecte voorbeelden op het grote scherm.

Hoe adopteer je de Mob Wife look?

Het gaat niet alleen om de kleding, maar ook om de houding. Grote kapsels, dierenprints, zwarte outfits, en gouden sieraden zijn sleutelwoorden. Voor haar en make-up: groot, volumineus haar en opvallende make-up, het tegenovergestelde van de 'clean girl' look. Denk aan rode lippen en lange dito nagels. Oogpotlood en flink wat zwarte mascara maken hun comeback, en de kunst zit 'm erin om deze niet al te precies aan te brengen.

@madddnot #mobwifemakeup #makeuptutorial ♬ Love In Portofino - Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre

De 'Mob Wife' esthetiek gaat om het uitstralen van zelfvertrouwen. Deze trend brengt een gevoel van kracht en zelfbewustzijn met zich mee, een herinnering aan de sterke, onafhankelijke vrouwen die de inspiratie vormden.

Zijn silent luxury en clean girls passé?

Deze nieuwe trend op TikTok suggereert een verschuiving in de esthetische voorkeuren van de sociale media. Waar de 'clean girl' look minimalistisch en ingetogen was, is de 'Mob Wife' look uitbundig en zelfverzekerd. Het markeert een terugkeer naar glamour en een assertieve stijl die we in 2024 vaker zullen zien.