De slang is ongetwijfeld de populairste print deze winter

Gepubliceerd op 21 november 2023 door Daphne Dorgelo Foto’s: Launchmetrics Spotlight
De slang is ongetwijfeld de populairste print deze winter Getty Images

In de modewereld is er altijd één print die zich blijft heruitvinden: het dier. Soms is het panter, soms zeebra, soms krokodil. De winter van 2023 staat in teken van de slangenprint.

Overal waar je kijkt, tijdens de meest prestigieuze modeweken en op straat, is slangenprint hét modeonderwerp geworden.

Subtiel of all out

De winkelstraat is inmiddels ook op de hoogte van de populariteit van de de slang en hangt zijn rekken steeds voller met jurken, rokken, tassen en broeken in de print. Je kunt zo een gedoseerd puntje slang toevoegen, maar je zit ook goed met een 'full-on slangenlook,' waarbij de hele outfit in slangenprint wordt gedragen. Dit gedurfde en dramatische statement is niet voor bangeriken, maar als je het goed doet, kan het zeker een indrukwekkende en coole outfit opleveren.

slangenprint

slangenprint

slangenprint

Met welke kleuren combineer je 't?

Dan heb je zo'n jurk, maar hoe combineer je die dan? Omdat het al een drukke print is, staat het mooi om je look af te maken met rustige tinten. Neutrale kleuren zoals zwart, wit, grijs, beige en taupe vormen een uitstekende basis voor slangenprint. Ze helpen het patroon in evenwicht te brengen. Maar ook aardetinten zoals bruin en olijfgroen passen goed bij slangenprint, omdat ze de natuurlijke kleuren van slangen weerspiegelen.

Hetzelfde geldt voor textuurcontrast. Denk aan een slangenprintjurk met een suède jas en leren laarzen voor een interessante dynamiek. Qua juwelen raden we goud- of bronstinten aan omdat terug te matchen met de aardse tinten. Ook kun je een beetje bronzen oogschaduw toevoegen voor een subtiele make-uplook.

De focus van je outfit ligt op de print, tenzij je het aandurft om prints te gaan mixen: het is aan jou! Tijd om naar beneden te scrollen en je nieuwe trendy aanwinst in je winkelmandje te gooien.

slangenprint

slangenprint

slangenprint

slangenprint

slangenprint

DEVON COAT, Baum und Pferdgarten, €389

Shop hier

Printed Plissé Pleated Top, & Other Stories, €27

Shop hier

Snake-effect leather boots, JILL SANDER, €1,090

Shop hier