5 make-uptrends die je deze zomer absoluut moet uittesten

Gepubliceerd op 24 juli 2024 door Lisa Aelvoet
5 make-uptrends die je deze zomer absoluut moet uittesten INSTAGRAM / @cgonzalezbeauty

Een nieuw seizoen betekent nieuwe trends, ook in beautyland. Wij verzamelden de vijf grote make-uptrends die je deze zomer gewoon moet uitproberen.

Het is ein-de-lijk mooi weer, en dat betekent dat we niet alleen onze kledingstijl maar ook onze make-uproutine aanpassen aan warmere klimaat. Foundation maakt plaats voor een getinte dagcrème, matte lippenstift maakt plaats voor lipolie en we opteren voor de vrolijkere kleurtjes uit ons oogschaduwpalet.

De grootste make-uptrends van zomer 2024

Maar dit is niet alles, want ook deze zomer steken weer een paar make-uptrends met kop en schouders boven de rest uit. En je hoeft zeker geen make-upartiest te zijn om ze zelf uit te proberen. Wij helpen je op weg.

1. Sunburn blush

We blijven het liefst met ons gezicht uit de zon (zélfs met een dikke laag SPF50). Deze make-uptrend geeft ons toch een sun-kissed of sunburn-look zonder dat we daarvoor onze gezondheid op het spel moeten zetten. Het enige wat je nodig hebt om deze look te creëren is namelijk een blush in een warme rode of perzikkleurige tint. De truc is om deze lichtjes over je neus en over je wangen te vegen, alsof je een lichte zonnebrand hebt opgelopen. Zorg er tenslotte voor dat je de blush goed mengt voor een natuurlijk effect.

1
Hourglass via De Bijenkorf
Unreal Liquid Blush (tint Craft)
SHOP HIER

2. Parelmoerhuid

Waar we de vorige jaren voornamelijk naar brons en goud grepen, kiezen we deze zomer eerder voor parelmoerachtige, iriserende tinten. Deze brengen een soort engelachtige sluier over je gezicht en zijn extra leuk voor het festivalseizoen. Denk aan opale oogschaduw, parelachtige highlighter of metallic lipgloss.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROCK (@anokyai)

1
Guerlain
Météorites Light-Revealing Pearls of Powder (Amber)
SHOP HIER

3. Donkerrode lippen

"I'm working late, cause I'm a singer". Steek je hand omhoog wanneer je deze lyric uit dé zomerhit van het jaar ook niet uit je hoofd krijgt. Met de ongeziene populariteit van Sabrina Carpenter, lijkt ook de pin-uplook een voorzichtige comeback te maken. Bijgevolg piekt eveneens de populariteit van de bijbehorende make-uplook met rode lippen, volle wenkbrauwen en winged eyeliner.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

1
Charlotte Tilbury
K.I.S.S.I.N.G. Lipstick
SHOP HIER

4. Groene oogschaduw

We riepen de zomer reeds officieel uit als 'Brat girl summer' en laten deze trend dan ook graag terugkomen in onze make-uplooks. Ons geheime wapen hiervoor bestaat uit een slijmgroene oogschaduw van cultmerk Glossier. Wil je de brat girl lifestyle volledig omarmen? Kies dan voor zwarte of donkergrijze kledij met rushes of kanten details, een brat groen accessoire en snelle zonnebril.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charli (@charli_xcx)

1
Glossier
Skywash Liquid-to-Powder Sheer Matte Eyeshadow (tint Lawn)
SHOP HIER

5. Gekleurde mascara

Een gemakkelijke manier om wat meer kleur in je make-uplook aan te brengen is gekleurde mascara - tevens een van de meest foolproof make-uptrends van deze zomer. Denk bijvoorbeeld aan bordeaux - deze laat vooral bruine en groene ogen 'poppen' - maar ook blauw, paars of oranje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Hallberg (@lindahallberg)

1
Chanel via Douglas
Noir Allure mascara
SHOP HIER