5 MAKE-UPTRENDS DIE JE DEZE ZOMER ABSOLUUT MOET UITTESTEN

Geüpdatet op 21 april 2022 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
5 MAKE-UPTRENDS DIE JE DEZE ZOMER ABSOLUUT MOET UITTESTEN© Instagram @nikki_makeup

Het make-upmotto deze zomer? Adios perfectie! Als je echt eens helemaal jezelf wilt zijn, is het nu of nooit. Dit zijn de vijf grote make-uptrends die je gewoon moet uitproberen.

Nu we geleidelijk aan gewend raken aan een nieuwe manier van leven, merken de experts van MAC Cosmetics dat er ook anders naar natuurlijke schoonheid wordt gekeken. Doordat iedereen overal een mondkapje draagt, "hebben mensen pas echt het gevoel dat de ogen de spiegel van de ziel zijn en dat ze hun persoonlijkheid met die ogen – en de nodige make-up – kunnen laten zien", vertelt make-upartieste Fatima Thomas. "Verleg je grenzen en weet dat je niet 100% perfect hoeft te zijn. Durf te spelen met kleuren en proporties en doe het op je eigen manier."

De comeback van naturel, het hoogtepunt van het individu

Make-upartiest Angelo Rauseo woont in Berlijn en doet vaak fotoshoots voor tijdschriften. Hij ziet de huidige situatie zo: "Als je me vraagt hoe ons schoonheidsideaal de voorbije jaren is geëvolueerd, dan denk ik meteen aan de manier waarop we onze 'imperfecties' hebben omarmd. En ook aan een zekere vorm van rauwheid. Enkele jaren geleden was het nog ondenkbaar om een model op de cover van een magazine te zetten met niets dan skincare en wat concealer. Vandaag geven we de natuurlijke nuances en texturen van onze huid een plek, in plaats van te proberen ze te verdoezelen.

fond de teint
Transparante glanzende foundation Studio Radiance MAC Cosmetics € 35,90

Koop hier

Uiteraard hebben ook onze klanten die verandering in de sector opgemerkt. Bijgevolg is de vraag naar artikels die natuurlijk ogen en voelen flink gestegen. Het betekende de opkomst van producten als de "Studio Radiance Face and Body Radiant Sheer Foundation", die je huid laat zien in plaats van ze te verbergen, en de "Glow Play Blush", die je zo'n mooie teint bezorgt dat hij wel van binnenuit lijkt te komen. Via die nieuwe technologieën kunnen make-upartiesten en klanten de natuurlijkste en meest realistische looks creëren."

blush rose
Blush Glow Play MAC Cosmetics € 29,50

Koop hier

1. De gekleurde eyeliner

Het klassieke kohllijntje, dat al jarenlang in alle vormen en versies standhoudt, komt dit jaar origineler uit de hoek. Neonroze, turquoise, fel oranje of lila... We leven ons helemaal uit en geven onszelf met één enkel lijntje een flitsende oogopslag! Hiervoor volgen we de wimperlijn of wagen we ons zelfs aan een grafisch streepje in de oogplooi. Heb je de eyelinerkunst nog niet helemaal in de vingers? Probeer het dan met een gekleurd potlood, dat ligt iets makkelijker in de hand.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isra Sayed (@israslayed)

eyeliner
Waterproof vloeibare eyeliner Epic Wear NYX Professional Makeup € 10,70

Koop hier

2. De ultranatuurlijke, glowy teint

De kers op de taart? Een stralende huid, een gezonde teint en je ziet er meteen fantastisch uit. We laten de ultradekkende foundations voor wat ze zijn en geven onze huid ruimte om te ademen. Zonder alle rode vlekjes of de textuur van de huid koste wat het kost te willen camoufleren. We gaan voor lichte formules die verrijkt zijn met paarlemoerpigment. Zo krijgt ons velletje de hele zomer lang een prachtige gloed. "We willen de huid mooier maken in plaats van ze volledig te gaan bedekken. Ze moet eruit zien alsof ze sprankelt en een beetje gelift is. Serums, primers, foundations of highlighters... Alles wordt in de strijd gegooid om een 'naturel' resultaat te behalen", vertelt Terry Barber van MAC Cosmetics.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHYNARA KOJOEVA (@chykapuka)

palette teint
Paslet GLOW Obsessions Huda Beauty € 29,90 verkrijgbaar bij ICI Paris XL

Koop hier

3. Imperfecte oogschaduw

Je hoeft echt geen penseelprofessional te zijn om deze zomer mooie, kleurige make-up aan te brengen. Vergeet ook maar meteen wat je weet over oogschaduw, want we willen alles behalve perfectie! Maak gewoon je keuze: kies een neon- of pastelkleur en breng het ruwweg all-over op je ogen aan. De hit van het seizoen? Paars in al zijn vormen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

palette ombres paupieres
Oogschaduwpalet Mothership VIII Divine Rose II Pat McGrath € 124,90, verkrijgbaar bij Ici Paris XL

Koop hier

palette maquillage
Oogschaduwpalet Artistry Boss Mood Morphe € 26,90 verkrijgbaar bij Ici Paris XL

Koop hier

4. De sunkissed blush

Ongelofelijk maar waar: deze zomer is de sunkissed look helemaal in. Maar niet te snel, ga alsjeblieft niet zonder zonnemelk de deur uit. Maak je gezicht rozig door met zachte tikjes een romige blush op je jukbeenderen en neus aan te brengen, voor een 'fake sunburn'-effect.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella Poarch (@bellapoarch)

blush stick
Blush multi stick Ilia € 39 verkrijgbaar bij Beauty by Kroonen

Koop hier

5. Fluffy wenkbrauwen

Perfect uitgelijnde wenkbrauwen nemen een break en maken plaats voor warrige exemplaren. Om die look te kopiëren, borstelen we onze wenkbrauwen omhoog volgens de techniek van de soap brows. Of we vragen in het schoonheidsinstituut om een "brow lift" en we kunnen weer zes weken verder.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabrielle Alexis (@gabxxrielle)

crayon sourcils
#BOMBBROWS Microshade Brow Pencil Huda Beauty € 17 verkrijgbaar bij Ici Paris XL

Koop hier

LEES OOK

De beste zelfbruiners voor een natuurlijke glow op je gezicht

Vijf verkoelende oogmaskers tegen gezwollen ogen en wallen

Dit zijn de beste lichte dagcrèmes voor jouw huid deze zomer