Cash kijken in Maasmechelen Village

Geüpdatet op 6 februari 2024 door Jolien Vanhoof
Cash kijken in Maasmechelen Village © Dirk Alexander

De beste remedie tegen de winterblues? Shoppen tegen een decor van levendige kleuren en speelse kunst. Carl 'Cash' Knight tovert Maasmechelen Village nog tot 10 maart om tot een neon-wonderland.

Zijn naam doet misschien niet meteen belletje rinkelen, maar de Zweed/Brusselaar Carl Anders Sven Hultin aka Carl Cash Knight is een begrip in de internationale kunst- en modewereld. De autodidactische artiest verscheen al op de radar van de overleden ontwerper Virgil Abloh en van de Belgische rappers Hamza en Damso. Nu mag hij dus ook winkelbestemming Maasmechelen Village in de verf zetten.

carl cash knight, maasmechelen village, kunst, collab
© Robin Joris Dullers

Naast unieke kunstinstallaties om te bewonderen, krijgt elke aanwezige shopper de kans om zelf creatief bij te dragen aan het werk van Knight. In een interactieve containerinstallatie kun je je wensen voor 2024 opschrijven met Neon Posca/Sharpie-markers. Bij zonsondergang verlichten alle neonlichten het dorp, wat een betoverende sfeer creëert waar kunst, mode en innovatie samenkomen.

kunst, Maasmechelen Village, installaties, shopping, carl cash knight

Kleur zit in het DNA van Carl Cash Knight. Zijn oeuvre bestaat uit creaties in karton, canvas, papier, textiel, hout en metaal, die hij telkens opvrolijkt met traditionele penselen en de kleurstiften uit zijn kindertijd – een knipoog naar de eenvoud van zijn jongere jaren. Dat Knights werk kinderspel is, willen we niet gezegd hebben. Ga maar eens kunstig doen in The Village – moeilijker dan je op het eerste gezicht denkt!