Move over curtain bangs: 90’s layers zijn het nieuwe it-kapsel

Geüpdatet op 23 januari 2024 door Sam Vandenbosch
Move over curtain bangs: 90’s layers zijn het nieuwe it-kapsel

Of je nu een nostalgische liefde voor de 90s hebt of gewoon op zoek bent naar een frisse look, dit is jouw teken om 90s layers te knippen.

Mode komt steeds terug, en dat geldt evenzeer voor haartrends. Daarom verwelkomen we dit voorjaar de 90s layers als ultieme lentekapsel.

90's iconen doen het je voor

Laagjes waren in de 90s een integraal onderdeel van vele kapsels, of het nu ging om een gelaagde bob, losse golven of shaggy cuts. Kijk maar naar iconische voorbeelden zoals Julia Roberts, Jessica Alba, Denise Richards of topmodel Cindy Crawford. Geïnspireerd op de looks van deze populaire sterren uit het verleden, maakt deze trend een opvallende comeback.

De revival van 90s layers in 2024

Nu, in 2024, worden deze kenmerkende laagjes opnieuw geïntroduceerd. Een van de meest opvallende aspecten van de 90s layers is de veelzijdigheid ervan. Of je nu kiest voor subtiele lagen om textuur toe te voegen aan je lange lokken of voor gedurfde, choppy lagen in een edgy kort kapsel, er zijn eindeloze mogelijkheden om deze trend aan te passen aan jouw persoonlijke stijl. Bovendien werkt het kapsel goed met alle haarkleuren en -types, of het nu steil, golvend of krullend is.

Talloze beroemdheden en influencers hebben de sprong al gewaagd en omarmen de 90s layers in hun eigen stijl. Van subtiele, zachte lagen zoals gezien bij Emma Watson over romantische springende lokken bij it-girl Matilda Djerf tot gedurfde, choppy laagjes zoals gedragen door Bella Hadid, de trend is duidelijk divers en aanpasbaar aan verschillende gezichtsvormen en persoonlijke voorkeuren.

Wat je dan precies bij de kapper moet vragen? De gekende curtain bangs, maar dan met omkaderende lokken aan de voorkant, lange lokken met getextureerde uiteinden aan de achterkant en véél beweging.

Voor diegenen die overwegen om de 90s layers uit te proberen, is het essentieel om samen te werken met een getalenteerde kapper die ervaring heeft met het creëren van deze stijl. Samen kunnen jullie het perfecte kapsel ontwerpen dat past bij je gezichtsvorm, haartype en levensstijl. Kijk maar naar modemeisje Elise Hoogerdijk, die pas nog een bezoekje bracht aan haar favoriete salon.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elies (@elisehoogerdijk)