Daarom mag je de tentoonstelling « Porsche, driven by dreams » niet missen

Geüpdatet op 18 december 2023 door ELLE Partner
Daarom mag je de tentoonstelling « Porsche, driven by dreams » niet missen

Beleef van 8 december 2023 tot 25 februari 2024 een onvergetelijk auto-avontuur tijdens de tentoonstelling "Porsche, Driven by Dreams". Een niet te missen evenement!

Het nationale automuseum Autoworld kondigt een nieuwe samenwerking aan tussen Porsche België en het Porsche Museum in Stuttgart. In 2013 verbaasde het museum de grootste autoliefhebbers met de tentoonstelling 'Porsche - Van elektrisch tot elektrisch' en in 2018 volgde 'Porsche 70 jaar'. Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Porsche onthult Autoworld dit jaar 'Porsche, Driven by Dreams', een nooit eerder vertoonde collectie exclusieve Porsches. ELLE geeft je een voorproefje van deze uitzonderlijke tentoonstelling.

Van prototypes tot afgewerkte modellen

Het verhaal van elke Porsche begint met een concept, een prototype dat zelden aan het grote publiek wordt getoond. De tentoonstelling toont een exclusieve collectie van 9 Porsche prototypes, een primeur voor België. Wat de tentoonstelling speciaal maakt is dat elk concept tentoongesteld wordt naast zijn afgewerkte versie. Een unieke kans om de vooruitgang van deze meesterwerken te bekijken. Onder de tentoongestelde modellen bevinden zich de legendarische 984, de gewaagde 959 Group D-studie en de opvallende 911 Vision Safari.

©Porsche

Een focus ou motorsport

Een deel van de tentoonstelling is speciaal gewijd aan motorsport. En het is moeilijk om dat niet te associëren met Porsche, een van de meest emblematische merken op het circuit! De 991 RSR, de 991 GT1, de 919 Hybrid en de Formule E Gen 3 zijn slechts enkele van de raceauto's die te zien zullen zijn.

 De wereld van Dakar rally

Dit deel van de tentoonstelling is strategisch achteraan geplaatst, zodat bezoekers volledig ondergedompeld worden in de geest van de Dakar Rally. In een woestijnachtige sfeer belicht deze tentoonstelling de winnende Dakar-modellen, van de recente 911 Dakar tot de 911 GT3 Rally in D'Ieteren-kleuren en de 953 Dakar.

©Porsche

Meer dan auto’s met grote motoren

In tegenstelling tot vorige beurzen is deze beurs intiemer. Naast de prestigieuze auto's belicht de tentoonstelling namelijk ook de persoonlijkheden die het merk hebben helpen vormen. Onder hen is Ferry Porsche, een iconische figuur in de geschiedenis van Porsche. De tentoonstelling belicht ook andere internationale en Belgische persoonlijkheden, zoals de beroemde Belgische autocoureurs Jacky Ickx en Thierry Boutsen. Andere iconische figuren zullen ook worden belicht, maar we laten het aan jou over om ze zelf te ontdekken!

En nog veel meer …

De 8 generaties van de beroemde 911 zullen ook te zien zijn. Er is ook een racesimulator, een speelkamer voor de kleinsten en nog veel meer! Dus waarom zou je niet reserveren?

Praktische informatie

  • Van 8 december 2023 tot 25 februari 2024
  • In het Autoworld Museum (Jubelpark 11, 1000 Brussel)
  • Om tickets te kopen, ga naar de Autoworld pagina

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Porsche.

LEES OOK:
Het ideale kerstcadeau? De nieuwe OPPO Reno10 5G!
De beste cadeaus voor foodies
Nieuwe maand, nieuwe Netflixseries en films om naar uit te kijken