Weekhoroscoop: jouw voorspellingen van 18 tot 24 december 2023

Geüpdatet op 13 december 2023 door Lore Ginneberge
Weekhoroscoop: jouw voorspellingen van 18 tot 24 december 2023

De kerststress slaat toe wanneer Mercurius in retrograde is... Gelukkig zorgen Venus en Uranus voor passie en vuur. Ontdek jouw weekhoroscoop voor de week van 18 december 2023

Alsjeblieft, jouw horoscoop voor 18 tot 24 december 2023.

Ram: 19 maart tot 20 april

Algemeen: Met Mercurius retrograde in Steenbok, voel je een push om je carrièredoelen te heroverwegen. Wees niet te streng voor jezelf, Ram. Tip van de week: stop je vurige energie liever in het maken van hapjes dan in je gelijk halen aan de feesttafel.

Liefde: Voor singles biedt de Venus-Uranus oppositie op donderdag kans op een vonk. Geniet van de vlinders, maar wees voorzichtig met snelle beslissingen. Rammen in een relatie: waarom verras je je partner niet met een onconventioneel kerstcadeau?

Professioneel: Het Zon-Saturnus sextiel geeft je zin om nieuwe, langdurige projecten op te starten. Gebruik vakantiedagen om een slim plan te beramen.

Financieel: Jupiter's invloed duidt op mogelijke financiële groei. Investeer in jezelf, misschien een online cursus?

 

taurus stier sterrenbeeld gif

Stier: 21 april tot 20 mei

Algemeen: Deze week sta je onder invloed van de driehoek tussen Mercurius in Steenbok en Jupiter in jouw teken. Dit brengt een golf van optimisme en de drang om je leven te verbeteren. Tegelijkertijd zorgt Venus in Schorpioen in oppositie met Uranus in Stier voor wat onrust in persoonlijke relaties. Zoek de balans tussen vernieuwing en stabiliteit.

Liefde: Singles voelen zich aangetrokken tot intrigerende, misschien ongewone mensen. Laat je lekker meeslepen, maar bewaak je grenzen. Bereid je in relaties voor op onverwachte wendingen die spanningen kunnen geven. Communiceer open en eerlijk en je zal er sterker uitkomen.

Professioneel: Jouw instinct voor toekomstplannen en professionele groei is sterk. Gebruik deze periode om je carrièrepad te evalueren en mogelijk nieuwe richtingen te verkennen.

Financieel: Dit is een gunstige tijd voor financiële planning. Overweeg investeringen die zowel veilig als potentieel winstgevend zijn.

 

gemini tweeling tweelingen

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

Algemeen: Met Mercurius (jouw heersende planeet) retrograde in Steenbok, ervaar je een periode van introspectie, vooral in je professionele leven. De driehoek tussen Mercurius en Jupiter op dinsdag brengt echter een welkome boost van positiviteit en helderheid. Gebruik deze energie om zowel je persoonlijke als professionele relaties te versterken.

Liefde: Singles begrijpen meer dan ooit wat ze wel (en niet!) zoeken in een partner. Vanaf dinsdag ben je extra in de mood voor sociale activiteiten en het sluiten van nieuwe vriendschappen. Voor Tweelingen in een relatie: misschien ontdek je deze week hoe bevrijdend het kan zijn om samen op te ruimen en orde te scheppen?

Professioneel: Jouw vermogen om complexe ideeën eenvoudig te maken komt deze week goed van pas. Tackle projecten die creatieve communicatie vereisen.

Financieel: Let op kleine uitgaven die kunnen oplopen. Een goede week om je budget te herzien en slimme financiële keuzes te maken.

cancer kreeft horoscoop gif sjabloom

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Algemeen: Als waterteken voel je de invloed van Venus in Schorpioen, wat een intensiteit brengt in persoonlijke relaties en verlangens. Het sextiel op zondag tussen de zon in Steenbok en Saturnus in Vissen moedigt je aan om geduldig en doorzettingsvermogen te tonen, vooral in je professionele leven.

Liefde: Singles kunnen de kriebels voelen van een nieuwe potentiële crush, maar is dit wel een slim moment om een nieuw hoofdstuk te starten? Gekoppelde Kreeften: jouw scharen kunnen toxisch wapens zijn als je jaloers of onzeker bent. Praat het uit!

Professioneel: Je aangeboren empathie en intuïtie zijn je grootste troeven deze week op professioneel gebied. Gebruik ze om harmonie te creëren op je werkplek.

Financieel: Overweeg enkele langetermijninvesteringen, vooral diegene die je emotionele en financiële zekerheid bieden.

leeuw lion horoscoop gif sjabloon symbool

Leeuw: 23 juli tot 22 augustus

Algemeen: Met Mars in mede-vuurteken Boogschutter, voel je een boost in energie en durf. Het sextiel tussen Saturnus en de Zon (jouw heersende planeet) brengt een evenwicht tussen je natuurlijke flair en de noodzaak voor discipline.

Liefde: Singles, je charme is op een absoluut hoogtepunt, gebruik dit om nieuwe mensen te ontmoeten en in te palmen. In relaties ga je deze week best op zoek naar originele manieren om je partner te verrassen en jullie band te versterken.

Professioneel: Jouw leiderschapskwaliteiten krijgen deze week een podium. Neem het voortouw in projecten, maar vergeet niet om ook naar anderen te luisteren.

Financieel: Nu is een goed moment om te investeren in persoonlijke ontwikkeling of in projecten die zowel passie als winst beloven.

maagd vierge symbool sterrenbeeld horoscoop

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Algemeen: Met Mercurius retrograde in mede-aardeteken Steenbok, reflecteer je vaker over carrièrekeuzes en lange-termijndoelen voor 2024. De invloeden van aardetekens Stier en Steenbok moedigen je aan om grondig en doelgericht te werk te gaan in al je plannen deze week.

Liefde: Voor singles is dit een tijd om innerlijke reflectie toe te passen als je op zoek bent naar ware liefde. In relaties is het belangrijk om miscommunicatie te vermijden, vooral op de feestdagen. Een gedetailleerde planning kan kerststress verminderen.

Professioneel: Jouw aandacht voor detail komt goed van pas bij het afronden van werk voor de vakantieperiode.

Financieel: Mercurius retrograde is een herinnering om je financiële plannen te heroverwegen. Kijk naar langetermijninvesteringen, maar neem nu nog geen beslissingen.

balance weegschaal sterrenbeeld gif

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

Algemeen: Met Venus, jouw heersende planeet, in Schorpioen, ervaar je een diepere emotionele connectie met je dierbaren en heb je zin om het vuur aan te wakkeren in de liefde. Focus op het creëren van een harmonieuze en esthetisch aangename omgeving voor kerstavond.

Liefde: Singles kunnen iemand ontmoeten met wie je meteen een klik voelt, al kunnen hevige vonken ook snel weer doven... Geniet met volle teugen, maar houd je verwachtingen laag. In relaties is dit het moment om te experimenteren in de slaapkamer. Wat wilde je altijd al proberen?

Professioneel: Dit is een goede periode voor samenwerking en het uitwisselen van ideeën. In een leidinggevende positie? Laat je medewerkers weten hoe waardevol ze zijn!

Financieel: Overweeg om te investeren in kunst of mooie dingen die jouw esthetische zin aanspreken.

schorpion scorpion scorpio sterrenbeeld horoscoop gif

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

Algemeen: De energie deze week is elektrisch geladen door de oppositie tussen Venus in jouw teken en Uranus in Stier. Dit kan leiden tot onverwachte ontwikkelingen in je persoonlijke leven. Probeer tijdens deze feestelijke periode flexibel te blijven en open te staan voor veranderingen de tafelsetting of het feestmenu.

Liefde: Singles, sta open voor spontane ontmoetingen tijdens deze magische periode. Een onschuldige flirt met de kaasverkoper of enkele veelbetekende blikken met een collega op de kerstborrel... Dit is een week om durf te tonen!  Voor Schorpioenen in relaties kunnen er spanningen ontstaan. Een open gesprek kan deze verlichten en kerst harmonieuzer maken.

Professioneel: De invloed van Pluto in Steenbok moedigt je aan om diep na te denken over je carrière. Gebruik de vakantieperiode om na te denken over je professionele toekomst.

Financieel: Wees voorzichtig met impulsaankopen, vooral bij last-minute kerstinkopen. Overweeg investeringen die op lange termijn waardevol zijn.

 

boogschutter sterrenbeeld horoscoop gif

Boogschutter: 22 november tot 21 december

Algemeen: Met Mars in jouw teken krijg je een energieboost die goed van pas komt bij de kerstvoorbereidingen - vooral de last-minute tripjes naar de supermarkt om extra boter of Champagne. De driehoek tussen Jupiter en Mercurius brengt positiviteit en helpt je gelukkig om om te gaan met deze kerststress.

Liefde: Singles, benut je sociale vaardigheden tijdens kerstbijeenkomsten; je zou zomaar iemand bijzonder kunnen ontmoeten. Voor koppels, deel de vreugde en de verantwoordelijkheden van de feestdagen om de band te versterken.

Professioneel: Gebruik je eeuwige enthousiasme om af te ronden wat nog moet worden gedaan voor het jaar eindigt. Jouw optimistische houding zal opgemerkt worden.

Financieel: Dit is een goed moment om te investeren in reizen of educatieve ervaringen, misschien als kerstcadeau aan jezelf!

steenbok capricorne capricorn sterrenbeeld horoscoop gif

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Algemeen: Met Mercurius retrograde in je teken, Steenbok, voel je de drang om je professionele pad te heroverwegen. De feestdagen kunnen je aanzetten om na te denken over je werk-leven balans. De driehoek tussen Mercurius en Jupiter op dinsdag brengt gelukkig een frisse blik en wat optimisme, handig om je plannen voor het nieuwe jaar te verfijnen.

Liefde: Single Steenbokken gebruiken de kerstperiode best om na te denken wat ze echt willen in de liefde. In een relatie? Neem tijd om samen te reflecteren en plannen te smeden voor de toekomst - misschien kan je je partner overtuigen om een gezamenlijk moodboard te maken.

Professioneel: Je professionele inspanningen kunnen vruchten afwerpen, maar wees geduldig. De feestdagen zijn ook een kans om te netwerken en contacten te leggen voor toekomstige kansen.

Financieel: Dit is een goed moment om te investeren in je carrière, misschien door een online cursus of workshop.

waterman verseau sterrenbeeld horoscoop gif

Waterman: 20 januari tot 19 februari

Algemeen: Met de oppositie tussen Venus en je heersende planeet Uranus op donderdag, mag je enkele plot twists in je sociale leven verwachten. De feestdagen kunnen verrassingen brengen, dus wees klaar om je plannen aan te passen.

Liefde: Zowel singles als Watermannen in een relatie kunnen de feestperiode gebruiken om maximaal tijd voor zichzelf te nemen. Pas wanneer je batterijen opgeladen zijn, kan je de beste van jezelf zijn voor je geliefden.

Professioneel: Je creatieve denken is op een hoogtepunt deze voorlaatste week van het jaar. Gebruik die energie om unieke oplossingen op het werk voor te stellen.

Financieel: Overweeg onconventionele investeringen, maar wees voorzichtig. Het is een goed moment om je financiële strategie voor het nieuwe jaar te plannen.

poissons pisces vissen sterrenbeeld horoscoop gif symbool

Vissen: 19 februari tot 20 maart

Algemeen: Met het sextiel tussen de zon in Steenbok en Saturnus in jouw teken op zondag, ervaar je een verhoogd gevoel van stabiliteit en doorzettingsvermogen. Deze eigenschappen komen goed van pas tijdens de hectische feestdagen en zorgen ervoor dat je de favoriete gesprekspartner bent van iedereen aan tafel.

Liefde: De oppositie tussen Venus in Schorpioen en Uranus kan zorgen voor enkele emotionele momenten. Voor singles kan dit leiden tot een diepe, zij het onverwachte connectie. In een relatie? Er komen enkele tests op jullie pad, hoe sterk zijn jullie als team?

Professioneel: Je harde werk kan rond deze tijd van het jaar erkenning krijgen. Sta open voor constructieve feedback, je wilt blijven groeien, toch?

Financieel: Dit is een goede periode om na te denken over je financiële doelen voor het komende jaar. Misschien is het tijd om een spaarplan op te zetten voor een toekomstige reis of project.