Bereid je voor op vier weken chaos tijdens Mercurius in Retrograde

Geüpdatet op 25 maart 2024 door Lore Ginneberge
Bereid je voor op vier weken chaos tijdens Mercurius in Retrograde

Houd je vast aan de takken van de bomen, want van 1 april tot 25 april 2024 gaat de planeet Mercurius in retrograde in het teken Ram. Bereid je voor op een paar weken van astrologische turbulentie!

Het is de eerste keer in 2024 dat onze minst favoriete astrologische periode eraan komt. 'Mercury in retrograde' is intussen uitgegroeid tot een excuus voor alles wat misgaat, maar hé, het is niet onze schuld dat de planeten gekke toeren doen. De retrograde-periode zal maar liefst vier weken duren. Op 26 april 2024 kan je opnieuw gerust ademhalen, want dan is de chaos voorbij. Maar hoe zal deze helse periode jouw leven nu precies beïnvloeden? En wat is er eigenlijk aan de hand met Mercurius?

Wat betekent Mercurius retrograde?

Eens in de zoveel tijd (zo'n drie à vier keer per jaar) verandert de koers van de planeet Mercurius. Normaal gesproken draait die in sneltempo rond de zon en komt daarbij beurtelings in alle 12 sterrentekens te staan. 'Retrograde' slaat nu precies op dat tempo, en betekent in feite 'achteruit lopen'. Natuurlijk draait de planeet niet letterlijk in de omgekeerde richting, maar omdat z'n koers vertraagt, lijkt het vanop aarde alsof Mercurius achteruit beweegt.

mercury retrograde mercurius 2022

Voor astrologen staat deze periode van telkens drie weken symbool voor een letterlijke achteruitgang in onze levens. Mercurius staat namelijk symbool voor het intellect, communicatie en planning. En - je raadt het al - tijdens de retrograde-periode durft er weleens één en ander mis te lopen op deze vlakken.

De eerste Mercurius Retrograde van 2024

Wat betekent Mercurius retrograde in Ram?

Als Mercurius retrograde gaat in het vurige en assertieve teken Ram, kan het leiden tot een herbezinning op hoe we initiatieven nemen en onze gedachten naar buiten brengen. Ram, een teken bekend om zijn directheid en pioniersgeest, kan tijdens deze retrogradeperiode ons aansporen om te reflecteren op onze impulsen en de manier waarop we actie ondernemen.

Tijdens deze retrogradeperiode kan je merken dat je meer geneigd bent tot impulsiviteit of dat je communicatie directer is dan je bedoelde. Het is een uitgelezen kans om na te denken over je assertiviteit en of je jouw boodschap op de meest effectieve manier overbrengt.

Tips voor het omgaan met Mercurius Retrograde

1. Communicatie

Wees extra bedachtzaam in je communicatie. Een kleine misverstand kan leiden tot een grote familiediscussie over iets triviaals als de kerstmenukeuze.

2. Financiën

Dit is een goede periode om je uitgaven te herzien, vooral met de extra kosten die de feestdagen met zich meebrengen. Heb je echt dat servies met kerstboompjes nodig? Hoeveel feestjurken-opties is teveel?

3. Persoonlijke Reflectie

Gebruik de energie van de Nieuwe Maan voor zelfreflectie. Denk na over het afgelopen jaar en stel doelen voor het nieuwe jaar, maar wees realistisch.

4. Nieuwe Projecten

Wees voorzichtig met het starten van nieuwe projecten. Het kan verstandiger zijn om te wachten tot Mercurius weer direct loopt. Stel grote plannen uit naar het begin van januari en begin er dan met een fris hoofd en vol goede moed aan.

Een periode van bezinning en groei

Hoewel Mercurius retrograde in Ram uitdagingen kan bieden, is het ook een periode rijk aan mogelijkheden voor groei en zelfverbetering. Het biedt een kans om te pauzeren, te reflecteren en te zorgen dat onze acties echt in lijn zijn met onze diepere bedoelingen. Dus, als april wat hobbelig aanvoelt, onthoud dan dat deze periode ook waardevolle lessen en inzichten kan brengen.