Bereid je voor op drie weken chaos: Mercurius gaat in Retrograde

Gepubliceerd op 14 februari 2020 door Lore Ginneberge
Bereid je voor op drie weken chaos: Mercurius gaat in Retrograde

Houd je vast aan de takken van de bomen, want van 17 februari tot 10 maart gaat de planeet Mercurius in retrograde. Als dat maar goed komt...

Het is de eerste keer in 2020 dat onze minst favoriete astrologische periode eraan komt. 'Mercury in retrograde' is intussen uitgegroeid tot een excuus voor alles wat misgaat, maar hey, het is niet onze schuld dat de planeten gekke toeren doen. De retrograde-periode zal maar liefst drie weken duren. Op 10 maart kan je opnieuw gerust ademhalen, want dan is de chaos voorbij. Maar hoe zal deze helse periode jouw leven nu precies beïnvloeden? En wat is er eigenlijk aan de hand met Mercurius?

Wat betekent het als Mercurius in retrograde gaat?

Eens in de zoveel tijd (zo'n 3 keer per jaar) verandert de koers van de planeet Mercurius. Normaal gesproken draait die in sneltempo rond de zon en komt daarbij beurtelings in alle 12 sterrentekens te staan. 'Retrograde' slaat nu precies op dat tempo, en betekent in feite 'achteruit lopen'. Natuurlijk draait de planeet niet letterlijk in de omgekeerde richting, maar wel vertraagt de koers, waardoor het vanop aarde bekeken lijkt alsof Mercurius achteruit beweegt.

mercury mercurius retrograde 2020

Voor astrologen staat deze periode van telkens drie weken symbool voor een letterlijke achteruitgang in onze levens. Mercurius staat namelijk symbool voor het intellect, communicatie en planning. En - je raadt het al - tijdens de retrograde-periode durft er weleens één en ander mis te lopen op deze vlakken.

Mercurius Retrograde in 2020

Wat kan je verwachten vanaf 17 februari? Omdat Mercurius aan zijn retrograde begint in Vissen, het meest spirituele en emotionele teken van de dierenriem, krijgt elk sterrenbeeld plots meer voeling met zijn spirituele kant, hoe aards je normaal gezien ook bent. Misschien krijg je een kleine openbaring van hierboven als het op dagelijkse zaken aankomt, of ontdek je een andere (lees: gevoelsmatige) manier om bepaalde problemen aan te pakken. Maar opgepast: de emoties kunnen hoog oplopen tijdens de eerste dagen van deze tumultueuze periode. Dit is dus niet het moment om eindelijk je frustraties te uiten, want een helse tirade of waterval aan tranen is nooit ver weg.

Gebruik deze astrologische periode wijs. Reflecteer over huidige relaties: is hij/zij het echt waard? Zo ja, neem dan de tijd om jullie band te verdiepen. Zeg dag tegen toxische vriendschappen en focus op jezelf en jouw verlangens. En laat de chaos vooral aan je voorbijgaan. Sommige dingen gaan nu eenmaal niet zoals gepland, zeker niet wanneer Mercurius roet in het eten strooit. Met de juiste instelling is deze periode voorbij voor je het weet. Vanaf 10 maart schijnt de zon weer - letterlijk mogen we hopen.