5 parfums voor het sterrenbeeld Schorpioen

Gepubliceerd op 24 oktober 2023 door ELLE Partner
5 parfums voor het sterrenbeeld Schorpioen © Shutterstock

Het sterrenbeeld Schorpioen is één van de meest intense horoscopen. Schorpioenen, geboren tussen 24 oktober en 22 november, worden op het eerste gezicht beschouwd als complex, geheimzinnig en mysterieus.

Achter deze façade gaan echter heel gevoelige mensen schuil. Als waterteken is verbeelding een belangrijk onderdeel van hun wereld. Ze stellen hoge eisen aan zichzelf en aan anderen en hun smaak is sterk ontwikkeld. De Schorpioen is nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd. De Schorpioen kan koel overkomen, maar is in werkelijkheid heel intens en zit boordevol emoties. Ze zijn dynamisch en gepassioneerd! Ze stralen een seksuele energie uit die zowel boeiend als intimiderend is. 

Welk parfum voor een Schorpioen? 

De bekende parfumhuizen hebben de sterrenbeelden goed geanalyseerd om te weten welke ingrediënten en welke geuren goed bij de verschillende horoscopen passen. Als we het over de Schorpioen hebben, komt het volgende naar voren: 

Muskus, kruiden zoals komijn en bloemen zoals patchoeli zijn representatief voor dit vurige teken. Schorpioenen hebben ook een dierlijk aspect, dat terug te vinden is in bepaalde soorten jasmijn. De Schorpioen voelt zich van nature aangetrokken tot een kruidige geur die speelt met contrasten. Dit sterrenbeeld kiest voor geuren die rond zijn, zacht maar met karakter, voluptueus, gulzig, exotisch, "bruisend" en poederig. Het parfum is als een Espelette-peper, met water- of mariene bloemen, of muskusbloemen. De geur is zoet, vochtig houtachtig, aquatisch aromatisch en mild kruidig. 

Bij het kiezen van een parfum dat bij de Schorpioen pas, moet je dus kiezen voor ambivalente geuren die zowel krachtig als delicaat zijn, net als zij.

5 parfums voor de Schorpioen-vrouw en de Schorpioen-man

We hebben een selectie gemaakt van parfums voor de Schorpioen. Deze parfums zijn kruidig, met muskus en houtakkoorden, laar ook vol contrasten, intens en sensueel. En we hebben ook aan hem gedacht!

Patchouli, Reminiscence, ApriL, €110,50

Een betoverende en intense geur die de vrouwelijkheid en verleiding in elke vrouw onthult. Het parfum bevat essentiële oliën van patchoeli en cederhout, akkoorden van cederhout en vetiver in het hart van de geur en vanille, witte muskus en tonkaboon om de geur af te ronden. 

Patchouli, Reminiscence, ApriL, €110,50
© ApriL

SHOP HIER 

Aqua di Parma, Oud, De Bijenkorf, €104,-

Een intense, krachtige en rijke geur op basis van heldere citrustoetsen waarin de rijkdom van het agarhout van de Aquilaria samenkomt met toetsen van Russisch koriander en Haïtiaans sandelhout.

Aqua di Parma, Oud, De Bijenkorf, €104,-
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Black Opium, Yves Saint Laurent, De Bijenkorf, €99,01

Een extreem en aantrekkelijk parfum op basis van akkoorden van zwarte koffie, versterkt door patchoeli, vanille en jasmijn.  

Black Opium, Yves Saint Laurent, De Bijenkorf, €99,01
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Paradoxe, Prada, ApriL, €82,90

Dit vrouwelijke parfum combineert een bloemige geur met amberakkoorden. Het bevat toetsen van oranjebloesem, amber en muskus, met een fris, sensueel en intens resultaat. 

Paradoxe, Prada, ApriL, €82,90
© ApriL

SHOP HIER

Voor hem: One million, Paco Rabanne, De Bijenkorf, €83,30

Een mannelijke, sensuele geur om cadeau te doen aan jouw man die onder het teken van de Schorpioen is geboren. Het parfum bevat akkoorden van sinaasappel, pompelmoes, munt, kaneel, roos, kruiden, leder, houtkenmerken, amber en patchoeli. Voor de zelfverzekerde man!

Voor hem: One million, Paco Rabanne, De Bijenkorf, €83,30
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Een parfum cadeau doen aan een Schorpioen

Vanaf morgen is het zover, de Schorpioenen zijn jarig. En wat is nu leuker dan een parfum cadeau doen dat echt bij de jarige past? Om een parfum te kiezen dat lijkt alsof het voor de jarige is gemaakt, moet je kiezen voor ambivalente geuren die zowel krachtig als delicaat zijn, net als zij. Voor dit sterrenbeeld kies je voor sterke toetsen zoals tonkaboon, muskus, amber of zelfs houtachtige akkoorden die hun sterke karakter kenmerken, maar zeker ook voor fruit- en bloemenaroma’s die het soms te harde imago van de Schorpioen, dat een echte kwetsbaarheid verbergt, verzachten.

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post