10 persoonlijke kerstcadeautjes die niemand zal willen ruilen

Geüpdatet op 30 november 2023 door Sam Vandenbosch en ELLE België
10 persoonlijke kerstcadeautjes die niemand zal willen ruilen Lulas Lulas

De jacht op het perfecte kerstcadeautje is officieel geopend. Hoe jij je vrienden, familie of partner écht blij maakt deze kerst? Wij verzamelden de leukste, persoonlijke kerstcadeautjes - die niét zullen teleurstellen.

Cadeau-onderzoek: een geschenk is meer dan enkel een geschenk

Amazon voerde een heus cadeau-onderzoek uit en die resultaten willen wij je toch graag even meegeven voor je op pakjes-jacht gaat. Belgen zijn het er namelijk over eens dat je je liefde niet toont met een duur cadeau, maar met de moeite die je erin steekt. Zo hecht 79% van de Belgen meer waarde aan de gedachte achter het geschenk dan aan de prijs ervan. Tijd investeren om een attent geschenk te vinden is dus ontzettend belangrijk.

Ook bleek uit het onderzoek dat slechts 38% geniet van de jacht op kerstcadeaus. Hoog tijd dus dat wij een handje helpen! We verzamelden de leukste, persoonlijke kerstcadeautjes. En die zal niémand willen omruilen.

10 x persoonlijke cadeautjes voor onder de boom

1. Ontwerp je eigen Uniqlo design

UNIQLO heeft deze maand zijn RE.UNIQLO studio op de Meir in Antwerpen geopend. Daar kan je nieuwe items laten customisen en embroderen om er zo volledig je eigen ding mee doen. Wat dacht je van hun it-bag met een schattig beertje erop gestikt? Of een sjaal met zijn of haar initialen? De keuze is aan jou, de mogelijkheden eindeloos. Laat die ontwerper in je naar boven komen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UNIQLO Europe (@uniqloeurope)

2. Creatief familieportret

De Britse Patsy zorgt voor het meest hartverwarmende kerstcadeautje in dit lijstje. Prints by Patsy zet jouw iconische foto's om in een leuke print. Zo zijn jij en je wederhelft opeens een abstract, esthetisch kunstwerkje aan de muur. Wij hebben er alvast eentje ingestuurd, spannend!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patsy (@printsbypatsy)

Foto in te sturen via Instagram.

3. Funky lampje

Ken je de funky lampjes van GIGI Design al? Gilles Carlier ontwerpt met zijn 3D-printer eigenzinnige lampjes met een grote dosis fun en kleur. Je kiest een van de gekke ontwerpjes via zijn Instagram-pagina en beslist dan zélf welke kleur het best in je interieur past. Verras die vriendin dus met een knalroze lamp die bij haar nieuwe salontafel past.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GIGI DESIGN (@gigidesign.be)

Meer info? Stuur Gilles een berichtje via Instagram.

4. Lievelingskleur

En ook deze prachtige design-schalen van Rira Objects kan je kiezen in de lievelingskleur van de host op je kerstfeestje. Design-goeroe Vincent de Rijk creëert glanzende, ondiepe schalen in een reeks prachtige kleuren en gladde materialen. Met deze eye-catcher voor in de keuken, hal of op de livingtafel scoor je punten bij de vrouw des huizes, geloof ons.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RiRa Objects (@riraobjects)

5. Een mok, maar dan niet zo klassiek

Niets zegt teleurstellend kerstcadeau beter dan... een mok. Wel, daar vond het Antwerpse KOPP wat op. Zij creëeren handgemaakte, unieke keramieken kopjes. Zet je zinnen dus op één van hun one-of-a-kind mokken, beschilderd met de leukste, eclectische printjes. Je oma zal haar koffie maar wat graag drinken uit een kopje met het sterrenstelsel, wolkjes of een liefelijk kersje op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KOPP (@kopp.sonn)

First come, first served, dus zet die Instagram-meldingen alvast aan!

6. Shopper met slagzin

Pollie Personalised staat voor Belgische, handgemaakte shoppers - die dan ook nog eens gemaakt zijn uit vegan leer. Heeft je mama een zegswijze die ze te pas en te onpas bovenhaalt? Laat 'm dan drukken op een Pollie-tas. Ook de kleuren kan je zelf kiezen, dus leef je uit. Als je niet helemaal zeker bent van de tekst, kan je ook een giftcard bestellen voor kerst. Zo kan je mama zelf kiezen of ze liever met haar levensspreuk of gewoon haar initialen naar de winkel trekt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door POLLIE ® (@polliepersonalised)

Meer info via de website.

7. Voor de duurzame modeliefhebber

Cycloped Reworked maakt kettingen uit upcycled design knopen. Is je nicht dus helemaal verslaafd aan Chanel, maar heb jij daar het budget niet voor? Dan is deze #luxuryupcycling de ideale oplossing voor onder de boom. Handgemaakt in Leuven kan je een ketting kopen met hergebruikte Chanel, Dior of YSL-button. Luxe én duurzaam, wij zijn helemaal fan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cyclope Reworked (@cyclope_rw)

Via Instagram of Etsy.

8. Een bloemetje voor elke dag

Van een eyecatcher op tafel tot een statement in de woonkamer: met dit abonnement kan je tante maandelijks een boeketje naar wens bestellen of zich laten verrassen door de bloemstylisten van Bloomon. De service werkt alleen met de allerbeste bloemen uit het seizoen en slaagt erin keer op keer unieke combinaties te leveren. Bloomon bezorgt de bloemen rechtstreeks van bij de kweker tot aan je tantes voordeur, geniaal toch?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door bloomon (@bloomon.be)

Abonnement (10x) via bloomon.be.

9. Best Friends Forever

De Never-Ending armbanden van het Nederlandse interieur- en juwelen-winkeltje Anna Nina zijn het ultieme symbool van een onbreekbare band. Deze kettingen, armbanden of anklets worden op maat gemaakt en de schakels worden aan elkaar gelast met als resultaat een juweeltje om voor altijd te dragen. Wil jij je beste vriendin dus verrassen met zo'n schattig, permanent sieraad? Kies dan voor een Never-Ending Voucher zodat jullie samen een afspraak kunnen vastleggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door kim-lyan lombarts (@kimlyanlombarts)

Via de website kan je je afspraak boeken of je voucher kopen.

10. Mix & match

Bij het Spaanse LULÀS_LULÀS doen ze de dingen een beetje anders: hun filosofie is dat je de mode niet alleen moet volgen, maar ze ook zelf creëeren! Laat je inspireren door het grote aanbod chunky charms en kettingen en stel zo je eigen mix samen. Kerstcadeautje voor je surf-chick zus? Sla dan zelf aan het mix-matchen en kies voor een ketting met zeesterren, charms met surfboard én hangertje met strandslippers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lulàs_Lulàs (@lulas_lulas)

Ketting zelf samen te stellen via de website.