Hotspot alert: 10 koffiebars en lunchadressen in Mechelen

Geüpdatet op 5 januari 2024 door Sam Vandenbosch
Hotspot alert: 10 koffiebars en lunchadressen in Mechelen Ronise Daluz - Unsplash

Mechelen is niet alleen een stad van historische pracht, maar ook dé plek voor liefhebbers van koffiebars en lunchadresjes.

Het pittoreske Mechelen staat niet alleen bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur, maar ook om heel wat populaire hotspots. Of je nu op zoek bent naar een gezellige plek voor een lunch-break of een plek om te genieten van een kopje koffie, Mechelen heeft heel wat in zijn mars.

1. Mimi

Deze kleine koffiebar zetten we graag op nummer één. Voor een koffietje to go of om even bij te kletsen vanop hun gezellige terrasje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door mimi (@mimi.mechelen)

Adres: Bruul 131

2. Coffice

Coffice is de combinatie van een koffie- en lunchbar met een co-working space. Werken én genieten dus, een perfecte combo als je het ons vraagt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Coffice Mechelen (@cofficemechelen)

Adres: Ijzerenleen 33

3. Foom

Onder het toeziend oog van de Sint-Romboutskathedraal vind je Foom, een eetbar waar je terecht kan voor een copieus ontbijt (zei er iemand American pancakes?), een stevige lunch, een lekker gebakje of de beste koffie geleverd door MOK.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FOOM (@foommechelen)

Adres: Sint-Katelijnestraat 2

4. Kaffee-Ine

Deze zaak serveert naast een straffe shot cafeïne vooral een grote portie rock 'n roll. Pal in het drukke winkelcentrum, kom je er na een namiddagje shoppen volledig tot rust in hun vintage huiskamer interieur. Een stukje Berlijn, maar dan in het charmante Mechelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mie De Ceulaer (@studiokolere)

Adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 6

5. Kato Gâteaux

Even bijtanken in het hart van de stad bij een lekker drankje, een stukje taart, ontbijt of lunch. In hun bakkerijtje wat verder kan je hun overheerlijke taarten ook kopen voor bij je thuis.

Adres: Korenmarkt 11

6. De Stek

Een koffietje op grootmoeders wijze maar dan omgeven door talrijke prachtige en bijzondere planten. Wij keren hier telkens goedgemutst én met een koffer vol groens van terug.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DE STEK (@destekmechelen)

Adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 25

7. Lief

Hoera! Onze favoriete Nederlandse ontbijt- en lunchbar heeft nu ook een vestiging in België. Bij Lief maak je een stop voor zowel hartig als zoets, maar zeker ook voor de fleurige presentatie van de bordjes.

Adres: Graaf van Egmontstraat 5

8. De Vleeshalle

Of geef je de voorkeur aan een markthal met diverse opties? Voor degenen die op zoek zijn naar een unieke lunchervaring, is De Vleeshalle de place to be. Deze voormalige overdekte markthal herbergt verschillende eetkraampjes met gerechten uit alle hoeken van de wereld. Je smaakpapillen beleven een culinaire reis rond de wereld, van sushi over pasta tot barbecue of net veganistische hoogstandjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maxime (@trekkingetvoyage)

Adres: Huidevettersstraat 7

9. Noen

Mooie ontbijt- en lunchbar Noen serveert telkens een heerlijke homemade lunch, en dat ook nog eens in een stijlvol interieur. Ga je voor een eitje met soldaatjes, zelfgemaakte granola of een boterham kip curry?

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noen (@denoen)

Adres: Leermarkt 24

10. Bar Klak

Gelegen in het hart van Mechelen, biedt Bar Klak uitstekende koffies bereid door ervaren barista's. De kaart biedt niet alleen heerlijke koffiecreaties met bijzondere extra's, maar ook een keuze aan tasty cocktails.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar Klak (@barklak)

Adres: Grote Markt 5