Oliver Furniture viert 20 jaar duurzaam design met de Wood Mini + oak reeks

Gepubliceerd op 4 december 2023 door ELLE Partner
Oliver Furniture viert 20 jaar duurzaam design met de Wood Mini + oak reeks ©Oliver Furniture

Om zijn twintigjarige bestaan te vieren, introduceert Oliver Furniture met trots de nieuwe Wood Mini + Oak reeks, hun persoonlijk hoogtepunt op vlak van duurzaam design en kwaliteit. Søren Rørbæk, ontwerper en oprichter van Oliver Furniture, deelt met ELLE zijn inspiratiebronnen en visie op design.  

Veiligheid en innovatie: De Wood Mini+

Søren begint zijn dag liefst met het tekenen van nieuwe ontwerpen wanneer zijn motivatie het hoogst is. Zijn ontwerpproces is vaak geworteld in de noden en mogelijkheden die hij ziet in zijn directe omgeving. Inspiratie vindt hij in architectuur, waarbij hij elementen overbrengt naar zijn meubeldesigns. Hij baseert zich op designgeschiedenis en tijdloze creaties, maar veiligheid komt altijd op de eerste plaats bij het ontwerpen van kindermeubilair. Zo is de innovatieve Mini+ beddenreeks ontstaan die meegroeit met het kind en de familie, terwijl het voldoet aan de strenge veiligheidsnormen.

Zijn favoriet, de Wood Mini+ beddenreeks, is een uitstekend voorbeeld van de duurzame ontwerpfilosofie van Oliver Furniture. Het biedt flexibiliteit en talloze aanpassingsmogelijkheden, waardoor de meubels lang meegaan en mee-evolueren met de groei van het kind.

Duurzaamheid als missie

Twintig jaar geleden begon Søren Oliver Furniture zonder grootschalige plannen of strategieën, gedreven door de geboorte van zijn zoon Oliver en de behoefte aan kindermeubilair in zijn eigen huis. Van een eenvoudige kinderbank groeide het uit tot een niche in de markt voor praktisch, mooi en duurzaam kindermeubilair, geschikt voor zowel de kinderkamer als de woonkamer.

Vandaag, twee decennia later, is Oliver Furniture niet zozeer gefocust op omvang of omzet, maar op authenticiteit en tijd doorbrengen met familie. Søren prijst het plezier en de toewijding die hij in zijn team ziet, sommige werknemers zijn al vanaf het begin bij het bedrijf. De visie is altijd geweest om de vluchtige trends te trotseren en tijdloze ontwerpen te creëren voor moderne families. 

©Oliver Furniture

Wat duurzaamheid betreft, streeft hij ernaar meubels te produceren die generaties lang meegaan, in tegenstelling tot producten met een kortstondige levensduur. Met de nieuwe Wood Mini+ oak serie als stokpaardje van deze filosofie; het biedt dezelfde flexibiliteit en functioneel ontwerp, nu verrijkt met de kwaliteit en duurzaamheid van eikenhout.

De Wood Mini+ oak serie staat symbool voor de groei en evolutie van Oliver Furniture. Elk bed in de serie kan individueel gekocht of omgebouwd worden met een conversiekit. Zoals Søren zegt, is hun inspiratie geworteld in de rijke Deense designgeschiedenis, en dat weerspiegelt zich in de kwaliteit van hun meubels.

Oliver Furniture is te verkrijgen bij Room4Kids, Sint Jorisstraat 26 in Aalst of via de website oliverfurniture.com

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Oliver Furniture
oliverfurniture.com

LEES OOK:
De magie van Kerstmis bij Docks Bruxsel
Wat kiezen voor de snack van je baby?
Cadeautip: de duurzame KUSH-slippers van Freedom Moses